به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا، جهانبخش مظفری روز شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به همكاری مشترك اركستر سمفونیك تهران و اركستر فستیوال راونای ایتالیا به رهبری ریكاردو موتی كه قرار است عصر امروز، 17 تیرماه در شهر راوانای ایتالیا برگزار شود، افزود: این آغاز یك حركت بزرگ است و فكر می كنم با ورود موسیقی سمفونیك ایتالیا به ایران طی روزهای گذشته و مشاهده سطح هنر و هنرمندان ایرانی، در آینده قطعا شاهد گسترده شدن روابط خواهیم بود.
وی اظهار داشت: ایتالیا به توسعه روابط فرهنگی با ایران علاقهمند است، از همین رو در سالهای اخیر فعالیت در این بخش بین دو كشور چشمگیر بوده است.
مظفری اضافه كرد: ایران و ایتالیا در روابط سیاسی و فرهنگی، سابقه طولانی دارند اما می توان روابط دو كشور را فرهنگی محور دانست.
وی حضور اركستر فستیوال راونا و اجرای كنسرت مشترك با ایران را از شاهكارهای رایزنی فرهنگی در ایتالیا دانست و گفت: حضور گروه موسیقی ایرانی در ایتالیا، نشان از غنای بالای فرهنگی كشور ما دارد و باید هر روز بیش از گذشته برای معرفی این گنجینه در راستای دیپلماسی عمومی و فرهنگی حركت كنیم.
سفیر ایران در ایتالیا ادامه داد: امیدوارم موسیقی و فرهنگ ما در اروپا بیش از پیش مطرح شود و این بهترین وسیله برای معرفی چهره و غنای فرهنگی ایران در راستای دیپلماسی فرهنگی است كه این چهره سالها مورد ظلم واقع شده است.
او با تاكید بر اینكه تعامل و همكاری های دو كشور به موسیقی محدود نخواهد شد، اظهار داشت: در ایتالیا افرادی، آمادگی همكاری با ایران را دارند ما باید مدیرانی با جسارت كاری داشته باشیم تا این اقدامات انجام شود و با این اتفاقی كه رخ داد سدی شكسته شد و این كار هنری مشترك باعث می شود همكاری های فرهنگی ما با ایتالیایی گسترده تر شود.
مظفری افزود: این بستگی به خودمان دارد كه چگونه از این فرصت طلایی كه در دیپلماسی فرهنگی ما به وجود آمده بهره برداری كنیم.
وی به مشتركات و علاقه های فرهنگی دو كشور اشاره كرد و گفت: باید بتوانیم همانطور كه ایتالیایی ها فرهنگ خود را به ایران می آورند، فرهنگ خودمان را به كشور آنها ببریم و آن بخش از فرهنگ ما كه بكر و زیبا و پسندیده و برای طرف غربی هم بسیار جذاب است باید در اولویت معرفی قرار بگیرد.
مظفری همچنین درباره تاثیر رفت و آمدهای فرهنگی بر ایران گفت: ایتالیایی ها وقتی وارد ایران می شوند به شدت تحت تاثیر قرار می گیرند و این هیات هم ظاهرا مستثنی نبوده است و بعد از بازگشت به فاصله یك ماه، دوباره با خانواده خود به ایران برمی گردند و ما هرچه بیشتر رفت و آمد كنیم واقعیات ایران را بیشتر نشان داده ایم و قطعا نتیجه آن مثبت است.
** موسیقی زبان گفت و گو با اروپا و بویژه كشوری مانند ایتالیا است
رایزن فرهنگی ایران در ایتالیا نیز در گفت وگو با خبرنگار ایرنا گفت: این موضوع فقط به موسیقی محدود نخواهد شد و با ایتالیا علاوه بر ارتباط سیاسی و تجاری اقتصادی، روابط فرهنگی زیادی داریم و بیشترین برنامه ها را بین كشورهای اروپایی با ایتالیا داریم.
اكبر قولی، راه اندازی اتاق ایران، انتشار كتاب و فعالیت های نمایشگاهی را از جمله برنامه های مشترك فرهنگی انجام شده میان ایران و ایتالیا عنوان كرد.
وی درباره لغو سفر گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران به برلین و رم و علاقه مندی ایتالیا به میزبانی و نمایش این آثار گفت: قطعا ایتالیایی ها علاقهمند به حضور این آثار در كشورشان هستند و در انجام شدن یا نشدن این كار نظرهای مختلفی وجود دارد، افرادی مخالف، افرادی موافق و افرادی با شرایطی موافق این كار بودند اما ایتالیایی ها بسیار به این موضوع علاقه مند هستند و همچنان آن را پیگیری می كنند.
قولی افزود: من به عنوان مسئول مدیریت روابط فرهنگی در ایتالیا حلقه وصلی بین نهادهای فرهنگی ایران و ایتالیا هستم و سال گذشته، مدیر فستیوال راونا به دفتر رایزنی فرهنگی ایران مراجعه كرد و پیشنهاد این برنامه را داد.
وی با بیان اینكه باید در كار فرهنگی به ذائقه مخاطب توجه كرد، ادامه داد: مخاطب ایتالیایی، موسیقی را دوست دارد و برایش جذاب است، موسیقی زبان گفت و گو با اروپا و به ویژه كشوری مانند ایتالیا محسوب می شود، از همین رو، تقاضای گروه موسیقی راونا را به مدیرعامل بنیاد رودكی منتقل كردم كه در سفر او به ایتالیا، جلسه مشتركی میان مدیرعامل بنیاد رودكی و مدیر فستیوال راونا برگزار كردیم.
قولی با بیان اینكه بهترین نحوه كار فرهنگی با هر كشوری تعامل و رفت وآمد است، ادامه داد: اینگونه روابط بیشترین بازدهی را دارد و ما در همان جلسه پیشنهاد دادیم در قبال آن دوست داریم نوازندگان ایرانی را هم به ایتالیا بیاوریم.
رایزن فرهنگی ایران در ایتالیا گفت: ما وظیفه خود را در اینجا انجام داده ایم و توقع داریم مسئولان حمایت كنند تا بتوانیم از ظرفیت های فرهنگی كشورهای مختلف استفاده كنیم.
قولی اجرای مشترك اركستر سمفونیك تهران و اركستر فستیوال راونای ایتالیا را بزرگترین اتفاق در مناسبات فرهنگی دو كشور دانست و گفت: اتفاقی كه در تهران افتاد را می توان بزرگترین رویداد هنری در مناسبات فرهنگی دو كشور و حتی ایران و اروپا طی 20 سال گذشته دانست.
وی ادامه داد: در شرایطی كه ایران دائم تحت فشارهای رسانه ای است تا آن را ناامن نشان داده و به انزوا بكشانند، هنر بهترین ابزار دیپلماسی فرهنگی است و هیچ فعالیتی تاثیرگذارتر از حضور هنرمندان در كشورها نیست.
رایزن فرهنگی ایران در ایتالیا همچنین درباره اجرای اركستر ملی ایران در ایتالیا گفت: من اجرای اركستر ملی ایران در ایتالیا را پیگیری خواهم كرد و این نكته را باید بگویم كه برای موسیقی نواحی و ملی ما در ایتالیا به شدت علاقهمند وجود دارد.
با مشاركت و پیگیری های رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ایتالیا در جریان برگزاری بیستمین دوره جشنواره راونا با شعار «راههای دوستی»، اركستر شهر راونا متشكل از 160 نوازنده ایتالیایی به رهبری «ریكاردو موتی» موسیقیدان شهیر ایتالیایی، روز 15 تیر ماه 96 كنسرتی را در محل تالار وحدت تهران برگزار كرد.
در ادامه این برنامه هنری مشترك، اركستر سمفونیك تهران با حضور 106 نوازنده، امشب 17 تیر ماه در شهر راونا در شمال ایتالیا، كنسرت مشترك دیگری به رهبری «ریكاردو موتی» به اجرا در می آورد.
فراهنگ ** ٩٠١٢ ** 1055 ** خبرنگار: زهرا امیری* انتشار: زینب كارگر
سفیر ایران در ایتالیا:
هنر ابزار دیپلماسی فرهنگی است/حضور موسیقی ایران در ایتالیا دستاوردهای بین المللی دارد
۱۷ تیر ۱۳۹۶، ۱۵:۵۱
کد خبر:
82590943
راونا - ایرنا - سفیر جمهوری اسلامی ایران در ایتالیا از هنر به عنوان ابزار دیپلماسی فرهنگی یاد كرد و گفت: حضور گروه موسیقی ایتالیا در ایران و ایران در ایتالیا و اجرای اركستر مشترك در تهران و راونا دستاوردهای بین المللی در پی دارد.