به گزارش روز سه شنبه خبرگزاري فرانسه، سازمان بين المللي مهاجرت وابسته به سازمان ملل متحد، با اعلام اين مطلب افزود: دو هزار و 247 نفر از مهاجران و پناهجويان از آغاز سال جاري ميلادي در تلاش براي رسيدن به اروپا جان باخته اند.
اين گزارش افزود: از اول ژانويه 2017 (دي ماه 95) تا سوم ژوئيه (12 تير ماه 96) بيش از 85 هزار مهاجر در ايتاليا اقامت گزيده اند، تقريبا 9 هزار و 300 نفر وارد يونان شده اند و حدود 6500 نفر در اسپانيا و بيش از 270 نفر در قبرس اسكان يافته اند.
اين آمارها با وجود تكان دهنده بودن، بسيار پايين تر از ارقام سال گذشته هستند.
در دوره مشابه سال 2016 ميلادي، 231 هزار و 503 نفر به اروپا مهاجرت كرده اند و فقط در فوريه همان سال 100 هزار نفر وارد اين قاره شدند.
بيشتر مهاجران در آن زمان تلاش مي كردند خود را از تركيه به يونان برسانند در حالي كه توافق اتحاديه اروپا با آنكارا در مارس 2016 به شكل موثري مانع از عبور پناهجويان از اين مسير شد.
ايتاليا تاكنون حدود 85 درصد از مهاجران از درياي مديترانه را پذيرفته است.
رم، پايتخت ايتاليا، پنجشنبه اين هفته ميزبان نشست غير رسمي وزيران كشور و قضايي اتحاديه اروپا خواهد بود كه در آن در باره بحران مهاجرت گفت و گو خواهد شد.
ايتاليا ساير كشورهاي اروپايي را براي باز كردن بندرهاي خود براي پذيرش پناهجوياني كه قصد دارند از راه دريا خود را به خاك اروپا برسانند، به منظور سهيم شدن در فشار ناشي از چنين بحراني، تحت فشار قرار داده است.
«ويليام ليسي سوئينگ» مدير كل سازمان بين المللي مهاجرت روز سه شنبه خواستار همبستگي و اتحاد بيشتر با ايتاليا براي مديريت اين بحران شد.
وي در بيانيه اي گفت: پذيرش مهاجران نجات يافته را نبايد فقط مسئوليت ايتاليا قلمداد كرد و همه اروپا بايد در چنين مسئوليتي سهيم شوند.
سازمان پناهجويان سازمان ملل متحد نيز هشدار داده كه ايتاليا نمي تواند به تنهايي پذيراي ده ها هزار مهاجري باشد كه وارد سواحل اين كشور مي شوند.
«ويسنت كوچتل» نماينده ويژه كميسارياي امور پناهجويان سازمان ملل متحد در امور مديترانه مركزي گفت: ما نياز داريم كه كشورهاي ديگر نيز با پيوستن به اروپا در مسئوليت اين كشور (ايتاليا) شريك شوند.
به گزارش ايرنا، سازمان مهاجرت يونان به تازگي گزارش داد: از اوايل سال جاري ميلادي و بخصوص طي دو سه ماه گذشته، روند ورود پناهجويان به يونان و به ويژه ايتاليا، بعد از حدود يك سال توقف نسبي، افزايش يافته و اين امر باعث نگراني دولتمردان يوناني و اروپايي شده است.
اين گزارش افزود: از زمان توافق اتحاديه اروپا با آنكارا مبني بر استرداد پناهجويان، تركيه تاكنون تعداد شش هزار و 453 پناهجو را به كشورهايشان بازگردانده است.
اتحاديه اروپا و آنكارا سال گذشته (2016) توافق كردند كه در قبال پرداخت 6 ميليارد يورو به تركيه، اين كشور مانع خروج و سفر پناهجويان به يونان و ديگر كشورهاي اروپايي از طريق مرزهاي آبي خود گردد و همچنين پناهجوياني را كه كشورهاي اروپايي فاقد صلاحيت دريافت پناهندگي مي دانند، به تركيه بازگردانده و از آنجا به كشورهايشان فرستاده شوند.
بحران مهاجرت به دنبال مداخله نظامي كشورهاي غربي و آمريكا در كشورهاي خاورميانه و به ويژه عراق، سوريه و افغانستان كه به آوارگي بسياري از شهروندان اين كشورها منجر شد آغاز شد. نحوه پذيرش مهاجران وسهم كشورها در اسكان آنها تاكنون اختلافاتي را بين كشورهاي اتحاديه اروپا برانگيخته است. قرار است در اجلاس دو روزه گروه 20 در پايان اين هفته در شهر هامبورگ آلمان، درباره بحران مهاجرت بحث و گفت و گو شود.
اروپام**9158**1486**
مترجم: بهجت عباسي**انتشار: محسن شريفي**
سازمان بين المللي مهاجرت:
بيش از 100 هزار پناهجو در 6 ماه گذشته وارد اروپا شدند
۱۳ تیر ۱۳۹۶، ۱۵:۰۹
کد خبر:
82586295
تهران - ايرنا - سازمان بين المللي مهاجرت (IMO) اعلان كرد: بيش از 100 هزار مهاجر و پناهجو از ابتداي ژانويه سال 2017 (دي ماه 95) با عبور از مسير مخاطره آميز درياي مديترانه خود را به اروپا رسانده اند.