به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، هر چند كارخانه های تولید فرآورده های لبنی زیادی در كشور وجود دارند و انواع و اقسام برندها، بستنی های رنگارنگ و جوراجور به بازار عرضه می كنند اما در این میان بستنی سنتی همیشه جایگاه خود را دارد و از آنجایی كه این محصول در رده خوشمزه های تاریخی و سنتی محسوب می شود، لبنیاتی ها نیز اقدام به تولید آن می كنند.
خبرنگار اجتماعی ایرنا همراه با گشت تعزیرات حكومتی براساس شكایتی از یك واحد صنفی عرضه مواد لبنی در جنوب تهران به صورت سرزده از این واحد لبنیاتی بازدید كرد.
زمانی كه تیم گشت تعزیرات وارد این لبنیاتی شد، كسی كنار صندوق نبود و در پشتی مغازه كه به كارگاه تولیدی راه داشت، باز بود.
رئیس گشت تعزیرات به همراه كارشناسان بهداشت، بازرسان اتاق اصناف و تیم خبرنگاران و تصویربرداران وارد كارگاه تولیدی شد كه دو كارگر افغان و مرد میانسالی مشغول كار بودند.
آنان كه لباس معمولی پوشیده بودند و لباس كار، دستكش و كلاه نداشتند با دیدن تیم گشت، متعجب شدند.
دوربین ها، مرد میانسال را به وحشت انداخت و در حالی كه فریاد می زد، گفت اینجا چه خبر است؟ كه رئیس گشت تعزیرات با آرامش گفت كه برای بازدید از كارگاه آمده ایم.
وی كه وحشت زده بود، پدرش (گویا صاحب مغازه بود) را صدا زد و پس از چند دقیقه ای كه از پاسخ به سوالات كارشناسان بهداشت طفره می رفت، پیرمردی لبخند به لب ، آمد و با رویی خوش با رئیس تعزیرات گفت و گو كرد و در این حین كارشناسان بهداشت و بازرسان اتاق اصناف در حال بازرسی و بررسی بودند.
در یك مخزن بزرگ با همزن برقی مقدار شیر زیادی در حال هم زدن بود كه به گفته كارشناس بهداشت، دمای محیط برای شیر بسیار بالا و امكان فاسد شدن آن زیاد بود و همچنین در حالی بود كه مگس های زیادی در فضا وجود داشت.
براساس مشاهدات گروه گشت تعزیرات، بستنی سنتی با خامه های فله ای كه در شرایط كاملا غیربهداشتی نگهداری می شد، بدون مجوز و تاریخ تولید و انقضاء به صورت انبوه تولید می شد.
رئیس گشت تعزیرات از پیرمرد صاحب مغازه پرسید كه چرا مجوزهای لازم را نمی گیرید؟
صاحب مغازه در پاسخ به این سوال گفت كه من بازنشسته شدم و توان پیگیری های اداری را ندارم و این كار هم فصلی و موقتی است ضمن اینكه همه لبنیاتی ها، چنین كاری را انجام می دهند.
مرجان عبدیان كارشناس بهداشت، درباره وضعیت بهداشتی این واحد صنفی به خبرنگار ایرنا گفت: بارها از این لبنیاتی بازدید و تذكرات پی در پی به آنان داده شده است اما این تولیدی هیچگونه شرایط بهداشتی لازم را ندارد و به صورت كاملا غیربهداشتی اقدام به تولید بستنی می كند.
وی با بیان اینكه این لبنیاتی مجوز ساخت، فروش و بسته بندی بستنی را ندارد، ادامه داد: بسته های نیم كیلویی و یك كیلویی بستنی سنتی بدون هیچ گونه درج تاریخ تولید و انقضاست كه این امر تخلف بارز به شمار می آید.
كارشناس بهداشت اظهار كرد: تخلف دیگر این واحد صنفی، این است كه بستنی های تولیدی خود را به نام برندهای مطرح در بازار عرضه می كند كه تخلف محرز است و همچنین توزیع محصولات هم غیربهداشتی است و باعث می شود كه بستنی ها آب شود و دوباره در یخچال یخ بزند كه از نظر بهداشتی اشكال دارد و این در حالیست كه هر نوع مواد خوراكی فاسدشدنی باید توسط ماشین های مجهز به یخچال توزیع شود اما این واحد صنفی محصولات تولیدی خود را در یونولیت و ماشین های سواری توزیع می كند.
پس از گفت و گوهایی كه تیم گشت تعزیرات با متصدی این واحد صنفی انجام داد، بهمن حسن بیگی، رئیس گشت های مشترك تعزیرات تهران اعلام كرد: این واحد صنفی تخلفات متعددی دارد.
وی اظهار كرد: عدم ثبت تاریخ تولید و انقضاء روی كالا، شرایط تولید غیربهداشتی و بدون مجوز، تخلف در توزیع محصول و در شرایط كاملا غیر بهداشتی همچنین شرایط نامطلوب و غیربهداشتی كارگاه تولیدی این لبنیاتی از جمله تخلفات آن است.
رئیس گشت های مشترك تعزیرات تهران افزود: از آنجایی كه سلامت مردم اولویت است و ممكن است مصرف این محصول، سلامت مردم را تهدید كند، بنابراین محصولات غیربهداشتی تولید شده معدوم می شود و چون این واحد صنفی پیش از این نیز تذكرات لازم را دریافت كرده است و در شرایط بحرانی قرار دارد، ظرف مدت ٤٨ ساعت توسط وزارت بهداشت و درمان پلمب می شود.
در پایان این بازدید، همه بستنی های غیربهداشتی این واحد صنفی كه بیش از 300 كیلوگرم بود، توسط گروه گشت مشترك تعزیرات معدوم شد.
كارشناس بهداشت به مردم توصیه كرد كه حتما در زمان خرید بستنی، نسبت به تاریخ تولید و انقضای درج شده روی محصولات و برچسب تولیدی یا كارخانه محصول توجه و حساسیت كافی داشته باشند چرا كه این موضوع با سلامت آنان ارتباط مستقیم دارد.
**بوی تعفن در یخچال یك رستوران
در ادامه گشت تعزیرات، از رستورانی در محدوده جنوب تهران بازرسی شد.
این رستوران كه فضای كوچكی داشت با نگاهی به منو (فهرست قیمت غذاهای آن) ، سوالات متعددی در ذهن نقش می بست چراكه قیمت غذاها پایین بود؛ به عنوان نمونه، قیمت چلوجوجه كباب پنج هزار و 500 تومان و چلوكباب پنج هزار تومان درج شده بود.
در این رستوران، تخلفات صنفی و بهداشتی متعددی مشاهده شد كه جای تاسف و تعجب بسیار داشت.
تیم گشت تعزیرات پس از ورود به آشپزخانه كوچك این رستوران، مشاهده كرد كه شرایط بهداشتی آشپزخانه واقعا بحرانی است و حتی ابتدایی ترین موازین بهداشتی در این آشپزخانه رعایت نمی شود.
در یخچال كه باز شد، بوی تعفن فضا را پر كرد به طوری كه همه از این بوی مشمئزكننده ، آزار دیدند .
كارشناس بهداشت با اندازه گیری دمای یخچال این رستوران گفت: دمای یخچال این رستوران صفر درجه است این درحالیست كه باید زیر 18 درجه سانتی گراد باشد كه این مساله باعث تغییر رنگ و فاسد شدن گوشت ها شده است.
مدیر رستوران با عصبانیت از كارگر رستوران كه افغان بود، خواست تا به بازرسان جوابگو باشد و گفت كه این مساله ناشی از سهل انگاری كارگران است.
كارشناس بهداشت از مدیر رستوران ،كارت بهداشت كارگران را خواست كه او بهت زده و گیج شد و گفت اینجا یك سرآشپز و یك كارگر بیشتر ندارم كه آنها افغان هستند و مجوز ندارند.
این درحالیست كه همه افراد شاغل در مشاغلی كه با سلامت مردم در ارتباط هستند از جمله اغذیه فروشی ها برای فعالیت باید كارت بهداشت داشته باشند.
با بررسی های گروه گشت كه یك ساعت با موشكافی و دقت انجام شد و مردم محلی نیز جلوی در رستوران تجمع كردند،٥٠ كیلو گوشت فاسد در محل رستوران معدوم و پرونده تخلف به دلیل عدم رعایت موازین بهداشتی و قانونی صادر شد.
رئیس گشت های ویژه تعزیرات تهران پس از بازدید این رستوران با اشاره به ماده ١٣ قانون مواد خوراكی، آشامیدنی و افزودنی ها و مواد 17 و 68 قانون نظام صنفی همچنین ماده 37 قانون تعزیرات حكومتی، گفت: این واحد صنفی با توجه به تخلفات، 30 میلیون ریال تشكیل پرونده شده است كه مبلغ جریمه آن 2 تا پنج برابر خواهد شد.
وی اضافه كرد: این واحد صنفی باتوجه به شرایط بحرانی ظرف مدت ٤٨ ساعت توسط وزارت بهداشت و درمان پلمب می شود.
حسن بیگی یادآور شد: شهروندان می توانند از طریق سامانه ١٣٧ سازمان تعزیرات حكومتی و یا سامانه ١٢٤ سازمان صنعت، معدن و تجارت تخلفات را برای رسیدگی اعلام كنند تا گشت های مشترك تعزیرات حكومتی به همراه دستگاه های نظارتی در اسرع وقت و به صورت سرزده به تخلفات و شكایات رسیدگی داشته باشند.
اجتمام**3229**1776
خبرنگار: حنانه شفیعی** انتشار: لیلا خطیب زاده
*برای آگاهی از آخرین اخبار اجتماعی و حوادث ایران و جهان در كانال تلگرام گروه اجتماعی ایرنا:
@irnaej
https://t.me/irnaej
تهران- ایرنا- بستنی آن هم از نوع سنتی در فصل تابستان بیشتر می چسبد و از این رو تولید و عرضه آن توسط مغازه داران رواج دارد كه این مساله از نظر كارشناسان بهداشت پذیرفته شده نیست مگر اینكه هر واحد صنفی كه اقدام به تولید بستنی می كند، مجوز قانونی داشته باشد.