به گزارش روز دوشنبه گروه علمي ايرنا از روزنامه ديلي ميل، محققان دانشگاه توكيو در ژاپن در اين مطالعه متوجه شدند كه مصرف روزانه هر نوع ميوه اي از خانواده مركبات مانند پرتقال، گريپ فروت، ليمو مي تواند احتمال ابتلا به بيماري درمان ناپذير زوال عقل را به اندازه تقريبا يك چهارم كاهش دهد.
يافته هاي مطالعه محققان نشان مي دهد كه مصرف ميوه هاي طعم دار مي تواند سلاح قدرتمندي در برابر ابتلا به اين بيماري باشد كه به عنوان يك اپيدمي مدرن در حال ظهور است.
تاكنون مطالعات متعددي نشان داده اند كه به طور كلي، ميوه هاي خانواده مركبات مي توانند از مغز در برابر آسيب هاي منجر به زوال عقل يا آلزايمر منجر مي شوند، محافظت كنند.
اسيد سيتريك حاوي ماده شيميايي 'نوبيليتن' است كه در آزمايشات حيواني مشخص شده است باعث كاهش و يا معكوس كردن اختلال حافظه مي شود.
اما مطالعه جديد محققان ژاپني كه در مجله British Journal of Nutrition منتشر شد، اولين مطالعه بزرگي است كه به بررسي تاثير مصرف ميوه هاي خانواده مركبات بر شمار زيادي از افرادي پرداخته است كه در معرض بيشترين ميزان خطر ابتلا به زوال عقل قرار دارند.
محققان در اين مطالعه بيش از 13 هزار زن و مرد ميانسال يا مسن را براي چند سال مورد بررسي قرار دادند و متوجه شدند افرادي كه هر روز مركبات مصرف مي كردند در قياس با افرادي كه اين ميوه ها را كمتر از دو بار در هفته مصرف مي كردند، 23 درصد كمتر در معرض احتمال زوال عقل قرار گرفتند. .
در اين مطالعه جديد، محققان بزرگسالان مسن را به مدت 7 سال مورد پيگيري قرار دادند تا متوجه شوند چند نفر از آنها به زوال عقل مبتلا شدند.
آنها دريافتند كه ميزان ابتلا به زوال عقل در ميان افرادي كه دستكم يك بار در روز ميوه هاي خانواده مركبات را مصرف مي كردند به اندازه قابل توجهي كمتر از افرادي بود كه اين ميوه ها را كمتر از دو بار در هفته مصرف مي كردند.
محققان در گزارشي نوشتند كه براساس برخي مطالعات بيولوژيك، مركبات تاثيرات پيشگيرانه اي در برابر آسيب شناختي دارند. اما تاكنون هيچ مطالعه اي ارتباط ميان مصرف مركبات و نرخ ابتلا به زوال عقل را بررسي نكرده بود و تنها نتايج اين مطالعه اخير نشان مي دهد مصرف مكرر مركبات تا چه ميزان با كاهش خطر ابتلا به آلزايمر ارتباط دارد.
علمي**1311**
مترجم: محمد علي صنايعي* انتشار: زهره محتشمي پور
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@
https://telegram.me
تهران-ايرنا- نتيجه يك مطالعه نشان مي دهد كه ميانسالان و سالخوردگان با مصرف روزانه پرتقال و ساير مركبات، از مغز خود محافظت مي كنند به طوري كه خطر ابتلا به زوال عقل و يا آلزايمر در انها به ميزان 25 درصد كاهش مي يابد.