۳۱ تیر ۱۳۹۶، ۱۱:۲۶
کد خبر: 82605767
T T
۰ نفر

دیناروند:10 درصد تجهیزات پزشكی قاچاق است

۳۱ تیر ۱۳۹۶، ۱۱:۲۶
کد خبر: 82605767
دیناروند:10 درصد تجهیزات پزشكی قاچاق است

تهران - ایرنا - رئیس سازمان غذا و دارو گفت : ارزیابی ها نشان می دهد كه قاچاق در حوزه تجهیزات پزشكی بیشتر از میزان قاچاق در حوزه دارو است و میزان آن به 10 درصد می رسد.

رسول دیناروند روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار سلامت ایرنا افزود: میزان قاچاق در دارو، كمتر از پنج درصد است اما این رقم در تجهیزات پزشكی به حدود 10 درصد می رسد و علت آن نیز این است كه تجهیزات پزشكی، گروه وسیعی از كالاها را شامل می شود و انواع مختلفی دارد.
وی ادامه داد: تجهیزات پزشكی شبیه دارو نیست كه همه آنها تحت كنترل و نظارت باشد و در یك شبكه توزیع بسته ، توزیع شود. بسیاری از تجهیزات پزشكی ، مصرف خانگی دارد به آن معنا كه این تجهیزات به تجویز و به داروخانه و به بیمارستان و امثال آن اصلا نیازی ندارد و در فروشگاه های تجهیزات پزشكی معمولی ، عرضه می شوند.

**قاچاق چمدانی تجهیزات پزشكی
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: بخشی از تجهیزات پزشكی به ویژه كیت های آزمایشگاهی یا تجهیزاتی در حوزه دندانپزشكی نیز می تواند از طریق مسافر و بطور چمدانی وارد كشور شود كه ارزش آن بالغ بر میلیون ها دلار می شود.
دیناروند افزود: هرچند كه مسیر ورود اینگونه تجهیزات از فرودگاه بوده اما چون مسافر آورده ، كنترل نشده است. مجموعه این عوامل موجب می شود كه قاچاق در حوزه تجهیزات پزشكی ، حدود 10 درصد باشد.

**تجهیزات پزشكی قاچاق هنوز در بیمارستان های خصوصی وجود دارد
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: قاچاق تجهیزات پزشكی در بیمارستان های دولتی بعد از اجرای طرح تحول سلامت به حداقل رسیده است چون بیمارستان های دولتی بطورقانونی نمی توانند خریدهایی را انجام دهند كه شناسه گذاری نشده است .
دیناروند تاكید كرد: بیمارستان های دولتی اجازه ندارند تجهیزات پزشكی بخرند كه در سامانه اداره كل تجهیزات پزشكی معرفی نشده اند و آنها چون باید تمام خریدهایشان از طریق سامانه باشد، قاچاق و تقلب در حوزه تجهیزات پزشكی در بیمارستان های دولتی به حداقل رسید.
وی افزود: متاسفانه تجهیزات پزشكی قاچاق هنوز در بیمارستان های خصوصی وجود دارد؛ البته آنجا هم بخشنامه هایی ابلاغ شده است و نظارت هایی در حال انجام است تا میزان تجهیزات پزشكی قاچاق در بیمارستان های خصوصی كاهش یابد.
دیناروند یادآور شد: اجرایی شدن سامانه كنترل اصالت و رهگیری و ردیابی در حوزه دارویی ، تجهیزات پزشكی، آرایشی ، بهداشتی، غذایی و مكمل ها تا حدود زیادی می تواند فرآورده های قاچاق را حذف كند و امكان ورود فرآورده ها و كالاهای قاچاق به شبكه رسمی توزیع و مصرف را به حداقل برساند.
به گزارش ایرنا، 40 درصد بازار تجهیزات پزشكی كشور از تولیدات داخلی و 60 درصد از لوازم پزشكی وارداتی تامین می شود و سازمان غذا و دارو در نظر دارد كه در چند سال آینده این نسبت را برعكس كند.
رسیدن به 60 درصد سهم بازار داخلی در حوزه تجهیزات پزشكی از اهداف برنامه ششم توسعه است.
اجتمام**9185**1776
خبرنگار: سادات حسینی خواه ** انتشار: لیلا خطیب زاده
*آگاهی از آخرین اخبار اجتماعی و حوادث ایران و جهان در كانال تلگرام گروه اجتماعی ایرنا:
@irnaej
https://t.me/irnaej
۰ نفر