۱۴ تیر ۱۳۹۶، ۱۳:۵۵
کد خبر: 82587619
T T
۰ نفر
ارتقای كیفیت اولویت اصلی دانشگاه های علمی كاربردی است

اردبیل- ایرنا- رئیس دانشگاه علمی كاربردی گفت: ارتقای كیفیت تحصیلی اولویت اصلی دانشگاه های علمی كاربردی است و سعی بر حفظ دانشگاه های غیركیفی نیست.

به گزارش ایرنا، محمدحسین امید روز چهارشنبه در دومین گردهمایی روسای واحدهای استانی دانشگاه جامع علمی كاربردی در سالن بصیرت دانشگاه محقق اردبیلی با اشاره به گستردگی دانشگاه علمی كاربردی در كشور افزود: انتظارات از این دانشگاه بیشتر است و باید با تلاش پاسخگوی مناسب به انتظارات به حق بود.
وی اظهار كرد: اولویت اصلی و اساسی دانشگاه توسعه كیفی و ماموریت گرایی است و همه فعالیت های دیگر از جمله توسعه فعالیت های بین المللی و ایجاد دوره های جدید هم باید در حول محور این دو الویت اصلی قرار گیرد.
وی بیان كرد: به هیچ عنوان توسعه كمی دانشگاه مد نظر نیست و فشار و اصرار از هرجا برای توسعه كمی آن مورد قبول نمی باشد چون با شرایط كشور و متقاضیان آموزش عالی همخوانی ندارد.
وی ادامه داد: برای ماندگاری چاره ای جز توسعه كیفی نداریم چون پارسال ظرفیت پذیرش یك میلیون و 800 هزار دانشجو داشتیم در حالی كه فقط كمتر از 600 هزار متقاضی وجود داشت.
امید با اشاره به تكمیل برنامه های تحصیلی مهرماه سال جاری گفت: از شهریور ماه پذیرش دانشجویان آغاز خواهد شد و در راستای كیفیت بخشی پایش هایی از رشته محل ها صورت گرفته است.
رئیس دانشگاه علمی كاربردی افزود: تجمیع مراكز ضعیف در مراكز قوی هم در راستای كیفیت بخشی صورت می گیرد.
وی از ساماندهی مدرسان دانشگاه های علمی كاربردی كشور خبر داد و اظهار كرد: مدرسان و مربیان یكی از اركان توسعه هستند و انتظار می رود استان ها بدون تعارف و اغماض با نهایت دقت و حفظ كیفیت، مدرسان خود را انتخاب كنند.
وی یكی از مهمترین آسیب های دانشگاه را استفاده از مدرسان نامناسب و فاقد مهارت دانست و بیان كرد: سعی می شود تا شروع ترم جدید موضوع ساماندهی مدرسان نهایی شود و برای مدرسان كارت شناسایی جدید، تسهیلات و امتیازات و همچنین ارتقای مدرسان قبلی پیش بینی شده است.
امید اضافه كرد: البته هر سال دوبار جذب مدرس جدید خواهیم داشت و مدرسان قبلی هم برای به روز شدن در آزمون هایی كه پیش بینی شده شركت خواهند كرد تا آمادگی مطلوبی داشته باشند.
رئیس دانشگاه علمی كاربردی گفت: دانشگاه های علمی كاربردی در كشور باید مجهز به فناوری نو و به روز باشند و با شتاب مناسب در رسیدن به اهداف تعیین شده حركت كنند و اقدام به ایجاد كلینیك های كار آفرینی در مراكز استان ها كنند.
وی با اشاره به توسعه زیرساخت های دانشگاه های علمی كاربردی افزود: همه استان ها تا پایان سال دارای ساختمان مناسب خواهند شد و فضای فیزیكی مناسبی خواهند داشت و باید در كنار مراكز آموزشی مراكز رشد هم ایجاد كنند و موافقت اصولی آن گرفته شده است.
وی با تاكید بر اخذ شناسنامه و اساسنامه توسط مراكز اظهار كرد: از بهمن ماه پذیرش دانشجو صرفا در واحدهایی كه اساسنامه و شناسنامه دارند و از كد رشته های كاملا ماموریتی برخوردارند صورت خواهد گرفت.
وی با اشاره به استفاده دانشجویان از تخفیف های این دانشگاه در استان ها بیان كرد: بعضی از استان ها بیشتر از سقف خود از این تخفیف ها استفاده می كنند این در حالی است كه بعضی از استان ها از این امتیازات قانونی خود استفاده نمی كنند.
وی ادامه داد: غیر از تخفیف های شویقی به نفرات برتر در حوزه ورزش، فرهنگ، آموزش و علمی برای دانشجویان بی بضاعت و زیرپوشش نهادهای حمایتی هم تخفیف هایی تا سقف 15 درصد پیش بینی شده است.
وی خواستار ایجاد واحدهای مشاوره در همه زمینه ها از جمله مسائل فرهنگی و خانوادگی در مراكز استان ها شد و اضافه كرد: ایجاد این واحد ها باعث بهبود و رشد شاخص ها در واحدهای دانشگاهی خواهد شد.
وی تكمیل چارت سازمانی را هم یكی از موارد در حال پیگیری عنوان كرد و گفت: در این راستا پارسال 20 درصد كاركنان تثبیت شغلی شدند به طوری كه 90 نفر از قردادی ها استخدام پیمانی شده و 100 نفر نیروهای شركتی هم تبدیل به قراردادی شدند.
دانشگاه جامع علمی كاربردی بیش از هزار مركز در سراسر كشور دارد كه حدود 600 هزار دانشجو در آنها مشغول به تحصیل هستند.
خبرنگار: نعمت محسن زاده**انتشاردهنده:عارف شیرزاد
6130/ 1257
۰ نفر