۱۴ تیر ۱۳۹۶، ۱۶:۵۶
کد خبر: 82587913
T T
۰ نفر
امكان ایجاد 40 هزار شغل در حوزه فرش دستباف وجود دارد

مشهد- ایرنا- رییس مركز ملی فرش ایران گفت: با تولیدات صادرات محور،‌ امكان ایجاد 40 هزار شغل در حوزه فرش دستباف در كشور وجود دارد.

حمید كارگر روز چهارشنبه در همایش بررسی وضعیت فرش كاشمر اظهار كرد: براساس ابلاغ دولت ،20 هزار شغل برای حوزه فرش دستباف پیش بینی شده كه با توجه به ظرفیت تولید و عنایت ویژه به موضوع صادرات برای ایجاد 40 هزار شغل در این حوزه آمادگی داریم.
وی گفت: براساس تقسیمات استانی هزار و 360 نفر شغل جدید امسال در حوزه فرش خراسان رضوی ایجاد می شود.
وی از انعقاد تفاهمنامه ای با صندوق كارآفرینی امید خبر داد و گفت: براساس این طرح برای خرید فرش تا سقف 100 میلیون ریال به شهروندان تسهیلاتی با سود چهار درصد و بازپرداخت 36 ماهه داده می شود.
رییس مركز ملی فرش ایران گفت: این طرح به صورت پایلوت در آذربایجان غربی اجرا شده كه امیدواریم در شهریورماه اجرای آن را به طور رسمی در سراسراعلام كنیم كه عملیاتی شدن این طرح موجب رونق فرش دستباف خواهد شد.
كارگربا بیان اینكه فرش كاشمر صاحب اصالت، پیشینه و هویت است و در سال 94 در سازمان جهانی مالكیت در ژنو ثبت جهانی شده گفت:مركز ملی فرش ایران، به فرش این منطقه بی توجه نبوده و نخواهد بود.
وی با انتقاد از میدان دادن به تابلوفرش هایی كه هیچ ارتباط به فرش ایرانی ندارند،‌ اظهار كرد: با وجود اینكه اكنون این تولیدات دارای بازارفروش هستند ولی مزیت شاخص ایران نسبت به كشورهای هند، پاكستان، افغانستان و تركیه محسوب نمی شوند لذا اگر آغوش خود را برای این تولیدات باز كرده باشیم به اصل اصالت های منطقه پشت كرده ایم.
رییس مركز ملی فرش ایران با ابراز مخالفت نسبت به پرداخت مستقیم تسهیلات به قالیبافان و مشاغل خانگی، اظهار كرد: پرداخت مستقم نقدینگی به قالیباف موجب خروج از دایره تولید و خریدن كالاهایی دیگری مثل یخچال و تلویزیون می شود، از این رو تسهیلات باید به تاجر و تولید كننده پرداخت شود.
وی گفت: در حوزه فرش دستباف تثبیت اشتغال و توسعه كارگاههای موجود بسیار مورد اهمیت است.
كارگر ایجاد شهرك تخصصی فرش را چاره ای برای رونق این حوزه ندانست وگفت: بنا به شرایط بومی منطقه باید نسخه های متفاوتی برای رونق فرش دستباف تجویز كرد كه تولید غیر متمركز در منازل با مدیریت متمركز نسخه بهتری برای این عرصه است.
وی با تأكید براینكه نباید به سراغ كاهش قیمت تمام شده در حوزه فرش دستباف رفت، اظهار كرد:‌ برخی برای كاهش قیمت تمام شده از كیفیت فرش می زنند كه این امر موجب شده برند و اصالت فرش ایران زیر سوال برود.
به گفته او هر اندازه قیمت تمام شده این محصول را كاهش دهیم بازهم قیمت فرش ایران سه برابر قیمت تمام شده در كشورهایی همچون هند و پاكستان است از این رو امروزه فرش كاشمر به خاطر همین مشكلات بازار اصلی خود را از دست داده است.
كارگر با اعلام اینكه مركز ملی فرش ایران به دنبال آموزش قالیبافان است، افزود: آموزش ها فقط برای قالیبافی نیست بلكه به دنبال ارائه آموزش های تخصصی از جمله آشنایی با حقوق گمركی، قوانین و مقررات بازارهای هدف، چگونگی حضور در نمایشگاهها و نحوه مذاكره تجاری هستیم .
وی بر حضور تولیدكنندگان در نمایشگاههای بین المللی متفاوت تأكید كرد وافزود: هنوز برخی كشورهایی كه در زمینه تولید فرش رقیب ما هستند تمایل به خرید فرش ایرانی دارند.
اكنون در كاشمردو هزار و 500 دار قالی كوچك و بزرگ با میانگین تولید شش متر مربع در سال فعالیت دارند، كه در مجموع سالیانه حدود 30 هزار مترمربع فرش در این شهرستان بافته می‌شود.
كاشمریكی از شهرستان های 28 گانه خراسات رضوی است كه مركز آن در فاصله 228 كیلومتری مشهد قرار دارد.
7497/6012 خبرنگار: لیلا قرائی **‌انتشار دهنده: علی حیدر شاه حسینی