عليرضا ايزد پور روز شنبه در گفت و گو با ايرنا، افزود: اجراي اين طرح در استان با همكاري بهزيستي و دانشگاه علوم پزشكي اجرايي مي شود و پيش بيني شده با انجام غربالگري و مشاوره ژنتيك از تولد سالانه 25 تا 30 هزار كودك معلول در سراسر كشور پيشگيري شود.
وي افزود: در سال 95 حدود سه هزار نفر از خدمات غربالگري و مشاوره اي ژنتيك استفاده كردند و با اجباري شدن اين طرح در سال 96، اين تعداد افزايش خواهد يافت.
ايزدپور با اشاره به اهميت اجراي غربالگري ژنتيك و مشاوره قبل از ازدواج گفت: يكي از اهداف اساسي سازمان بهزيستي، پيشگيري از معلوليت ها با علت ژنتيكي است.
مدير كل بهزيستي استان سمنان همچنين توسعه مراكز نگهداري روزانه سالمندان به منظور نگهداري سالمندان در خانواده را از برنامه هاي بهزيستي استان عنوان كرد و گفت: استان سمنان با داشتن 70 هزار سالمند رتبه نهم كشور را دارد.
ايزد پور افزود: هم اكنون چهار مركز نگهداري سالمندان روزانه و چهار مركز شبانه روزي در استان فعال است و توسعه مراكز روزانه در اولويت برنامه هاي بهزيستي استان قرار دارد.
وي با بيان اينكه هم اكنون 25 هزار نفر در استان سمنان از خدمات بهزيستي در حوزه هاي پيشگيري، اجتماعي، توانبخشي و مشاركت هاي مردمي بهره مند هستند، بيان كرد: در سال 95 حدود 19 هزار كودك در استان غربالگري بينايي و هفت هزار و 800 كودك غربالگري شنوايي شدند.
مديركل بهزيستي استان سمنان از شناسايي13 هزار معلول در اين استان خبر داد و گفت: از اين تعداد هزار و 411 نفر مشكل رواني، پنج هزار و 250 نفر مشكل حسي و حركتي، 54 نفر مشكل صوت و گفتار، هزار و 422 نفر نقص بياني، 2 هزار و 984 نفر مشكل ذهني و هزار و 747 نفر مشكل شنوايي دارند.
17 مركز مشاوره حضوري در استان سمنان زير نظارت بهزيستي فعاليت مي كند و اورژانس اجتماعي با شماره تماس 123 و سامانه 1480 نيز براي ارايه خدمات مشاوره راه اندازي شده است، هم اكنون چهار هزار و 500 نفر مستمر بگير و 25 هزار نفر مددجو از خدمات بهزيستي استان بهره مند هستند.
7470/6103 خبرنگار: عليرضا عربي ** انتشار دهنده: مصطفي دهقان
براي آگاهي از تازهترين اخبار و رويدادها در استان سمنان به نشاني IRNASEMNAN@ كانال اخبار ايرنا سمنان مراجعه كنيد.
مديركل بهزيستي سمنان:
غربالگري ژنتيك زوج هاي جوان با هدف پيشگيري از معلوليت اجباري شد
۳۱ تیر ۱۳۹۶، ۱۰:۵۱
کد خبر:
82605728
سمنان-ايرنا- مدير كل بهزيستي استان سمنان گفت: غربالگري و مشاوره تخصصي ژنتيك بر اساس برنامه ششم توسعه و با هدف كاهش و پيشگيري از تولد فرزندان معلول اجباري شده است.