۲۵ تیر ۱۳۹۶، ۱۲:۵۵
کد خبر: 82599984
T T
۰ نفر
بكسل مغناطيسي زباله‌ هاي فضايي را جمع‌آوري مي‌كند

تهران- ايرنا- آژانس فضايي اروپا براي جلوگيري از ازدياد زباله هاي فضايي طراحي را براي مقابله با اين مشكل ارايه داده است كه در آن يك ماهواره به‌نام «بكسل مغناطيسي» زباله هاي فضايي را جمع‌آوري خواهد كرد.

به گزارش روز يكشنبه ايرنا از معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، بيش از 500 هزار زباله فضايي در مدار زمين وجود دارد كه با سرعت 29 هزار كيلومتر در ساعت در فضا سرگردان‌ هستند كه در اين شرايط برخورد يكي از قطعات زباله هاي فضايي به فضاپيماها، ماهواره‌ها و ايستگاه فضايي بين‌المللي خسارات جدي را به همراه خواهد داشت.
زباله هاي فضايي مانعي براي رسيدن به ستاره‌ها هستند. از هزاران قطعه پيچ و مهره‌‌ي فضاپيماها گرفته تا دستكش‌هاي فضانوردان و بازمانده‌هاي قطعات فضاپيماهاي قبلي، اطراف زمين را تبديل به زباله‌دان كرده‌اند. در صورتي كه اين زباله‌ها كمي پايين‌تر از جو زمين بودند، مي‌سوختند و از بين مي‌رفتند اما در مدار زمين اين زباله‌ها براي سال‌ها باقي ‌مي‌مانند؛ يك ماهواره كوچك تا 240 سال در فضا باقي مي‌ماند. براي از بين بردن اين زباله هاي فضايي دانشمندان راه حل‌هايي را پيشنهاد داده‌اند.
براي حل مشكل زباله‌هاي فضايي ايده‌هاي زيادي هست كه يكي از بهترين راه‌حل‌ها ارسال آنها به جو زمين است كه باعث مي‎شود زباله‌ها سوخته و نابود شوند و همچنين قرار دادن زباله‌ها در مدار گورستان كه پايين‌‌ترين مدار زمين است.
اميلين فاباچر، يكي از محققان آژانس فضايي اروپا (ESA) و استاد دانشگاه تولوز (Toulouse) فرانسه طرح بكسل مغناطيسي ماهواره‌ها را به وسيله‌ي ابررسانايي كه در دماهاي بالا باعث ايجاد ميدان مغناطيسي پرقدرت مي‌شود، پيشنهاد كرده است.
اين بكسل مغناطيسي به ماهواره‌هاي منهدم‌شده چسبيده و بدون هيچ مشكلي آنها را از مدار خارج مي‌كند و نياز به هيچ ابزاري براي لمس و خرج كردن از مسير برنامه‌ريزي ماهواره‌ها نيست. اين وسيله هچنين مي‌تواند براي انتخاب مناسب‌ترين مسير براي ماهواره‌هاي فعال و يامشخص كردن زاويه تلسكوپ‌هاي فضايي، كاربرد داشته باشد.
علمي**9031* 1440
تنظيم: عادل پازيار* انتشار: گلشن
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@
https://telegram.me
۰ نفر