۲۹ تیر ۱۳۹۶، ۲۳:۲۹
کد خبر: 82604808
T T
۰ نفر
صربستان در انتظار دريافت شش فروند ميگ 29 تا اواخر سال جاري ميلادي

بلگراد-ايرنا- صربستان كه در حال بازسازي و مدرن سازي نيروهاي مسلح خود است انتظار دارد كه تا پايان سال جاري ميلادي شش فروند ميگ 29 مدرن سازي شده خود را از روسيه دريافت كند.

به گزارش ايرنا، روسيه در چارچوب مذاكرات چند سال گذشته بين مقامات مسكو و بلگراد قرار است كه در چارچوب كمك هاي نظامي فني، شش فروند ميگ شكاري- 29 ارتش صربستان كه در روسيه بازسازي و مدرنيزه شده و همچنين 30 تانك 'T-72c' را تا پايان سال 2017 ميلادي به صربستان تحويل بدهد.
همچنين توافق شده كه بازسازي و مدرنيزه كردن چهار فروند ميگ نيروي هوايي ارتش صربستان نيز با همكاري كارشناسان روسيه و صربستان انجام بگيرد و اين اقدام در محل تعمير و نگهداري حمل و نقل هوايي 'موما ستانويلوويچ' در منطقه باتانيتسا در حومه بلگراد صورت خواهد گرفت.
توضيح اينكه شش فروند از ده فروند ميگ 29 نيروي هوايي ارتش صربستان در روسيه در حال تعمير اساسي و نوسازي هستند كه تا پايان سال جاري ميلادي به صربستان تحويل داده مي شوند و چهار فروند ديگر در مركز تعميرات و نگهداري حمل و نقل هوايي در حومه بلگراد با كمك كارشناسان روسي بازسازي و مدرنيزه مي شوند.
بر اساس اظهارات پيشتر 'زوران جورجويچ' وزير سابق دفاع صربستان هزينه تعميرات و مدرنيزه سازي ده فروند ميگ 29 براي صربستان بيش از 185 ميليون يورو هزينه نخواهد داشت.
صربستان كه علاقمند به تامين امنيت هوايي خود است خواهان دريافت سامانه موشكي اس- 300 مي باشد كه مسكو در حال بررسي آن است.
هواپيماهاي جنگي ميگ 29 در دهه 1980 ميلادي در شوروي سابق ساخته شده و اكنون در 29كشور مختلف از اين هواپيماها بهره برداري مي شود.
صربستان با وجود اينكه بيشتر همسايگانش عضو ناتو هستند تلاش دارد كه سياست بي طرفانه نظامي خود را حفظ كند و درهمين حال با تمام كشورها از جمله روسيه همكاري نظامي و رزمايش مشترك انجام داده است.
اگر به شش جمهوري برآمده از يوگسلاوي سابق نگاه كنيم متوجه مي شويم كه فقط صربستان، مقدونيه و بوسني و هرزگوين از اعضاي ناتو نيستند كه احتمالا مقدونيه وارد اين سازمان نظامي خواهد شد و صربستان كه سياست بي طرفانه نظامي دارد عضويت آن را نمي توان در ناتو انتظار داشت و ورود بوسني و هرزگوين به ناتو نيز بسيار بعيد است به اين دليل كه جمهوري صرب هاي بوسني و هرزگوين از سياست صربستان پيروي مي كند و مطمئنا از ورود بوسني و هرزگوين به ناتو ممانعت خواهند كرد.
عضويت صربستان در طرح مشاركت براي صلح ناتو در واقع يك سياست امنيتي و در همين حال مي تواند درهاي اين كشور را هم بر روي اعضاي ناتو و هم ديگر كشورها از جمله روسيه و چين هميشه باز نگه دارد.
در رابطه با همكاري نظامي بين صربستان و آمريكا بايد اشاره كرد كه اين دو كشور از سال 2015پس از امضاي طرح همكاري هاي نظامي دو جانبه بين 'ميلان كونيكوواتس' رييس اداره همكاري هاي بين المللي وزارت دفاع صربستان و 'پل بروتسن' نماينده نظامي وقت آمريكا در بلگراد همكاري هاي خوبي را بويژه در زمينه هاي آموزشي شروع كردند.
طرح همكاري هاي نظامي دوجانبه صربستان و آمريكا شامل تمرينات مشترك نظامي، فعاليت هاي نظامي پزشكي، آموزشي و امنيتي مي شود كه در سال 2015 به مرحله اجرا گذاشته شد.
صربستان به عنوان عضو ثابت در طرح مشاركت صلح ناتو با ديگر كشورهاي مشاركت كننده در اين طرح مانند آمريكا، انگليس، ايتاليا، مجارستان و مقدونيه همكاري نظامي دارد.
ارتش صربستان و سپاه ملي اوهايو آمريكا از سال 2008 ميلادي نيز در چارچوب برنامه پيمان مشاركت بين صربستان و ايالت اوهايو آمريكا در عرصه هاي مختلف به ويژه آموزشي همكاري نزديكي دارند.
رييس ستاد مشترك ارتش صربستان پيش تر در خصوص همكاري هاي نظامي اين كشور با ديگر كشورها گفته بود كه صربستان با حدود 60 كشور جهان از جمله چين، آمريكا، فدراسيون روسيه، نروژ، كشورهاي عضو اتحاديه اروپا و منطقه بالكان همكاري هاي دوجانبه نظامي دارد.
هدف مهم صربستان در زمينه نظامي، دستيابي به جايگاه خود در صادرات در زمان يوگسلاوي سابق است و در اين خصوص خواهان گسترش صنعت نظامي و به دنبال آن افزايش صادرات توليدات در اين زمينه است.
صنعت نظامي صربستان از استانداردهاي ناتو و روسيه استفاده مي كند.
صربستان و روسيه به طور سنتي روابط نزديك دارند و داراي سياست مشترك براي برقراري صلح و ثبات در منطقه بالكان هستند و موضع مسكو در اين راستا، حل و فصل مسأله كوزوو از طريق مذاكرات و موضع صربستان، حمايت نكردن از سياست تحريم عليه روسيه است.
اروپام**436** شبس 1574 ** انتشار دهنده: محسن تهوري
۰ نفر