به گزارش روز یكشنبه ایرنا به نقل از روزنامه السیاسه، این طرح دارای پنج بند است كه عبارتند از كاهش برنامههای تحریك آمیر در شبكه الجزیره، خوداری این شبكه از دامن زدن به اختلافات، تعهد قطر نسبت به حمله نكردن به مصر و كشورهای شورای همكاری خلیج فارس، اخراج یوسف القرضاوی و اعضای جنبش حماس و نظارت قطر بر حوالههای مالی ارسالی برای گروه های مسلح.
این روزنامه نوشت: آمریكا به طور جدی وارد موضوع بحران قطر شده و از میانجی گری كویت برای یافتن راه حلی به منظور پایان دادن به تنش در منطقه و نیز برآوردن خواستههای كشورهای تحریم كننده قطر و پایان دادن به نگرانی آنها حمایت می كند.
السیاسه به نقل از «منابع آگاه سیاسی» افزود: در دیدار اخیر «ركس تیلرسون» وزیر خارجه آمریكا با «شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» وزیر امور خارجه و «شیخ محمد عبدالله» وزیر مشاور در امور كابینه قطر مراحل پایانی توافقی بررسی شده كه قرار است به زودی میان طرف های شورای همكاری خلیج فارس صورت گیرد. آمریكا انجام این توافق را تضمین و كویت نیر بر اجرا و پیگری آن نظارت می كند.
منابع مذكور گفتند كه مهمترین نكات این توافق كه به احتمال زیاد در صورت موافقت عربستان، امارات، بحرین و مصر هفته آینده در كویت امضا می شود، شامل پنج بند اساسی است.
در بند نخست این توافق درخواست برای خروج یوسف القرضاوی روحانی طرفدار اخوان المسلمین و اعضای جنبش حماس از دوحه پیش بنیی شده است. بند دوم این توافق نیز بازگشت نیروهای تركیه به آن كشور را كه در پی بحران اخیر وارد قطر شده اند، شامل می شود.
بر اساس این گزارش بند سوم توافق مذكور نیز مربوط به درخواست نظارت بر حوالههای مالی قطر برای گروه های مسلح است. بند چهارم این توافق نیز ارایه كلیه مستندات مربوط به گروه های مستقر در قطر به دستگاه های امنیتی آمریكا را شامل می شود.
در بند پنجم این طرح نیز كاهش برنامههای تحریك آمیز الجزیره و خوداری این شبكه از دامن زدن به اختلافات و نیز تعهد نسبت به عدم حمله به كشورهای شورای همكاری و مصر پیش بینی شده است.
السیاسه به نقل از این منابع افزود: هدف آمریكا كاهش سریع بحران در خلیج فارس به منظور پرداختن به موضوع سوریه است.
این منابع خاطرنشان كردند كه گزارشهای نیمه موثق بیانگر آمادگی آمریكا برای حمله شدید نظامی به مواضع ارتش سوریه طی روزهای آینده است.
كشورهای تحریم كننده قطر به سركردگی عربستان اخیرا فهرستی 13 گانه از خواسته های خود را به عنوان شروط آغاز مذاكرات برای عادی سازی روابط با قطر به این كشور ارائه كرده و 10 روز برای پذیرش آن مهلت داده بودند.
قطع روابط دیپلماتیك با ایران، اعمال تحریم های بین المللی و آمریكا بر روابط تجاری با ایران و قطع حمایت از حزب الله و اخوان المسلمین نیز جزو فهرست خواسته های این كشورها بوده است.
دولت قطر هرگونه پیش شرطی را كه به حاكمیت این كشور خدشه وارد كند، رد كرده است.
بحران میان قطر و چند كشور عربی از زمانی آغاز شد كه عربستان سعودی روز دوشنبه (15 خرداد) به دلیل این كه قطر از سیاست های ریاض در منطقه پیروی نمی كند و با متهم كردن این كشور به حمایت مالی از تروریسم، قطع رابطه خود را با آن اعلام كرد.
دولت های امارات، بحرین، مصر و جزایر مالدیو و همچنین دولت خودخوانده شرق لیبی و رئیس جمهوری فراری و مستعفی یمن حمایت خود را از سیاست های آل سعود علیه قطر اعلام و روابط سیاسی و دیپلماتیك خود را با دوحه قطع كردند.
شبد**1480**1379
مترجم: غلامرضا رفیع** انتشار دهنده: هادی افتخاری
تهران - ایرنا - روزنامه السیاسه چاپ كویت از طرح جدید و مورد حمایت آمریكا برای حل بحران قطر با عربستان سعودی، امارات، بحرین و مصر خبر داد.