در حالی که سیل پناهجویان از کشورهای شمال آفریقا به سواحل اروپا ادامه دارد، آلمان و فرانسه در مورد پذیرش بخشی از این پناهجویان به توافق رسیده اند.
«هورست زهوفر» وزیر کشور آلمان روز شنبه در گفت وگو با نشریه زوددویچه سایتونگ تاکید کرد: سیاست مهاجرتی ما بشردوستانه است، ما نخواهیم گذاشت کسی در آبهای مدیترانه غرق شود.
به گفته وی اگر همه چیز درست پیش برود آلمان آمادگی دارد ۲۵ درصد پناهجویانی را که به خاک ایتالیا می رسند، بپذیرد.
رسانه های ایتالیا پیشتر از توافق کشورهای اروپایی برای همکاری در خصوص اسکان دادن پناهجویان دریای مدیترانه خبر داده بودند.
بر این اساس فرانسه نیز ۲۵ درصد پناهجویانی را که از مرگ نجات یافته و به سواحل ایتالیا آورده شده اند، می پذیرد. در این میان ایتالیا نیز پذیرفته است که یک دهم پناهجویان مذکور را اسکان دهد.
وزیر کشور آلمان تاکید کرد ترجیح اروپایی ها این است که پناهجویان نجات یافته را به مبدا آنها در آفریقا اعزام کند با این حال به دلیل نبود زیرساخت لازم برای اینکار، فعلا ناچار به تقسیم کار بین خود هستند.
زهوفر یادآور شد که برای این منظور همکاری دست کم دو کشور شمال آفریقا ضروری است.
قرار است مقامات کشورهای آلمان، فرانسه، ایتالیا و مالتا در تاریخ ۲۳ سپتامبر (اول مهرماه) برای تصمیم گیری در مورد طرح جدید نجات و اسکان پناهجویان دریای مدیترانه در مالتا گردهم بیایند.
این کشورها امیدوارند با ایجاد مشوق های لازم، اعضای بیشتری از اتحادیه اروپا در طرح اسکان دادن به پناهجویان همکاری کنند.
این در حالی است که از سال ۲۰۱۵ با گسترش درگیریها در سوریه، سیل پناهجویان به سمت اروپا به راه افتاد. همچنین درگیری های لیبی طی ماه های اخیر بر شدت این روند افزوده است.
«آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان اوایل شهریور به بی نتیجه بودن طرح های اتحادیه اروپا برای اسکان پناهجویان در کشورهای عضو این نهاد، اذعان کرده بود.
وی با پذیرش این موضوع که طرحهای اتحادیه اروپا در خصوص جابجایی پناهجویان در دیگر کشورهای موفقیت چندانی نداشته، گفت: طرح های سال های اخیر اتحادیه اروپا برای اسکان دادن مهاجران و مقابله با بحران پناهجویان، بی نتیجه بوده است.
در حالی که بر اساس توافق اتحادیه اروپا و ترکیه بر سر پناهجویان، کشورهای عضو اتحادیه اروپا ملزم شده اند بخشی از آوارگان سوریه را از ترکیه پذیرفته و به آنها پناهندگی دهند. اما آمارها نشان میدهد که از زمان امضای این توافقنامه تا ماه مارس ۲۰۱۹، اتحادیه اروپا تنها ۲۰ هزار آواره سوری ساکن ترکیه را پذیرش کرده است.
مرکل با بیان این مطلب که اتحادیه اروپا به تعامل با ترکیه در موضوع کمک برای رسیدگی به مسئله پناهجویان ادامه می دهد، افزود که در این خصوص گفتگوهایی با «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه داشته است.
تهران- ایرنا- آلمان و فرانسه قصد دارند در طرح جدید نجات پناهجویان دریای مدیترانه، هر کدام به یک چهارم آنها پناهندگی اعطا کنند.
اخبار مرتبط
-
بحران پناهجویان در اروپا به روایت آمار؛ از تركیه تا فرانسه
تهران – ایرنا – در حالی كه ورود پناهجویان به اروپا به دلیل سیاست های سخت گیرانه كاهش یافته،…
-
سازمان بين المللي مهاجرت:
بيش از 100 هزار پناهجو در 6 ماه گذشته وارد اروپا شدند
تهران - ايرنا - سازمان بين المللي مهاجرت (IMO) اعلان كرد: بيش از 100 هزار مهاجر و پناهجو از…
-
مديترانه و موج جديد ورود پناهجويان
تهران-ايرنا- خبرگزاري خبرآنلاين در يادداشت آورده است: با آغاز فصل گرما و بهبود شرايط آب و هوايي…
نظر شما