۱۹ تیر ۱۳۹۶، ۱۲:۴۶
کد خبر: 82593205
T T
۰ نفر

سوءاستفاده از'خیریه'درخیابان و فضای‌مجازی

۱۹ تیر ۱۳۹۶، ۱۲:۴۶
کد خبر: 82593205
سوءاستفاده از'خیریه'درخیابان و فضای‌مجازی

تهران - ایرنا - بهترین و قشنگ ترین حس انسان، میل او به كمك كردن به همنوع خود و خلق دنیایی بهتر و زیباتر برای زندگی است اما در این بین افرادی هستند كه با سوء استفاده از این حس نوع دوستی و میل باطنی انسان ها به كمك كردن به خیریه ها، اعتماد عمومی را خدشه دار می كنند.

خیریه ها به موسسه ها و انجمن های مردمی، عام المنفعه و غیرسیاسی اطلاق می شود كه از سوی افراد حقیقی یا حقوقی برای كمك به اقشار نیازمند و آسیب پذیر تاسیس می شود.
نظام تامین اجتماعی كشور به تنهایی از پس حل مشكلات و تامین نیازهای اقشار آسیب پذیر برنمی آید از این رو ، برخی نهادهای مردمی از جمله تشكل های مردم نهاد و موسسات خیریه به كمك این نظام آمده اند و با كمك های خود بسیاری از مشكلات مردم را حل می كنند.
برخی از این موسسات ، چنان خوشنام هستند كه مردم ترجیح می دهند كمك های نقدی و غیرنقدی خود را به جای دستگاه های دولتی به این موسسات مردم نهاد اعطا كنند.
اما متاسفانه در این بین برخی متقلبان از نام 'خیریه' استفاده می كنند تا بتوانند با ضربه زدن به اعتماد مردم برای خود مال و منالی بر هم زنند.
بطورمثال چندی پیش متقلبانی به نام موسسه 'خیریه' و با سوء استفاده از علائق مذهبی مردم ، اقدام به خرید و فروش جعلی فیش های حج كرده بودند.
برخی سودجویان نیز در فضای مجازی جولان می دهند و با نام خیریه های جعلی یا حتی گاهی با سوء استفاده از نام خیریه های معتبر اقدام به اخاذی از مردم می كنند.
گاه گاهی نیز در فضای شهر ، افرادی خود را نماینده یك موسسه خیریه معرفی می كنند و از مردم پول جمع می كنند.
در سكانسی دیگر ، زنی در ازدحام مترو ، برگه هایی را به دست می گیرد و با فن بیانی زیبا و در عین حال رقت انگیز ، موفق می شود در ازای دادن رسیدهای یك هزار تا 100 هزار تومانی از مردم برای كودكان بیمار و مبتلا به سرطان ، پول جمع كند.
او در تمام مدت تكرار می كند كه برای انجام دادن این كار ، دارای كارت شناسایی است اما هنگامی كه یكی از حاضران در جمعیت مترو از او كارت شناسایی می خواهد ، این زن ناراحت می شود و با اكراه كارتش را از دور به او نشان می دهد.
كارت از یك موسسه خیریه صادر شده است اما سئوال اینجاست كه آیا خود این موسسه خیریه دارای مجوز هست و آیا اساسا كارتی كه هر كسی می تواند به نام یك موسسه خیریه صادر كند، دارای اعتبار است.
تمام این شرایط در حالی است كه جامعه و قشر آسیب پذیر به حضور و فعالیت خیریه ها نیاز دارد اما لازم است مردم آگاهی هایی كسب كنند تا بدانند به كدام خیریه ها و تحت چه شرایطی باید كمك كنند.

**به كدام خیریه ها باید كمك كرد؟
اغلب موسسات خیریه از سازمان بهزیستی كشور و تعدادی از آنها نیز از وزارت كشور ، مجوز فعالیت دارند و مسئولان ذیربط از مردم خواسته اند كه هنگام كمك كردن به موسسات خیریه حتما به 'مجوز داشتن' آنها از دستگاه های دولتی توجه داشته باشند.
رئیس دبیرخانه مشاركت‌های مردمی سازمان بهزیستی كشور در این باره به خبرنگار ایرنا می گوید: مردم می توانند برای اعطای كمك های خود بطورمستقیم به خیریه های تحت پوشش بهزیستی مراجعه كنند.
فرهاد اقطار می افزاید: چهار هزار موسسه خیریه تحت پوشش بهزیستی در سراسر كشور فعالیت دارند كه نمی توانند بطور سرخود اقدام به جمع آوری پول كنند؛ دستورالعمل خاصی برای جلب مشاركت های مردمی برای این خیریه ها تعریف شده و آنها برای این كار حتما باید مجوز مشاركت های مردمی بهزیستی را داشته باشند.
وی تاكید كرد: داشتن مجوز از بهزیستی به آن معنا نیست كه پول ها وارد بهزیستی می شود بلكه كمك ها را موسسه جذب می كند و اعطای مجوز برای این است كه بر آنها نظارت باشد كه این موسسات چقدر كمك های مردمی را جذب كرده و در كجا هزینه می كنند؛ تمام هم و غم ما ، شفاف سازی فعالیت های خیریه ها برای مردم است.

**كار 90 درصد نمایندگان خیریه ها در سطح خیابان ها غیرقانونی است
رئیس دبیرخانه مشاركت‌های مردمی سازمان بهزیستی كشور گفت: كمتر پیش می آید كه موسسه خیریه ای بخواهد كمك های مردمی را از در سطح خیابان جمع كند و كار 90 درصد نمایندگانی كه با یك كارت عكس دار جعلی در خیابان ها و با سوء استفاده از نام 'حضرت' همراه نام یك امام، برای جمع آوری پول فعالیت می كنند، غیرقانونی است.
اقطار تصریح می كند: نمایندگان خیریه ها برای جمع آوری پول از مردم باید كارت دارای هولوگرام سازمان بهزیستی داشته باشند .
وی افزود: مردم برای اطمینان از درستی كار خیریه ها می توانند به سایت اینترنتی سازمان بهزیستی مراجعه كنند ؛ در این سایت ، اسامی تمام موسسه های دارای مجوز درج شده است.
وی درباره تخلفات موسسات خیریه نیز گفت: تخلفات آنها در كمیسیون عالی موسسات و مراكز بهزیستی بررسی و درباره آن تصمیم گیری می شود .
اقطار یادآور شد: خیریه ها در ازای دریافت كمك های نقدی یا غیرنقدی مردم ، موظف به ارائه فیش رسید به آنان هستند.
اجتمام**9185**1569 **گزارش از سادات حسینی خواه **انتشار: علی حبیبی
*آگاهی از آخرین اخبار اجتماعی و حوادث ایران و جهان در كانال تلگرام گروه اجتماعی ایرنا:
@irnaej
https://t.me/irnaej
۰ نفر