به گزارش ایرنا براساس اعلام معاون فنی اداره کل منابع طبیعی آذربایجان غربی در سال گذشته سهمیه آذربایجان غربی از کاشت یک میلیارد اصله نهال کشور چهار میلیون اصله بود که چهار میلیون و ۲۰۰ هزار اصله تولید و بین شهروندان و ارگان ها توزیع شد.
مسعود شفیعی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: یک میلیون اصله از این تولیدات مربوط به زراعت چوب از نوع نهال صنوبر بوده و در اراضی اشخاص کاشته شده است؛ این اقدام برای کمک به تامین مواد اولیه صنایع است که منجر به کاهش برداشت چوب از سطح جنگل ها نیز می شود.
همچنین سه میلیون اصله دیگر درختان جنگلی هستند که در اراضی ملی کاشت شده اند و این طرح یک طرح و نهضت مردمی بوده و با کمک و مشارکت مردم و ارگان هایی که دخیل در موضوع هستند، انجام می شود.
ایرنا: میزان نهال تولید شده در یک سال اخیر چند اصله بوده و سهم بخش خصوصی چه قدر بود؟
شفیعی: در کنار تولیدات دولتی، ۱۶ میلیون اصله نهال نیز توسط بخش خصوصی تولید و توزیع شده است و روی هم رفته به ۲۰ میلیون اصله نهال می رسد.
در سال ۱۴۰۳ نیز سهمیه استان در زمینه مشارکت در این نهضت ملی همین چهار میلیون اصله نهال است که در نهالستان ها کار تولید آنها انجام می شود.
ایرنا: یکی از مهمترین نتایج کاشت درخت، استفاده از ظرفیت زراعت چوب است؛ درختان مد نظر برای زراعت چوب چگونه و براساس چه معیاری انتخاب می شوند؟
شفیعی: درختان انتخابی از گونه های سریع الرشد انتخاب می شوند و در قالب تفاهم نامه ای این موضوع محقق می شود؛ این درختان در عرض هفت تا هشت سال به مرحله برداشت می رسد.
این موضوع هم برای تولید کنندگان بازدهی اقتصادی دارد و هم میزان مصرف آب در این زمینه به نسبت چغندر قند و سایر محصولات کشاورزی ۲۵ درصد کمتر است و اگر این موضوع در استان نهادینه شود، هم از فشار وارد شده بر جنگل ها کاسته می شود و هم مدیریت منابع آبی انجام می شود.
نهالستان های استان در دارلک مهاباد، روستای بیله وار خوی، باراندوز ارومیه و میرآباد سردشت واقع شده اند.
ایرنا: بخشی از نیاز چوبی استان از درختان میوه قطع شده است؛ این درختان براساس چه معیارهایی از چرخه تولید خارج می شوند؟
شفیعی: همه درختان قطع شده اعم از درختان دیررس و یا دچار آفت شده در استان با مجوز قطع می شود چرا که باید از عرصه خارج شوند و این اقدام بعد از بررسی کارشناسان و درخواست مجوز در سامانه انجام می شود.
قطع درختان در اراضی ملی ممنوع است و با متخلفان برخورد جدی و قانونی می شود.
در یک سال گذشته ۲۰۹ مورد پرونده قاچاق چوب در استان تشکیل شده که به صورت غیر مجاز اقدام به قطع درختان کرده بودند و درصدد خروع اشجار از استان بودند.
هفت هزار هکتار سطح اراضی استان زیر کشت در بخش زراعت چوب بوده است و ۱۴۶ پویش در زمینه کاشت درخت در عرصه های ملی انجام شده است و با مشارکت مردم محلی و خود روستایی ان این اقدام محقق شده است.
ایرنا: نهالکاری در حاشیه سواحل دریاچه ارومیه به کجا رسیده است؟
شفیعی: ۲ هزار و ۶۰۰ هکتار بوته کاری و نهالکاری در حاشیه دریاچه ارومیه در سالهای گذشته جهت مقابله با ریزگردها و گردو غبارها انجام شده و پوشش گیاهی مطلوبی در عرصه انجام شده است.
۱۰ هزار هکتار قرق نیز در حاشیه دریاچه ارومیه انجام و ۱۶۳ کیلومتر نیز بادشکن غیر زنده در این زمینه احداث شده است.
همچنین در سایت جبل در حاشیه دریاچه ارومیه و منطقه نوشین شهر درختانی مثل گز و سنجد کاشته شده است و این پوشش باعث می شود از بروز گردو خاک و تهدید زندگی روستا نشینان سواحل دریاچه ارومیه جلوگیری شود.
در همین راستا در هر فرصت ممکن درختکاری در این سایت و سایتهای مشابه در دستور کار است.
به گزارش ایرنا آذربایجان غربی دارای ۲.۷ میلیون هکتار مرتع بوده و در تولید علوفه در کشور رتبه اول را داراست و در تنوع پوشش گیاهی نیز گونه های مختلف در مراتع مستقر هستند.
در زمینه طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت نیز این استان عملکرد مطلوبی دارد و تمامی اقشار جامعه از این طرح استقبال کرده اند.
نظر شما