۱۱ تیر ۱۳۹۶، ۱۲:۵۴
کد خبر: 82583276
T T
۰ نفر
رییس قوه قضاییه: ارج نهادن به استقلال دستگاه قضایی به نفع همه نظام است

تهران - ایرنا - رییس قوه قضاییه گفت: ارج نهادن به استقلال قاضی و دستگاه قضایی به نفع همه نظام و دو قوه دیگر كشور است.

به گزارش خبرنگار حقوقی قضایی ایرنا، آیت الله صادق آملی لاریجانی روز یكشنبه در همایش سراسری قوه قضائیه كه در سالن اجلاس سران در تهران برگزار شد، افزود: استقلال قاضی تضمین كننده عدالت و ركن ركین حكم عادلانه است طوری كه اگر قاضی مستقل نباشد به او و حكم، خدشه وارد می شود.
رئیس قوه قضاییه با بیان این كه استقلال یعنی تحت تاثیر نبودن قوای دیگر و زیر فشار سیاسی و اجتماعی قرار نداشتن است، اظهار كرد: امروز می خواهم از وضعیت برخی رسانه ها در كشور و برخی سخن ها در مجلس انتقاد كنم؛ اگرچه برخی مطالب به عنوان انتقاد مطرح می شود اما در عمل زیر سوال بردن دستگاه قضایی است.
آیت الله آملی لاریجانی تصریح كرد: این مخالف استقلال است كه رسانه های جمعی بخواهند به دستگاه قضا فشار وارد كنند و به بهانه نقد كرد آرا، دستگاه قضایی را تحت فشار قرار دهند طوری كه آقایی پس از صدور حكم در یك پرونده بیاید بگوید در تاریخ 3 هزار ساله ایرانی چنین حكمی صادر نشده است.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینكه نمی خواهیم دور قوه قضاییه دیوار و حصار بگذاریم، ادامه داد: این موارد مطرح شده علیه قوه قضائیه هم توهین و ظلم به قوه قضاییه و هم زیر سوال بردن این قوه است.
آیت الله آملی لاریجانی فصل الخصومه بودن را ماهیت كار قضایی عنوان كرد و گفت: در هیچ جای دنیا نمی آیند بگویند این رای قاضی نادرست است و حتی گفته می شود در انگلستان انتقاد حتی مجلس عوام این كشور به دستگاه قضایی ، آرا قضایی و ورود به جریان پرونده ها به منظور حفظ استقلال قاضی ممنوعیت دارد؛ در حالیكه در كشور ما نماینده ای در مجلس صحبت می كند و رای را زیر سوال می برد.

** نقش قوه قضاییه در پیشگیری از نفوذ دشمنان
رئیس قوه قضاییه به نقش قوه قضاییه در پیشگیری از نفوذ دشمنان اشاره كرد و گفت: درنگاه كلی اقتدار نظام جمهوری اسلامی ایران در منطقه و در دنیا موجب شده كه دشمنان نظام بعد از طی مراحل مختلف كودتا و حمله های نظامی نیابتی و تحریم ها سخت به فكر نفوذ در دستگاه قضایی نظام جمهوری اسلامی ایران باشند.
وی افزود : البته نفوذ را از قبل طراحی كرده بودند ،حضرت امام خمینی (ره) درمنشور روحانیت این مسئله را مطرح كرده بودند و گفتند وقتی دشمنان از حملات نظامی مایوس می شوند به سراغ نفوذ درنظام می آیند.
آملی لاریجانی گفت: در وصیت نامه حضرت امام (ره) در پیام ایشان به روحانیت آمده است ،استكبار وقتی از نابودی روحانیت و حوزه مایوس می شود به سراغ راه زور ،خدعه و نفوذ می آید.
وی ادامه داد:درپیام نیمه شعبان سال1368 امام خمینی (ره) به مهاجرین جنگ تحمیلی آمده است كه امروز غرب و شرق می دانند تنها نیرویی كه می تواند آنها را از میدان بیرون كند اسلام است و امروز نگرانی آمریكا و اذنابش در منطقه ازهمین مسئله و پیش بینی امام (ره) است.
رئیس دستگاه قضا گفت : نباید گذاشت این فكر شیطانی در دل دشمن پا بگیرد ،امروز شناخت دشمن و راه های نفوذ آن به شناخت وضعیت در دنیا كمك خواهد كرد و قوه قضاییه را درمسیر انجام وظایفش راهنمایی خواهد كرد.
آملی لاریجانی گفت: باید توجه داشته باشیم دشمنان از چه مسیری می خواهند نفوذ كنند و امروز نفوذ دشمن به گونه ای است كه طوری القا می كنند كه خودی ها حرف های آنها را تكرار می كنند.
وی ادامه داد: ما چرا فرهنگ غنی و اسلامی تبدیل به فرهنگ های بیگانه كنیم ،چرا كه دشمن با تمام قوا وارد می شود و گاهی به عنوان كار اقتصادی وارد می شود و با ایجاد شبكه های مجازی به بهانه كار علمی و فرهنگی دنبال تسلط فرهنگی است و جدا كردن مردم از فرهنگ اصیل اسلامی است.
رئیس قوه قضاییه گفت: ما رفتار خصمانه آمریكا را نمی توانیم فراموش كنیم ،وزیر خارجه آمریكا در اظهارات اخیرش می گوید ما تحریم ها را علیه ایران ادامه می دهیم و تلاش مان برای تغییر نظام جمهوری اسلامی ایران است و به كسانی در داخل قصد این كار را داشته باشند كمك خواهیم كرد.
وی افزود: تمام اركان نظام اعم از مجریه ،مقننه و بخصوص قضاییه باید بیدار باشند ،چراكه دشمن برای تغییر نظام درحال طراحی است و همچنین باید توجه داشته باشیم این سخنان از حلقوم چه افرادی در داخل كشور بلند می شود.

**همدلی در درون نظام
رییس قوه قضاییه گفت: كسانی كه با امنیت كلی نظام مشكل داشته باشند و در این رابطه چالش ایجاد كنند مصداق فساد فی الارض هستند و قضات شریف ما باید با این نگاه و حساسیت به این حرف ها نگاه كنند.
وی افزود: بحث نفوذ سیاسی، ‌اقتصادی و فرهنگی مهم است و قوه قضاییه با تبیین مصادیق آن برخورد خواهد داشت.
رییس دستگاه قضا ادامه داد: در فتنه 88 دیدیم كه آمریكایی ها و كشورهای اروپایی پشت عده ای كه در خیابان ها شرارت می كردند، به ادعای حقوق بشر از آنها حمایت كردند در صورتی كه حقوق بشر جز ملعبه ای برای رسیدن به اهدافشان نبود.
آملی لاریجانی اضافه كرد: قوه قضاییه به عنوان ركن ركین نظام و حافظ امنیت كشور به كمك نیروهای امنیتی علیه نفوذ دشمنان می ایستد.
رییس قوه قضاییه گفت: امروز شاهد هستیم دشمنان علیه قوای نظام و هر چه بو و رنگ نظام جمهوری اسلامی را می دهد، هجمه می كنند كه به نظر من این یك فتنه است و باید مسئولان با همدلی و همزبانی این خط دشمن را تشخیص دهند.
وی اظهاركرد: اگر دشمن به سپاه پاسداران كه افتخار نظام جمهوری اسلامی است حمله می كند و وقتی دولت های غربی می خواهند سپاه را در فهرست تروریست ها قرار دهند، باید در درون نظام با همفكری و همدلی در برابر دشمنان دفاع كنیم.
آملی لاریجانی با بیان اینكه سپاه قدس یكی از افتخارات این نظام است، گفت: من می خواهم در اینجا از سردار سلیمانی نام ببرم چرا كه دشمن علیه او دائما می گوید چرا او به عراق و سوریه سفر می كند در صورتی كه این همسایگان ما هستند كه از او دعوت می كنند ولی دشمنان دائما برای ما خط و نشان می كشند.

** قوه قضاییه به اهداف اقتصاد مقاومتی كمك خواهد كرد
رییس دستگاه قضا همچنین با اشاره به اقتدار نظام جمهوری اسلامی در مساله اقتصاد مقاومتی گفت: اگر می خواهیم این كشور در مقابل هجمه ها و تحریم ها ایستادگی كند، باید همه نگاه ها به سمت داخل باشد.
وی افزود: باید توجه اصلی ما به نیروهای خودی باشد و اگر این همه جوانان و صاحبان سرمایه اطمینان پیدا كنند و فضا آماده شود، می توانیم به اهداف اقتصاد مقاومتی برسیم.
آملی لاریجانی با اشاره به وظایف قوه قضاییه در اقتصاد مقاومتی اظهاركرد: دستور العمل مبسوط و دقیقی آماده كرده ایم كه به زودی ابلاغ خواهد شد و خطوطی را ترسیم كرده ایم كه به بحث اقتصاد مقاومتی، اشتغال و تولید كمك خواهد كرد.
رییس دستگاه قضا گفت: به دولت تضمین می دهم كه قوه قضاییه به یكی از مهمترین اهداف اقتصاد مقاومتی كه همانا امنیت اقتصادی است، كمك خواهد كرد.
وی تصریح كرد: امنیت دو بال دارد یكی برخورد با فساد و یكی تضمین امنیت برای سرمایه گذاری است.
آملی لاریجانی افزود: سرمایه گذاری كه داخل كشور می شود، توقع دارد كه دستگاه های اجرایی به صورت عادلانه با آنها برخورد كنند؛‌ درجلسات روسای كل دادگستری ها به كرات گفته ام به سرمایه گذاری های سالم كمك كنند و هنوز در این مورد جا برای كار داریم.
وی ادامه داد: وقتی چند بار پرونده های مهم و كلان به این صورت رسیدگی و برخورد می شود، بساط رشوه و رانت خواری برچیده خواهد شد و امنیت اقتصادی برای كار اقتصادی ایجاد می شود.

** تبیین نگاه اسلام به حقوق بشر
رئیس قوه قضاییه به لزوم تبیین نگاه اسلام به حقوق بشر و هجمه هایی كه علیه نظام و قوه قضاییه به صورت وسیع و تبلیغاتی انجام می شود اشاره كرد و گفت: باید اولا نگاه اسلام را در مورد حقوق بشر تبیین كنیم و سخن ما با مدعیان حقوق بشر اینست كه اسلام و نظام جمهوری اسلام پرچم دار حقیقی حقوق بشر است و ما مدافع كرامت انسانی هستیم.
وی افزود : نگاه و تصویر اسلام و قرآن با نگاه غربی ها از حقوق بشر یكسان نیست چرا كه در اسلام بشر به عنوان خلیفه خداوند است و این استعداد در انسان وجود دارد كه صفات الهی را بروز دهد.
رئیس دستگاه قضا گفت: ما حقوق بشر را در چارچوب تعالیم اسلام قبول داریم و نمی توانیم حقوق بشر را با آنچه غربی ها دارند نگاه و بررسی كنیم مثلا شما ازدواج را اعم از همجنس و غیر هم جنس ترسیم می كنید كه این بانگاه اسلامی تفاوت دارد.
آملی لاریجانی با اشاره به جنایات استكبار گفت: ما جریان جنگ ویتنام ، كودتای 28 مرداد و حمله به جمهوری اسلامی در جنگ تحمیلی را فراموش نكرده ایم و داعش را خودتان خلق كردید و ترامپ با سخنان سخیف دم از حقوق بشر می زند و با وجود اینكه در یمن بزرگترین جنایات صورت می گیرد رئیس جمهور آمریكا در جلسه ای با حكام فاسد سعودی می رقصند.
وی با تشكر از ستاد حقوق بشر قوه قضاییه برای تبیین حقوق بشر و شركت در جلسات بین المللی گفت: زمزمه هایی برای تشكیل نهاد حقوق بشر از سوی دولت می شنویم كه البته ما با هر حركتی كه به استیفای حقوق شهروندی منجر شود استقبال می كنیم اما این نهاد حقوقی از ابتدا در قوه قضاییه تشكیل شده و ما نمی توانیم یك نهاد دیگری ایجاد كنیم چرا كه برخلاف قانون اساسی و شرع است.
وی افزود: ما از دولت دعوت می كنیم كه پیشنهاد ها را با بررسی متقن به گونه ای كه با كار قوه قضاییه هم پوشانی نداشته باشد ارایه كنند .
رئیس دستگاه قضا با اشاره به حجم وسیع رسیدگی به پرونده ها در این قوه گفت: امروز بالای 15 میلیون پرونده در مجموعه قوه قضاییه رسیدگی می شود.
وی افزود: یك پرونده شاید در 10 نقطه ثبت شود و همچنین در مراحل مختلف قضایی از حكم بدوی و تجدید نظر ثبت شود كه در نهایت در 15 میلیون نقطه ، قوه قضاییه مشغول شده و این كار بسیار عظیمی است .
وی گفت: شاید در نگاه اول این میزان پرونده منفی به نظر برسد ولی نگاه مثبت آن اینست كه مردم به قوه قضاییه اعتماد دارند و این حجم از پرونده ها نشان می دهد كه می توان با كار فرهنگی و صلح و سازش از میزان پرونده ها كاسته شود.
وی با اشاره به كمبود نیروی انسانی در قوه قضاییه گفت: مسئولین باید برای جذب قضات تلاش كنند و ما در طول این مدت چهار هزار و 700 قاضی را جذب كرده ایم.
وی با بیان اینكه هم اكنون 11 هزار قاضی در قوه قضاییه خدمت می كنند، گفت:‌ گمان می كنیم این تعداد كم است چرا كه در برخی از شعبه های ما بالای 120 پرونده در ماه بررسی می شود.
به گزارش خبرنگار ایرنا، روسای سه قوه، آیت الله گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری، مسئولان عالی قضایی و تعدادی از مسئولان دولتی در این همایش حضور داشتند.
اجتمام**7329** 1193** 1569
خبرنگاران: لیلا اسماعیل نژاد و حسن حیدری ** انتشار: علی حبیبی
*آگاهی از آخرین اخبار اجتماعی و حوادث ایران و جهان در كانال تلگرام گروه اجتماعی ایرنا:
@irnaej
https://t.me/irnaej
۰ نفر