به گزارش ايرنا، دبير اين جشنواره در مراسم پاياني پنجمين جشنواره 'شكرگزاري انبه و ياسمين گُل ميناب' هدف از برگزاري اين جشنواره را معرفي هرچه بهتر ظرفيت هاي محصولات كشاورزي گرمسيري انبه، تقدير از فرهيختگان و برگزاري كارگاه گياه شناسي عنوان كرد.
وحيد مكي زاده، برگزاري بازي هاي بومي محلي، برگزاري شب آيين ميناب و شعرخواني و ضربالمثل خواني بومي از ديگر برنامه هاي پنجمين جشنواره شكرگزاري انبه و ياسمين گل به مدت 2 روز در ميناب ياد كرد.
مدير اجرايي جشنواره از كشت بيش از 1000 اصله نهال انبه همزمان با برگزاري جشنواره زمستانه انبه در باغات اين شهرستان خبر داد و گفت: توسعه اقتصادي و اشتغال از اهداف اصلي جشنواره است.
كيوان احمدي افزود: از اهداف ديگر اين جشنواره كاركردهاي اقتصادي، اشتغال، صنعت و فرهنگي بود كه توسط گروههاي مردمي و حمايت نهادهايي نظير شوراي شهر، شهرداري و مراكز گردشگري اقامتي شهرستان پيگيري مي شود.
وي بيان داشت: طبق توافق انجام شده و با همكاري و همت مردم بيش از يكهزار هسته ميوه انبه جمع آوري شده تا در جشنواره زمستانه انبه ميناب در باغات شهرستان كاشته شود.
مديركل ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي هرمزگان هم اظهار داشت: يكي از وظايف سازمان ميراث فرهنگي، احيا و حفظ سنت و بومي و محلي است و با توجه به سابقه شهر ميناب، بسياري از موارد را توانستيم در فهرست آثار ملي به ثبت برسانيم.
محسن ضيايي افزود: پنجشنبه بازار، برقع ميناب، آئينهاي علم گرداني و سينه زني نشسته از جمله اين آئين ها بوده است.
وي عنوان داشت: صنايع دستي شهرستان ميناب زبانزد است و در عرصه هاي ملي و بين المللي شناخته شده است و برگزاري چنين برنامههايي نويد بخش روزهاي خوبي براي ميناب خواهد بود.
مديركل ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي هرمزگان تصريح كرد: در سالهاي گذشته فضاي بسيار خوبي براي بزرگداشت و برگزاري اينگونه مراسم در كشور فراهم شده و در صدد هستيم در سالجاري آئينها و سنت هاي فراموش شده هرمزگان را به طور مجدد احيا كنيم و فضاي مناسبي جهت معرفي اين آئينها در استان و حتي در برنامههاي ملي به اجرا برسانيم.
وي خاطرنشان كرد: ما در صدد هستيم با توجه به علاقه مردم در پاسداشت آئينها و همچنين برگزاري آنها به طور سنتي بتوانيم پرونده جشنواره انبه و گل ياسمين ميناب در فهرست آثار ملي به ثبت برسانيم.
مديركل ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي هرمزگان از برگزار كنندگان اين همايش قدرداني كرد و گفت: اميدوارم از طريق چنين مراسمي بتوانيم صداي ميناب را به گوش مردم برسانيم و بايد در سطح استان و كشور مظلوميت ميناب را فرياد بزنيم.
ضيايي تصريح كرد: برگزاري اين چنين برنامه ها نويد بخش آينده اي بهتر براي منطقه است و بايد آئين هاي مناطقي همچون ميناب را حفظ و از يك شكل شدن مردم جلوگيري كنيم.
اين مراسم با اجراي برنامه موسيقي توسط گروه آناميس وتجليل ازپيشكسوتان عرصه فرهنگي ، كارآفرين برترفرآوري انبه و خبرنگاران رسانه پايان يافت.
ميناب يكي از قطب هاي مهم كشاورزي بويژه در زمينه انبه است كه هم اكنون فصل برداشت آن آغاز شده، به صورت كال و تازه خوري وارد بازار مصرف مي شود.
شهرستان ميناب در 90 كيلومتري شرق بندرعباس مركز استان هرمزگان قرار دارد.
7194/6048
خبرنگار: علي نجفي ** انتشار دهنده: خليل تنيده
ميناب - ايرنا - پنجمين جشنواره مردمي شكرگزاري انبه و ياسمين گُل با هدف ارتقاي انسجام و مشاركت اجتماعي پنجشنبه شب در هتل صدف ميناب به كار خود پايان داد.