به گزارش ایرنا، چین آشفته تر از همیشه نشانه های شدت گرفتن بحران را درك كرده است و نظاره گر فروش محموله جدیدی از تسلیحات پیشرفته آمریكا به ارزش یك میلیارد و ۴۲۰ میلیون دلار به این جزیره است.
اما اینكه تصور شود چین دست روی دست می گذارد اشتباه است. این كشور خیلی زود به آمریكا اعتراض كرد و به دنبال آن ناوهایش را به منطقه گسیل داشت.
ناو هواپیمابر «لیائونینگ» كه امروز (جمعه) وارد منطقه هنگ كنگ شده، پیشتر آبهای تنگه تایوان را جولانگاه خود كرد تا هشداری صریح به تایوان داده شود كه مبادا هوس رفتن به سمت استقلال كند.
«تسای اینگ ون» زنی از حزب دمكراتیك ترقیخواه كه قدرت را ماه می سال ۲۰۱۶ در تایوان در اختیار گرفت، اصلی ترین مانع برای چین است. حزب او از دیدگاه پكن اساسنامه استقلال طلبانه دارد و برای جدا شدن از چین تلاش مضاعفی دارد.
این حزب اگرچه هنوز رسما اعلام استقلال نكرده است و می گوید حاضر به گفت وگو با چین بر سر یك میز است، اما نمی خواهد محور گفت و گوها اصل «یك چین» یا همان «چین واحد» باشد.
«شی جین پینگ» رییس جمهوری خلق چین هم یك هفته قبل در مراسم بیستمین سال بازگشت هنگ كنگ به تحت حاكمیت چین هشدار داد و خط قرمز كشید و از استقلال طلبان خواست كه دست به حركتی خطرناك بر ضد اصل یك چین نزنند و وحدت كشور را خدشه دار نكنند.
در شرایطی كه چین در مرز «سكیم» و «تبت» با نیروهای هندی دست و پنجه نرم می كند و به دنبال راهی برای پاسخگویی به رقیب خود می باشد كه ۵۵ سال پیش با آن جنگیده است، شرایط در تنگه تایوان هم بحرانی است و شبه جزیره كره هم داستان خود را دارد و مركز اصلی تنش ها به حساب می آید.
اطراف چین حلقه ای از تنش ها شكل گرفته است اما طبیعتا هیچ یك از آنها به حساسیت تایوان نیست و این كشور هم بارها به آمریكا، اصلی ترین فروشنده تسلیحات به تایوان هشدار داده است این حساسیت را درك كند و بداند كه همه اصل و اساس روابط پكن و واشنگتن به موضوع تایوان گره خورده است.
چین هفت دهه است كه در حل مساله تایوان ناكام مانده و برای سومین بار از پایان سال گذشته ناو هواپیمابر خود را راهی تنگه تایوان كرده تا بازوی نظامی خود را به رخ این جزیره بكشد.
این كشور ناو مذكور را با چند كشتی جنگی در ماه دسامبر راهی این منطقه كرد و بار دیگر در ژانویه امسال دست به چنین كاری زد و از هفته قبل باز هم مانور نظامی با این ناو در تنگه تایوان داشته است.
چین كه سومین قدرت بزرگ نظامی دنیا محسوب می شود، حالا بیشتر از قبل در باره این جزیره واكنش نشان می دهد. این كشور برای جنگ با تایوان آماده نیست اما هر حركتی از سوی استقلال طلبان در تایوان تحت حمایت آمریكا می تواند آتش خشم چین را به دنبال داشته باشد و ارتش این كشور را به سوی جنگی ناخواسته بكشاند.
فعلا این كشور با اعزام ناوهای جنگی و به پرواز درآوردن جنگنده هایش به تایوان و آمریكا هشدار می دهد و اگر لازم باشد از ابزارهای سیاسی و اقتصادی بیشتری هم بهره خواهد گرفت ولی تا آن زمان بر اساس سیاست مسالمت آمیز چین و آرامش در تصمیم گیری ها اقدامات بر وحدت تدریجی با تایوان متمركز خواهد بود.
آساق**1597*انتشاردهنده:فرهاد راستی
پكن - ایرنا - تنگه تایوان بار دیگر به منطقه بحرانی میان چین و تایوان تبدیل شده است، جاییكه دو طرف هنوز بر سر پایبندی به اصل «یك چین» توافقی حاصل نكرده اند و مسوولان حكومت جدید در تایوان حاضر به قبول آن نیستند.