به گزارش روز پنجشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از ساينس ديلي، درهم تنيدگي كوانتومي به معناي جفت شدن خواص مكانيكي دو ذره مانند تكانه، اسپين، قطبش و خواصي از اين دست است. البته در اين آزمايش، محققان چيني توانستند بين دو فوتون واقع در فاصله بسيار دور، در هم تنيدگي كوانتومي ايجاد كنند.
درهم تنيدگي كوانتومي ماهيت مرتبط دو ذره كوانتومي را كه در زمان و مكان نقطهاي يكسان در فضا ايجاد شدهاند، توصيف ميكند. اين ذرات درون يك تابع موج قرار دارند و صرفنظر از فاصله موجود بين آنها، ويژگيهاي يكديگر را تقليد ميكنند.
محققان از طريق انتقال كوانتومي ميتوانند فوتوني را كه در يك نقطه از فضا قرار دارد، وادار كنند رفتار فوتوني را كه در نقطه ديگري از فضا قرار دارد، تقليد كند.
در اين تحقيقات اطلاعات كوانتومي از يك ايستگاه مستقر روي زمين واقع در كشور چين به ماهواره Micius كه در ارتفاع 1200 كيلومتري از سطح زمين در حال گردش در مدار است، مخابره شده است. اين طولانيترين فاصلهاي است كه تاكنون بين دو ذره درهم تنيدگي كوانتومي ايجاد شده است.
اين پديده پيش از اين بارها در لابراتوارهايي روي زمين آزمايش شده و در پردازش كوانتومي نيز كاربرد دارد. اما تاكنون هرگز اطلاعات كوانتومي به فضا مخابره نشده است. اين تحقيقات زمينه را براي استفاده از تمام فناوريهاي كوانتومي در فضا آماده ميكند.
علمي (6)**9259
مترجم: سپيده علي كاشاني*انتشار: زهره محتشمي پور
تهران- ايرنا- محققان چيني براي اولين بار توانستند يك فوتون را با استفاده از پديده درهم تنيدگي كوانتومي به فضا مخابره كنند.