خبر فوری: رفع فیلترینگ

۱۳ تیر ۱۳۹۶، ۹:۳۹
کد خبر: 82585629
T T
۰ نفر
المپياد جهاني شيمي هفته جاري با حضور ايران در تايلند برگزار مي شود

كوالالامپور - ايرنا - چهل و نهمين المپياد جهاني شيمي هفته جاري با حضور نمايندگان 76 كشور چهان از جمله جمهوري اسلامي ايران به ميزباني تايلند در استان 'ناخون پتوم' اين كشور جنوب شرق آسيا برگزار مي شود.

به گزارش روز سه شنبه ايرنا، كشورهاي لوكزامبورگ و امارات متحده عربي به عنوان ناظر در اين دور از رقابت هاي المپياد جهاني شيمي كه از 6 تا 15 ژوئيه (15 تا 24 تير ماه) برگزار مي شود، حضور دارند.
پيش از اين اعضاي تيم ايران در اين مسابقات سروش بانياني، اميرحسين بهنوش، پارسا پيروز و اميرعباس كاظمي‌ نيا اعلام شده است.
آرژانتين، بلژيك، چين، كانادا، دانمارك، فنلاند، فرانسه، آلمان، آمريكا، انگلستان، نيوزيلند، نروژ و هلند از جمله كشورهاي شركت كننده در اين المپياد هستند.
براساس گزارش پايگاه المپياد جهاني شيمي در تايلند، اين دوره از المپياد شيمي در مركز 'سالايا' دانشگاه 'مهيدول' در استان 'ناخون پاتوم' كه در فاصله 50 كيلومتري فرودگاه 'سوووارنابويمي' قرار گرفته است، برگزار مي شود.
نخستين المپياد جهاني شيمي در كشور چكسلواكي، شهر پراگ، در سال 1968 برگزار شد. از اين زمان، اين مسابقه‌ بين‌المللي براي دانش آموزان دبيرستاني معمولا در جولاي هر سال (به غير از سال 1971) در يكي از كشورهاي جهان به عنوان ميزبان و به صورت دو آزمون تئوري و آزمايشگاهي برگزار شده است.
تايلند پيش از اين نيز يكبار ديگر در سال 1999 ميزبان سي و يكمين المپياد جهاني شيمي بود.
پنجاهمين و پنجاه و يكمين دوره اين مسابقات به ترتيب در سال هاي 2018 و 2019 به ميزبان چك و اسلواكي (به صورت مشترك) و فرانسه برگزار مي شود.
اين مسابقات مختص دانش آموزان دبيرستاني است و با هدف تشويق هر چه بيشتر اين دانش آموزان علاقه مند به حل مسايل به روش هاي خلاقانه و مستقل برگزار مي شود.
آزمون علمي اين مسابقات معمولا شامل 6 پرسش و آزمون عملي (آزمايشگاهي) آن معمولا شامل 2 پرسش است. مدت زمان هر يك از آزمون ها بين 4 تا 5 ساعت و دو آزمون در دو روز متفاوت برگزار مي گردند.
آزمون عملي 60 نمره و آزمون آزمايشگاهي 40 نمره دارند.
هر تيم متشكل از چهار دانش آموز دبيرستاني و دو ناظر علمي است. همچنين تعداد محدودي دانش آموز و ناظر علمي مي توانند تيم اصلي را، به عنوان مهمان و به هزينه كشور شركت كننده، همراهي كنند. دانش آموزان نيز بايد زير 20 سال بوده و وارد دانشگاه نشده باشند.
كشورهاي متمايل به شركت بايد در دو سال پياپي حضور ناظر علمي داشته باشند تا پس از آشنايي كافي با نحوه مسابقات بتوانند با تيم دانش آموزي در مسابقات شركت كنند.
ايران پس از حضور در دو دوره المپياد جهاني به عنوان ناظر علمي در سال هاي 1991 و 1992 و كسب جواز رسمي حضور در اين مسابقات، نخستين تيم ملي المپياد شيمي را در بيست و پنجمين المپياد جهاني شيمي در 'پروجاي' ايتاليا در سال 1993 شركت داد.
روزبه كياني در سال 1995 در اين مسابقات كه در چين برگزار شد رتبه فردي نخست را از آن خود كرد و در همان مسابقات علي جلالي و مهدي رزاقي در بخش انفرادي به ترتيب رتبه هاي سوم و پنجم را از آن خود كردند.
در سال 1996 كه رقابت ها در روسيه برگزار شد، هژير رحمانداد و افشين شاملي به ترتيب در بخش انفرادي رتبه سوم و هفتم را از آن خود كردند.
بابك جاويدي دشت بياض در سال 1997 در كانادا در بخش انفرادي سوم شد و دو سال پس از آن در سال 1999 مهدي كهرم در تايلند رتبه پنجم انفرادي را براي ايران كسب كرد.
در سال 2001 كه اين رقابت ها در هند برگزار شد، شادي رجبي از ايران نفر نخست دختران شد و از نظر كلي نيز در جايگاه چهارم قرار گرفت.
سيد امير حسين ناصر در سال 2010 در ژاپن رتبه پنجم انفرادي را كسب كرد و يكسال پس از آن نيز علي اصغر آقاجاني در تركيه نفر هشتم اين مسابقات را در بخش انفرادي از آن خود كرد.
آساق**241**1611**انتشاردهنده: رضاپيمان يغمايي