به گزارش ايرنا كريم ذوالفقاري روز سه شنبه در ديدار با مدير پروژه توسعه پايدار در استان كردستان افزود: سال گذشته چهار هزار و 60 ميليارد ريال تسهيلات براي توسعه بخش كشاورزي در استان كردستان پرداخت شده است.
به گفته وي، براي اجراي آبياري هاي نوين در استان اعتبارات لازم وجود دارد و به صورت بلاعوض به ازاي هر يك هكتار آبياري قطره اي براي باغات 50 ميليون ريال و براي زراعت 70 ميليون ريال به كشاورزان متقاضي پرداخت مي شود و در اين مورد محدوديتي براي پرداخت وجود ندارد.
ذوالفقاري با بيان اين كه سازمان جهاد كشاورزي كردستان علاقه مند به همكاري با اين طرح است افزود: تاكيد شده بخش هاي مختلف سازمان از جمله معاونت هاي بهبود توليدات دامي و گياهي، آب و خاك و امور فني مهندسي، مديريت ترويج سازمان و اداره كل منابع طبيعي استان كه نهايت همكاري لازم را در زمينه هاي مختلف براي پيشبرد اين طرح داشته باشند.
وي افزود: در بعضي از استان هاي كشور كشاورزان در هر سال 2 بار از زمين هاي زراعي محصول برداشت مي كنند و كشاورزان كردستان در ديم زارها به علت آيش زمين هر 2 سال يك بار محصول برداشت مي كنند.
به گفته وي، سازمان جهاد كشاورزي استان براي عملياتي شدن اقتصاد مقاومتي 2 رقم نخود از تركيه با نام هاي 'آكسان' و 'آسو' كه زودرس بوده و امكان كاشت، داشت و برداشت به وسيله ماشين آلات كشاورزي از ويژگي هاي آن است وارد مزارع استان كرده و هم اكنون گام هاي مهمي در ترويج آن در ديم زارهاي استان برداشته شده است.
كردستان به دليل داشتن بيش از يك ميليون و 110 هزار هكتار زمين قابل كشت مرغوب و مستعد، يكي از قطب هاي توليد محصولات كشاورزي به شمار مي رود و 110 هزار هكتار از اراضي به صورت آبي كشت مي شود.
باغات كردستان نيز از اراضي آبي سهم 40 هزار هكتار دارند كه سالانه بيش از 320 هزار تن انواع محصولات باغي در آنها توليد مي شود.
ميزان كل برداشت محصولات باغي و زراعي كردستان سالانه حدود 2 ميليون تن است
3034/6108
** خبرنگار: حسن حسين زاده/ ** انتشار دهنده: اميد بهمني
به روز رساني كشاورزي كردستان سالانه نيازمند 13 هزار ميليارد ريال اعتبار است
۱۳ تیر ۱۳۹۶، ۱۹:۰۳
کد خبر:
82586621
رئيس سازمان جهادكشاورزي كردستان گفت: به هنگام كردن دانش و فعاليت كشاورزي كردستان، سالانه نيازمند هزينه بيش از 13 هزار ميليارد ريال اعتبار و تسهيلات است.