۲۱ تیر ۱۳۹۶، ۲۲:۴۶
کد خبر: 82596682
T T
۰ نفر
پادشاه اسپانیا:لندن و مادرید قادر به حل اختلاف برسر جبل الطارق هستند

لندن -ایرنا- «فیلیپ» ششم پادشاه اسپانیا روز چهارشنبه طی سخنانی در پارلمان انگلیس گفت: او اطمینان دارد كه لندن و مادرید قادر خواهند بود تا در رابطه با مناقشه جبل الطارق راه‌حلی پیدا كنند كه از سوی تمام طرف‌ها قابل‌قبول باشد.

به گزارش ایرنا، فیلیپ ششم پادشاه اسپانیا كه به دعوت ملكه الیزابت امروز (چهارشنبه) وارد لندن شد، در سخنان خود بیان داشت: انگلیس و اسپانیا تاریخ طولانی را به اشتراك دارند و به‌عنوان دو دوست، شریك و متحد، شانه‌به‌شانه یكدیگر قرار دارند.
وی افزود: البته در طول تاریخ مسائل مورد اختلاف هم وجود داشته كه به لطف تلاش و عزم دولت، مقامات و شهروندان هر دو طرف این مسائل كاهش‌ یافته است.
پادشاه اسپانیا بیان داشت: من اطمینان دارم كه عزم دو طرف در رابطه با مساله جبل الطارق بیشتر خواهد بود و مطمئنم كه دولت‌های ما از طریق گفت‌وگو قادر هستند، تدابیری را صورت دهند كه موردتوافق تمام طرف‌ها قرار خواهد گرفت.
پادشاه اسپانیا همچنین به مساله برگزیت اشاره و گفت كه خروج انگلیس از اتحادیه اروپا اسپانیا را متأثر كرده است.
وی بابیان اینكه كشورش به تصمیم مردم انگلیس احترام می‌گذارد، افزود: دولت‌های ما بایستی با اراده بیشتر روابطی را كه در جریان پروژه اتحادیه اروپا شكل‌گرفته حفظ و تقویت كنند.
این مقام اسپانیایی درهمین حال خواستار حمایت دولت انگلیس از حقوق شهروندان اسپانیایی مقیم این كشور، پس از برگزیت شد و گفت كه دولت‌های دو كشور بایستی تلاش كنند تا ضمانت‌ های لازم را در این رابطه موردتوجه قرار دهند.
پیش از نشست امروز، یك نماینده پارلمان انگلیس به نام «اندرو روزیندل» تهدید كرده بود كه اگر پادشاه اسپانیا بحث «مالكیت غیر قابل مذاكره جبل الطارق» را در جریان سخرانی اش در پارلمان مطرح كند، جلسه را ترك خواهد كرد.
وی هفته گذشته در گفت وگو با خبرنگاران گفته بود كه پادشاه اسپانیا نبایستی از خروج نمایندگان مجلس به نشان اعتراض به اظهارات وی در رابطه با جبل الطارق متعجب شود.
با این حال 'سایمون منلی' سفیر انگلیس در مادرید گفته بود كه طرح موضوع جبل الطارق در جریان سخرانی پادشاه اسپانیا در پارلمان، مساله غیرعادی نیست.
در آخرین سفر خاندان سلطنتی اسپانیا به انگلیس، پادشاه وقت اسپانیا گفته بود به دنبال راه حلی برای مناقشه بر سر مساله جبل‌الطارق از طریق گفت‌و گو است.
جبل‌الطارق منطقه‌ای صخره ای به وسعت حدود 7 كیلومترمربع در دریای مدیترانه است كه نزدیك به 30 هزار نفر جمعیت دارد و اگر چه از سال 1713 میلادی تحت حاكمیت بریتانیا قرار دارد، اما اسپانیا آن را همچنان بخشی از خاك خود می‌داند.
جبل‌الطارق به‌ جز سیاست خارجی و دفاعی دارای خودمختاری بوده و پادگان و یك پایگاه دریایی بریتانیا در این منطقه مستقر است.
در همه‌پرسی سال 2002 میلادی حدود 99 درصد ساكنان جبل‌الطارق به طرح حاكمیت مشترك انگلیس و اسپانیا بر این منطقه رأی منفی دادند.
دولت انگلیس كه روند خروج از اتحادیه اروپا را آغاز كرده است، با تأكید بر اینكه حاكمیت منطقه جبل الطارق را هرگز بدون نظر موافق ساكنان آن به اسپانیا واگذار نخواهد كرد، وارد یك موضع تهاجمی علیه مادرید شده است.
براساس پیش‌نویس راهبرد مذاكرات اتحادیه اروپا با انگلیس در مورد برگزیت، توافق‌های آتی میان بروكسل و لندن، شامل جبل‌الطارق نخواهد شد، مگر آنكه لندن به‌طور جداگانه در این زمینه با اسپانیا به توافق برسد.
'مارگاریتیس شیناس' سخنگوی كمیسیون اروپایی اخیرا در بیانیه ای اعلام كرده اسپانیا از حمایت كامل اتحادیه اروپا بر سر آینده جبل الطارق برخوردار است. با این حال بوریس جانسون وزیر خارجه بریتانیا هم تاكید كرده، جبل‌الطارق فروشی نیست و نمی‌توان درباره آن چانه‌زنی كرد. جانسون همچنین تصریح كرده بود حاكمیت جبل‌الطارق بدون رضایت رسمی بریتانیا و مردم جبل‌الطارق تغییر نمی‌پذیرد.
شبك**اروپام ** هـ ن **1392**انتشار: ابوالفضل بابایی