احمدسرآباداني روز شنبه در گفت و گو با ايرنا عنوان كرد: روستاي سرآبادان واقع در بخش مركزي شهرستان تفرش به ماسوله استان مركزي شهرت دارد اما، به دليل نبود زيرساخت هاي لازم و تخصيص نيافتن اعتبار از قافله روستاي نمونه و توسعه صنعت گردشگري جا مانده است.
وي افزود: روستاي سرآبادان در منطقه كوهستاني در دل كوه هاي سربه فلك كشيده و با منازل پلكاني واقع شده است و اين مزيت در ناحيه مركزي كشور كم است اما ضعف در معرفي اين ظرفيت و نبود امكانات كافي باعث شده كه تاكنون از اين مزيت استفاده اثربخش نشود.
دهيار روستاي سرآبادان تفرش بيان كرد: اين روستاعلاوه بر ردشگري طبيعي، ظرفيت هاي گردشگري تاريخي و مذهبي متنوعي را داراست كه از اين نظر نيز تاكنون تبليغات قابل قبولي به منظور جذب گردشگري صورت نگرفته است.
وي تصريح كرد: يكي از ظرفيت هاي گردشگري سرآبادان درختان گردو با قدمت 200 ساله است و سنگ هاي قبور درگذشتگان اين منطقه نيز با قدمت 900 سال در كنار تكيه اي با سابقه 200 سال از ديگر جاذبه هاي گردشگري اين روستا محسوب مي شود.
سرآباداني اضافه كرد: امامزاده شاهزاده سليمان(ع) روستا تخريب شده بود كه توسط اهالي و خيران بازسازي شد و اين امر رونق و بازگشت مجدد روستاييان به سرآبادان را فراهم كرده اما، نياز است در خصوص حفظ و احياي سنگ قبرهاي قديمي تخريب شده اعتبار ويژه تخصيص يابد.
وي اظهار كرد: يكي از دلايل استفاده نشدن از ظرفيت گردشگري اين منطقه نداشتن راه مناسب است كه در اين راستا از 2 سال قبل بهسازي راه روستا آغاز شده اما تاكنون تنها بخشي از زيرسازي انجام شده و نبود آسفالت در عدم استقبال گردشگران اثر مستقيم دارد.
دهيار روستاي سرآبادان گفت: به دليل نبود زيرساخت هاي لازم گردشگري، امكانات رفاهي و خدماتي در روستا هيچگونه تبليغ و تلاشي نيز در راستا جذب گردشگري از جانب دهياري انجام نشده است چراكه بايد حداقل امكانات موجود باشد تا بتوان خدمات دهي مناسبي انجام شود.
وي بيان كرد: روستا در سال هاي گذشته جمعيت بالايي داشت اما به دليل تخريب امامزاده بخشي از جمعيت مهاجرت كردند و با بازسازي امامزاده طيفي از اهالي بازگشت مجدد به روستا كردند و در حال حاضر جمعيت شناور روستا 450 نفر است كه اغلب آن سالمندان هستند.
سرآباداني توضيح داد: ظرفيت كشاورزي در سرآبادان مناسب است به طوري كه ميزان برداشت گردو در روستا به اندازه اي است كه مي توان نام روستاي گردو را براي سرآبادان در نظر گرفت اما، شرايط نامناسب و نبود جاده ارتباطي يكي از دغدغه هاي اصلي كشاورزان است و حمل بار از جاده خاكي منجر به پاره شدن جعبه ها و له شدن محصولاتي چون سيب و گيلاس و آسيب ديدن گردوها مي شود.
دهيار اين روستا تصريح كرد: كشاورزي روستا ضرورت تقويت صنايع تبديلي در اين منطقه را دوچندان كرده است اما تاكنون ساماندهي و برنامه ريزي در اين راستا و جذب سرمايه گذار صورت نگرفته است در حالي كه اين رويكرد مي تواند مانع مهاجرت روستايي و بازگشت جوانان و اشتغالزايي و توسعه همه جانبه منطقه شود.
سرآباداني اضافه كرد: فرماندار شهرستان و نماينده مردم تفرش ، آشتيان و فراهان در مجلس شوراي اسلامي بارها از روستا بازديد داشته اند و با وقوف نسبت به مشكلات و تنگناهاي موجود به دليل كمبود منابع مالي امكان رسيدگي به وضعيت روستا را نداشته اند اما با توجه به ظرفيت روستا در امر گردشگري و اقتصادي مي توان زمينه رشد روستا و شهرستان را ميسر كرد.
روستاي سرآبادان در 25 كيلومتري تفرش و 95 كيلومتري اراك واقع شده است كه به واسطه قرار گرفتن در دل كوه روستايي ييلاقي تلقي مي شود و موقعيت جغرافياييآن در يكي از مرتفع ترين روستاهاي تفرش قرار دارد.
در كنار كشت مزارع انواع محصولات باغي نظير سيب و گردو، گيلاس ، آلو، زردآلو و گلابي نيز در سرآبادان تفرش توليد مي شود.
شهرستان تفرش يكي از توابع استان مركزي است كه طبق آخرين سرشماري داراي جمعيتي بيش از 24 هزار نفر و 72 روستا است.
6992/6013/خبرنگار: آذر اسفندياري***انتشاردهنده:مژگان حيدري

اراك - ايرنا - دهيار روستاي سرآبادان تفرش گفت: اين روستا با تابلوهاي بكر طبيعي و ظرفيت هاي تاريخي و مذهبي متعدد در زمره روستاهاي نمونه گردشگري استان مركزي در تفرش است كه بايد از قابليت هاي آن در راستاي رونق گردشگري به درستي بهره گرفته شود.