امين قصمي يكشنبه در گفت وگوبا ايرنا افزود: طعم و مزه دار بودن آب شهر بندرعباس در فصل گرما اتفاق تازه اي نيست و هر ساله با آغاز اين فصل بويژه با توجه به افزايش دما در تابستان ، اين مساله شدت بيشتري مي يابد.
وي ادامه داد: تغيير بوي آب شرب شبكه شهر بندرعباس ، بدليل افزايش ميزان مصرف آب در نتيجه گرماي بالاي 40 درجه در فصل تابستان است كه سبب شده بخش بيشتري از آب لايه مياني مخزن سد استقلال ميناب مورد استفاده قرار گيرد.
قصمي افزود: چون تراكم و شكوفايي جلبك ها (بر اثر افزايش دما) در اين لايه نسبت به سطح ابتدايي مخزن به مراتب بيشتر بوده، باعث افزايش طعم و بوي آب شده است.
وي تاكيد كرد: حجم قابل توجهي از اين جلبك ها در فرآيند تصفيه اوليه آب در تصفيه خانه ميناب از آب جدا شده و بخش ديگر آن نيز در فرآيند تصفيه ثانويه آب در تصفيه خانه بندرعباس، حذف مي شود اما اين روند سبب حذف بوي ايجاد شده توسط جلبك ها نمي شود.
مديرعامل آبفا هرمزگان گفت: به منظور كاهش و رفع طعم و بوي آب ، بايد ميزان بيشتري ازمنابع آب زيرزميني (چاه ها) را جايگزين آب سد كنيم كه هماهنگي هاي لازم در اين خصوص با شركت آب منطقه اي استان انجام شده است.
وي اضافه كرد: همچنين امسال با افزايش ميزان مصرف آب از سوي مشتركين، ناگزير بخش بيشتري از حجم آب سد وارد مدار شده و با توجه به امكانات تصفيه خانه آب بندرعباس، امكان ازن زني همه حجم ورودي (از سد) وجود ندارد كه تلاش مي كنيم با رفع مشكل فني اين سيستم ، طعم و بوي آب را تا حد امكان كاهش دهيم.
اين مقام مسئول خاطرنشان كرد: براساس پايش مستمر و بي وقفه از سوي كارشناسان شركت آبفا هرمزگان، كيفيت آب آشاميدني شبكه لوله كشي بندرعباس از سلامت كامل برخوردار است.
وي تاكيد كرد: شهروندان اطمينان داشته باشند كه اين آب هيچ گونه مشكل كيفي و بهداشتي ندارد و اين موضوع از سوي مراكز و مراجع بهداشتي استان (مركز بهداشت و دانشگاه علوم پزشكي هرمزگان) نيز مورد تاييد است.
سد استقلال ميناب بيش از 40 سال پيش با ظرفيت 250ميليون متر مكعب با هدف آبرساني به شهر ميناب وبندرعباس احداث شد ولي پس از دو دهه كم بارشي و خشكسالي، در سالهاي اخير با بحران كم آبي مواجه شد.
با پررنگ شدن اين بحران ، از 6 سال پيش سد هاي شميل ونيان به كمك اين سد آمدند و آب اين سدها به بخش كشاورزي ميناب، و آب سد استقلال براي مصرف شرب به شهرهاي بندرعباس ، بندر خمير اختصاص يافت.
اما با اين حال به دليل كاهش ميزان بارندگي و افزايش شدت خشكسالي در هرمزگان، سد استقلال ميناب هم اكنون با چالش هاي بسياري براي تامين آب مناطق مذكور روبه رو است.
حجم درياچه سد استقلال ميناب 350 ميليون متر مكعب و حجم مفيد آن 270 ميليون متر مكعب است.
روزانه بيش از 20 هزار متر مكعب آب سد استقلال ميناب تبخير مي شود.
55 درصد آب آشاميدني 700 هزار نفر از جمعيت شهرستان هاي بندرعباس و بندرخمير ، از سد استقلال ميناب و 45 درصد از چاههاي پائين دست سد ميناب و سد هاي شميل و نيان تأمين مي شود .
نزديك به دو دهه خشكسالي و كم آبي درهرمزگان موجب خشك شدن 365حلقه چاه آب آشاميدني، 18 دهنه چشمه و قنات، 100 حلقه چاه و كاهش آب 135 حلقه چاه بين 30 تا 70 درصد شده است.
بر اساس اطلاعات ايستگاههاي باران سنجي شركت مديريت منابع آب ايران، در ميان كمبارشترين استانهاي كشور، استان هرمزگان با 4 ميليمتر بارندگي در رتبه دوم قرار دارد.
از 74 دشت موجود در هرمزگان تمامي آنها داراي بيلان منفي هستند و 38 دشت ممنوعه و مابقي دشت ها نيز شور است.
7198/6048
خبرنگار: فاطمه حسيني انتشاردهنده: خليل تنيده
مديرعامل آبفا هرمزگان:
افزايش دما موجب شكوفايي جلبك ها در سد استقلال ميناب شده است
۱۸ تیر ۱۳۹۶، ۷:۲۵
کد خبر:
82591348
بندرعباس- ايرنا- مديرعامل شركت آب و فاضلاب هرمزگان با اشاره به تغييرات ايجاد شده در طعم و مزه آب شهر بندرعباس، گفت: اين مساله ناشي از شكوفايي جلبك ها در سد استقلال ميناب مي باشد كه به دليل افزايش دما رخ داده است.