۲۱ تیر ۱۳۹۶، ۲۳:۱۳
کد خبر: 82596698
T T
۰ نفر
هزینه 600 میلیارد ریالی برای مقابله با بیابان زایی در آذربایجان شرقی و غربی

مراغه - ایرنا - معاون وزیر جهاد كشاورزی و رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری كشور گفت: از زمان آغاز به كار ستاد احیا دریاچه ارومیه تاكنون 600 میلیارد ریال برای برای مقابله با بیابان زایی و طوفان های نمكی از سوی این سازمان در آذربایجان شرقی و غربی هزینه شده است.

به گزارش ایرنا، خداكرم جلالی روز چهارشنبه در بازدید از اجرای طرح مقابله با بیابان زائی حاشیه دریاچه ارومیه در شهرستان عجب شیر افزود: این طرح به طرحی موفق در سطح ملی و جهانی تبدیل شده است.
وی گفت: تاكنون بیش از 16هزار نهال در حاشیه دریاچه ارومیه كاشت شده و وسعت محل اجرای عملیات بیابان زدایی در حاشیه دریاچه ارومیه 2 هزار و 300 كیلومتر مربع تعیین شده است.
وی گفت: در این طرح در هر هكتار 200 اصله بوته نهال یا درختچه های مقاوم به شوری و متناسب با شرایط اقلیمی حاشیه دریاچه ارومیه كاشته می شود.
جلالی افزود: ساماندهی چرای دام و قرق مراتع در اطراف دریاچه ارومیه از دیگر طرح های اجرایی در راستای كنترل ریزگردهای دریاچه ارومیه است.
معاون وزیر جهاد كشاورزی و رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری كشور گفت: برنامه مدیریت چرا در 900 هزار هكتار از حوضه آبریز دریاچه ارومیه اجرا شده و در این مناطق شاهد عدم استفاده زیاد دام از پوشش گیاهی هستیم.
جلالی همچنین با اشاره به طرح تثبیت بافت خاك در روستای خاصلوی گوگان افزود: كاشت درختچه های گز و بوته های قره داغ و آتری پلكس در این منطقه بسیار خوب جواب داده و در آینده نزدیك با ایجاد بافت جنگلی ، احتمال وقوع طوفان های نمكی و خیز گرد و غبار به حداقل خواهد رسید.
وی افزود: مردم منطقه نگران زندگی شان بودند و مهاجرت از عواقب این پدیده بود كه خوشبختانه موضوع مهاجرت با اجرای این طرح ها منتفی شده است.
به گزارش ایرنا، دریاچه ارومیه در 18 سال گذشته با مشكل خشكسالی مواجه شده كه این امر در سال های اخیر شدت بیشتری یافته و بر اثر پسروی آب دریاچه، شوره زارهایی ایجاد شده كه موجب بروز پدیده بیابانزایی در منطقه شده است.
این مناطق با هجوم نمك به حاشیه دریاچه وسعت بیشتری به خود گرفته كه هم اكنون برای مقابله با تداوم این امر، طرح های مقابله ای از سوی اداره كل منابع طبیعی و آبخیزداری استان پیش بینی و اجرا می شود.
علاوه بر این طرح ها كه شامل ایجاد پوشش گیاهی ثانویه است، مراتع حاشیه دریاچه نیز نیازمند مدیریت است تا در آینده به بیابان تبدیل نشود.
خوشبختانه دولت یازدهم از همان ابتدای آغاز به كار خود تلاش همه جانبه ای را برای تثبیت دریاچه انجام داده است.
خبرنگار:شهرام ناعم وند**تنظیم:عیسی عطاپور**انتشاردهنده: محمد عزیزی راد
3077/7485/518
۰ نفر