به گزارش روز يكشنبه گروه علمي ايرنا از دبيرخانه كنگره ملي و دومين جشنواره خودمراقبتي و آموزش بيمار، دكتر داوود شجاعي زاده اظهار كرد: مصرف خودسرانه دارو، توجه به مراقبت هاي پس از جراحي، سبك تغذيه در دوران مختلف زندگي، آشنايي با بيماري هاي مختلف و راه هاي پيشگيري از آن از جمله موضوعاتي است كه غفلت از آن مي تواند سبب بروز مشكلاتي مانند تحميل بار سنگين هزينه ها بر دوش بيمار و نظام سلامت جامعه شود.
وي با بيان اينكه سطح ناكافي سواد سلامت در جامعه وضعيت سلامت افراد را تحت تاثير قرار مي دهد، افزود: در اين ميان گروه هاي سالمندان، افراد كم درآمد، افراد بي سواد، افراد با سلامت روان پايين و افراد داراي بيماري هاي مزمن در معرض خطر بيشتري قرار دارند.
شجاعي زاده ادامه داد: افرادي كه داراي سطح سواد سلامت پايين هستند، كمتر از اطلاعات بهداشتي بهره مي برند و تلاش آنان براي به دست آوردن اطلاعات بهداشتي كمتر است.
وي خاطرنشان كرد: ارتقاي سواد سلامت فقط وظيفه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي نيست و ارائه آموزش هاي لازم در اين زمينه از سنين پايين و استفاده از ظرفيت ميليوني دانش آموزان كشور، نقش مهمي در نهادينه سازي ارتقاي سواد سلامت از دوران كودكي دارد.
دبير علمي پنجمين كنگره ملي و دومين جشنواره خودمراقبتي و آموزش بيمار در خصوص برگزاري اين كنگره گفت: ترويج زندگي سالم، ارتقاي سطح سواد سلامت، بهبود سلامت روان و برنامه هاي طرح تحول نظام سلامت از محورهاي اين كنگره است.
شجاعي زاده افزود: سطوح مختلف پيشگيري و مديريت بيماري ها، اخلاق حرفه اي و توانمندسازي خدمت دهندگان همچنين نقش انجمن هاي علمي تخصصي و سازمان هاي غيردولتي و مردم نهاد از ديگر محورهاي اين كنگره است.
دبير پنجمين كنگره ملي و دومين جشنواره خودمراقبتي و آموزش بيمار گفت: استفاده از فناوري هاي نوين، شبكه هاي اجتماعي و فضاهاي مجازي و همچنين وضعيت موجود آموزش بيمار در كشور و استانداردها و راهكارهاي بهبود آن نيز از ديگر مباحث مورد بررسي در اين كنگره است.
شجاعي زاده با بيان اين كه تاكنون 400 مقاله به دبيرخانه كنگره ارسال شده است، افزود: در اين جشنواره تقدير از تجربه هاي برتر دانشگاه ها، بيمارستان ها، مراكز سرپايي، مراكز تحقيقاتي و انجمن هاي فعال در خودمراقبتي و آموزش بيمار مورد توجه قرار مي گيرد.
وي اظهار كرد: مسئولاني همچون وزير و معاون وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و مديركل آموزش بهداشت و ارتقاي سلامت و مسئولاني از وزارت آموزش و پرورش در اين كنگره حضور خواهند داشت.
شجاعي زاده خاطرنشان كرد: سازمان بهزيستي كشور، شهرداري تهران، مركز آموزش و ارتقاي سلامت وزارت بهداشت و برخي انجمن ها در اجراي پنجمين كنگره ملي و دومين جشنواره خودمراقبتي و آموزش بيمار مشاركت دارند.
پنجمين كنگره ملي و دومين جشنواره خودمراقبتي و آموزش بيمار در روزهاي 4 تا 6 مرداد ماه با حضور اساتيد و صاحبنظران اين حوزه در مركز همايش هاي مجتمع بيمارستاني امام خميني(ره) برگزار مي شود.
علمي**1834
تنظيم: ناهيد شفيعي **انتشار: زهره محتشمي پور
تهران- ايرنا- دبير علمي پنجمين كنگره ملي و دومين جشنواره خودمراقبتي و آموزش بيمار با تاكيد بر تأثير ارتقاي سطح سواد سلامت در پيشگيري از بيماري ها گفت: آموزش به بيماران و توجه به موضوع خودمراقبتي در پيشگيري و كاهش بيماري ها بسيار مؤثر است.