۲۴ تیر ۱۳۹۶، ۱۳:۴۹
کد خبر: 82598952
T T
۰ نفر
سفير ارمنستان خواستار افزايش روابط تجاري با ايران شد

ساري - ايرنا - سفير ارمنستان در جمهوري اسلامي ايران، خواستار افزايش و تسهيل در روابط تجاري با كشورمان در همه زمينه ها شد.

به گزارش خبرنگار ايرنا، ' آرتاشس تومانيان ' روز شنبه در بازديد از مزرعه نمونه ملي در پرورش گل وگياهان زينتي و يك واحد توليد لبنيات در شهرستان آمل، با ابراز خرسندي از فرصت به وجود آمده براي بازديد از ظرفيت وتوانمنديهاي توليدي در سفرش به مازندران گفت: ميزان سرمايه گذاري بين 2كشور ايران وارمنستان با وجود همسايگي ونزديكي مرزي به يكديگرمتاسفانه اكنون به علت نبود اطلاعات وشناخت كم از توانمنديهاي توليدي و ظرفيت هاي گردشگري، بسيار پايين است.
وي ادامه داد: با افزايش روابط و ايجاد باور دو جانبه، مي توان موفقيت هاي قابل توجهي در زمينه هاي مبادلات تجاري بين 2كشور ارمنستان وايران از طريق مازندران به دست آورد.
سفير ارمنستان در ايران، گفت: درصورت فراهم شدن اين فرصت، فعالان 2كشور مي توانند تجارب خود را با يكديگر به اشتراك گذاشته و از تجربه هاي موفقيت تجار وبازرگانان مازندران نيز بهره مند شوند.
** ارمنستان دروازه ايران به اورآسيا
تومانيان با اشاره به اينكه جمهوري ارمنستان به عنوان يكي از اعضاي اتحاديه اروپا مي تواند دروازه بزرگ ايران براي ورود به بازارهاي اروآسيا باشد، اضافه كرد: البته اتحاديه اروآسيا مذاكراتي را در سال هاي گذشته با ايران داشته ومي تواند از فرصت وظرفيت هاي ايجاد شده با ارمنستان، حجم مبادلات صادراتي خود را افزايش دهد.
وي ادامه داد: اينكه اكنون تجار ومديران مازندراني به دنبال برخي بخشنامه ويا تشريفات رايج براي ورود به بازار ارمنستان باشند، صراحتا عرض مي كنم، كه ديگر نيازي به امضاي قرارداد يا تفاهم نامه نيست وشما مي توانيد از الان در بازارهاي ارمنستان حضور داشته باشيد.
وي ابرازاميدواري كرد، كه با فرصت هايي كه در سايه تعامل همسايگي دوكشور به وجود آمده بتوانيم بهترين استفاده را براي بهره مندي بيشتر 2 كشور داشته باشيم.
*** آمادگي ميزباني از فعالان اقتصادي ارمنستان را داريم
معاون هماهنگي اموراقتصادي ومنابع انساني استاندارمازندران نيز از آمادگي اين استان براي ميزباني از فعالان اقتصادي و تجار ارمنستان در راستاي افزايش مراودات تجاري 2كشور خبر داد.
حسن خيريان پور اظهار كرد: مازندران با بهره مندي از پتانسيل هاي مختلف در حوزه هاي تجاري ، اقتصادي ازجمله وجود سه فرودگاه ، بنادر به خصوص بندرويژه اميرآباد، ساحل و مناطق گردشگري بستر مناسبي را به منظور حضور سرمايه گذاران داخلي و خارجي فراهم كرده است.
وي افزود: مازندران اكنون در حوزه محصولات كشاورزي وماشين آلات، سيمان وموادغذايي توان وآمادگي واردات به كشور ارمنستان را دارد.
آرتاشس تومانيان سفير ارمنستان در جمهوري اسلامي ايران، بعدازظهر شنبه قرار است از يك واحد توليدي در بابلسر ديدن كند وروز يكشنبه با تجار، بازرگانان وفعالان اقتصادي مازندران درمحل اتاق بازرگاني استان نشست داشته باشد.
ارمنستان با حدود 30 هزار كيلومتر مربع مساحت و سه ميليون نفر جمعيت در منطقه قفقاز كه پس از فروپاشي شوروي در سال 1991 استقلال يافت، با موقعيت راهبردي ويژه، از غرب با تركيه، شمال گرجستان، شرق جمهوري آذربايجان (جمهوري قره‌باغ) و در جنوب ايران و جمهوري خودمختار نخجوان (جزئي از جمهوري آذربايجان) هم مرز است.
بنابر امار ها ميزان مبادلات اقتصادي بين ايران و ارمنستان در سال گذشته 240 ميليون دلار بود كه از اين ميزان 3،5ميليون دلار مربوط به مازندران بود.
مازندران در حاشيه درياي خزر واقع است و كشورهاي حاشيه درياي خزر و كشورهاي حاشيه خليج فارس و آسياي جنوب شرقي عمده بازارهاي صادرات و واردات محصولات از مازندران هستند.
قرار گرفتن در مسير كريدور بين المللي شمال - جنوب، دارابودن موقعيت ويژه در زمينه ارتباط با كشورهاي حاشيه درياي خزر، همجواري با بنادر آستراخان و لاگان در روسيه، كراسنودسك در تركمنستان، اكتائو در قزاقستان و باكو در آذربايجان، دسترسي از طريق راه هاي مناسب، به بازارهاي مصرف كشورهاي CIS، نزديكي به فرودگاه بين المللي ساري- رامسر ونوشهر از جمله مزاياي مازندران است.
خبرنگار: مهدي غلامي** انتشار دهنده: سيد محسن حسن نيا
1899ك/7327