رضوان حكیم زاده روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار حوزه دانشگاه ایرنا افزود: شكی نیست كه خانواده ها حق دارند كه انتظار موفقیت فرزندانشان را داشته باشند اما باید به این فكر كنند كه انجام دادن چه كارهایی شرایط را برای حصول موفقیت آنها هموار می سازد.
وی گفت: یادتان باشد كه كنكور برای دانش آموزان، حكم یك مسابقه بزرگ را دارد، با انبوهی رقیب و شركت كننده كه هر چه مسابقه دهنده به زمان مسابقه نزدیك تر می شود، ممكن است اضطراب و استرس بیشتری را تجربه نماید، پس خانواده ها نباید به این استرس دامن بزنند.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش افزود: گام نخست این است كه والدین داشتن استرس را به رسمیت بشناسند، حتی اگر در ظاهر دانش آموز بی خیال نشان دهد، برای خنثی كردن فشار ناشی از ادراك انتظار اطرافیان است، او را متهم به بی خیالی نكنید.
وی با تاكید بر اینكه والدین نباید استرس خود را منتقل كنند، یادآور شد: اغلب اوقات والدین ممكن است به زبان بیان كنند كه ما نگران نیستیم؛ بچه ها هوشیارتر از آن هستند، آنان نگرانی های پنهان شما را در چشم هایتان رصد می كنند، درون خود را آرام كنید.
حكیم زاده یادآور شد: در این دو روز، هیچ فشاری به فرزندانتان وارد نكنید، از گفتن جملاتی مثل اینكه «دو ساعت بیشتر بخوان تا دو تست بیشتر بزنی»، خودداری كنید.
دانشیار دانشكده روان شناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران خاطرنشان كرد: این جملات هیچ كمكی به آنها نمی كند، آنها را وادار به تست زدن و آزمون های آزمایشی و شبیه سازی كنكور نكنید.
وی اظهار داشت: ممكن است نگرانی امتحان روی نتیجه این آزمون نمایشی اثر بگذارد و نتایج احتمالی آن روحیه فرزندتان را تخریب كند.
حكیم زاده گفت: واقعا به این نكته فكر كنید كه قبولی در كنكور آخر خوشبختی نیست، لذا از سرزنش كردن و یا احیانا مقایسه كردن زمان مطالعه فرزندتان طی ماه های گذشته با دوستان و همكلاسی هایش قویا اجتناب كنید.
وی افزود: هر چند دعا كردن بسیار مفید است اما صبح كنكور كه می خواهید همراه فرزندانتان باشید از اینكه جلوی چشمان او با نگرانی دعا كنید، پرهیز كنید.
حكیم زاده تصریح كرد: این دعاها بیشتر برای رفع نگرانی شما است اما ممكن است در ذهن دانش آموز بیانگر انتظار بسیار بالای شما از موفیقت او باشد، این امر نتیجه معكوس دارد.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش تاكید كرد: در طول مسیر سعی كنید صحبت های عادی و معمولی داشته باشید و پس از ورود فرزندتان به جلسه آزمون می توانید با خیال راحت دعا بخوانید.
آزمون عمومی و اختصاصی داوطلبان گروه های آزمایشی علوم ریاضی و فنی و علوم انسانی در صبح پنجشنبه 15 تیر ماه، داوطلبان گروه آزمایشی هنر در بعدازظهر پنجشنبه 15 تیر ماه، داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در صبح جمعه 16 تیر ماه و داوطلبان گروه آزمایشی زبان های خارجی در بعدازظهر جمعه 16 تیر ماه در 372 شهرستان و بخش مختلف كشور برگزار خواهد شد.
فراهنگ ** 9187 ** خبرنگار: حمیدرضا بازگشا * انتشار: امید غیاثوند
خانواده های كنكوری ها بخوانند؛ به فرزندان استرس وارد نكنید/قبولی در كنكور آخر خوشبختی نیست
۱۳ تیر ۱۳۹۶، ۹:۳۸
کد خبر:
82585628
تهران - ایرنا - معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش به خانواده های داوطلبان آزمون سراسری 96 توصیه كرد، نگرانی های ناشناخته پیش از آزمون را كنار بگذارند و حفظ روحیه فرزندان خود را مدیریت كنند.