به گزارش روز پنجشنبه ایرنا به نقل از پایگاه خبری الیوم السابع، وزیران خارجه این كشورها در این بیانیه كه «سامح شكری» وزیر خارجه مصر آن را در كنفرانس مطبوعاتی مشترك قرائت كرد، قطر را به كمك مالی به تروریسم و دخالت در امور داخلی كشورهای دیگر متهم كردند.
شكری افزود: نشست روز چهارشنبه وزیران خارجه این چهار كشور برای مشورت در خصوص تلاش های كنونی برای دست برداشتن قطر از حمایت از تندروی و تروریسم و دخالت در امور داخلی كشورهای عربی و تهدیدهای ناشی از سیاست های دولت دوحه برای امنیت ملی عرب ها و امنیت بین المللی بود.
وی افزود:ما در نشست چهارجانبه خود بر اهمیت پایبندی به توافقنامه ها و منشورهای بین المللی ، اتحادیه عرب، سازمان همكاری اسلامی و توافقنامه های امضا شده برای مبارزه با تروریسم تاكید و بر این اصول نیز تاكید كردیم:
1 – پایبندی به مبارزه با تروریسم و تندروی در همه اشكال آن و جلوگیری از كمك مالی به آن یا فراهم آوردن پناهگاه های امن بر ای آن .
2 – متوقف كردن همه گونه فعالیت های تحریك انگیز و دعوت به كینه و دشمنی و خشونت.
3 – پایبندی كامل به توافقنامه سال 2013ریاض و توافقنامه تكمیلی آن و سازوكارهای اجرایی آن در سال 2014در چارچوب شورای همكاری خلیج فارس.
4 – پایبندی به نتایج نشست عربی اسلامی و آمریكایی ماه می 2017در ریاض.
5 – خودداری از دخالت در امور داخلی كشورها و حمایت از گروه های غیر قانونی.
6 – همه كشورها باید خود را مسئول مقابله با همه نوع تندروی و تروریسم به عنوان تهدید بین المللی برای امنیت و صلح بدانند .
شكری همچنین اعلام كرد مشورت ها میان این چهار كشوردر خصوص قطر ادامه می یابد و قرار است نشست بعدی در این خصوص در منامه برگزار شود.
عبدالله بن زاید آل نهیان وزیر خارجه امارات نیز در این كنفرانس مطبوعاتی مشترك گفت: منطقه متحمل درد و رنج های زیادی از تروریسم شده و همه باید به صورت گروهی برای خالی كردن منطقه از حامیان تروریسم تلاش كنند.
وی افزود:منطقه با یك بحران در روابط خود با قطر روبه رو است و مشكل بزرگتر، مقابله با تروریسم و تندروی و كمك مالی به گروه های تروریستی است .
عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان نیز در این كنفرانس مطبوعاتی مشترك گفت: بحران كنونی همه جهان را ویران می كند.
وی افزود:تحریم سیاسی و اقتصادی قطر ادامه می یابد و در زمان مناسب اقدام ها ی دیگری ضد دوحه انجام خواهد گرفت.
وی همچنین گفت: تركیه به این چهار كشور اعلام كرده است كه در خصوص بحران قطر، موضع گیری بیطرفانه دارد.
خالد بن احمد وزیر خارجه بحرین نیز مدعی شد: كشورهای جهان در خصوص بندهای اعلام شده در این بیانیه مشترك اتفاق نظر دارند و باید با تروریسم مبارزه كرد.
وی درباره اخوان المسلمین نیز گفت: اخوان المسلمین گروهی تروریستی است و هر كس با آن اعلام همسویی كند، محاكمه می شود.
وی درباره تعلیق عضویت قطر در شورای همكاری خلیج فارس نیز گفت: این كار در حوزه اختیارات شورای همكاری است .
رئیسان دستگاه های اطلاعاتی مصر، عربستان، امارات و بحرین ، روز سه شنبه در قاهره جلسه مشتركی تشكیل داده بودند.
چهار كشور تحریم كننده قطر پنجشنبه اول تیرماه فهرست شروط 13گانه خود جهت از سرگیری روابط با دوحه را از سوی كویت به قطر اعلام كرده بودند.
مدت پاسخگویی قطر به خواستههای ذكر شده كشورهای چهارگانه بامداد دوشنبه (12تیرماه) به پایان رسید.
این مهلت با میانجیگیری امیر كویت برای 48 ساعت دیگر تا روز چهارشنبه 14 تیرماه تمدید شد.
وزیر امورخارجه قطر دوشنبه گذشته پاسخ مكتوب «تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر را در كویت تقدیم «صباح احمد الصباح» امیر این كشور كرد تا در اختیار كشورهای چهارگانه قرار گیرد.
از جمله خواستههای كشورهای تحریم كننده، تعطیلی شبكه خبری الجزیره، بسته شدن پایگاه نظامی تركیه در قطر، توقف همكاری نظامی آنكارا با دوحه، كاهش روابط دیپلماتیك دوحه با تهران، قطع روابط با اخوان المسلمین، حزب الله لبنان و آنچه ارتباط با گروههای تروریستی القاعده و داعش عنوان شده است، به شمار میرود.
عربستان، امارات، بحرین و مصر 15 خردادماه 96 با متهم كردن دوحه به حمایت از تروریسم و افراط گرایی، روابط دیپلماتیك خود را با قطر قطع كردند و مرزهای زمینی، دریایی و هوایی خود را به روی این كشور بستند.
شبد**خاورم **2041**1010
انتشار:حسن معظمی
بیانیه تحریم كنندگان قطر:با پاسخ منفی دوحه به درخواست ها، تحریم ها ادامه می یابد
۱۵ تیر ۱۳۹۶، ۱۰:۲۹
کد خبر:
82588535
الجزیره-ایرنا- وزیران خارجه مصر، عربستان، امارات و بحرین در بیانیه مشتركی، پاسخ قطر به خواسته هایشان را منفی توصیف كرده و آن را ناشی از جدی نبودن دوحه در روابط خود با این كشور ها دانستند و تاكید كردند كه تدابیر اتخاذ شده ضد قطر برای نقض قوانین بین المللی توسط این كشور و دخالت در امور داخلی كشورهای عربی است.