۳۱ تیر ۱۳۹۶، ۲۰:۲۳
کد خبر: 82606502
T T
۰ نفر
معاون وزير كشاورزي: 115 هزار هكتار از اراضي شاليزاري كشور كاسته مي شود

رشت - ايرنا - معاون امور باغباني وزير جهاد كشاورزي با اشاره به كمبود آب و وجود تنش آبي در كشور، از كاهش 115 هزار هكتار از اراضي شاليزاري در آينده خبر داد.

به گزارش ايرنا، محمدعلي طهماسبي روز شنبه در نشست مشترك ستاد اقتصاد مقاومتي، كارگروه اشتغال و سرمايه‌گذاري و كارگروه تسهيل و رفع موانع توليد گيلان در رشت، با اعلام اين مطلب افزود: سطح زيركشت شاليزارها در آينده، از 670 هزار هكتار به 480 هزار هكتار خواهد رسيد.
وي با بيان اينكه محور توليد برنج كشور، استان هاي گيلان و مازندران خواهند بود، اظهار كرد: 15 هزار هكتار نيز در چشم انداز پيش رو، براي استان گلستان پيش بيني شده است.
طهماسبي با اشاره به 238 هزار هكتار شاليزار گيلان ، سهم اين استان را در توليد برنج كشور، 35 درصد عنوان و تصريح كرد: بدليل وجود تنش آبي ، مصوبات شوراي عالي آب از جمله احداث يا تكميل سدهاي لاستيكي و توسعه آب بندان ها را اجرا مي كنيم.
وي گفت: استان گيلان با وجود ظرفيت‌هاي گسترده در زمينه كشاورزي، در آبياري تحت فشار عقب مانده كه 2 هزار و 600 هكتار در برنامه ششم توسعه براي اين امر اختصاص يافته است.
طهماسبي با اشاره به اختصاص اراضي به كشت باغات و گياهان دارويي براساس شيوه نامه وزارت جهاد كشاورزي گفت: در مناطقي كه بالاي 350 ميليمتر ساليانه بارندگي داشته باشند ، اراضي كم بازده براي كشت باغات و گياهان دارويي اختصاص مي يابد كه با اين اقدام، 20 هزار شغل مستقيم در گيلان ايجاد خواهد شد.
** پيش بيني توليد 50 هزار تن پرورش ماهي در قفس
معاون وزير جهاد كشاورزي در ادامه سخنانش، با اشاره به اجراي طرح پرورش ماهي در قفس گفت: تا پايان شهريورماه امسال، توليد سه هزار و 500 تن ماهي در قفس در گيلان اجرا مي شود.
طهماسبي اضافه كرد: براساس مطالعات مقدماتي انجام شده ، ظرفيت توليد 200 هزار تن ماهي در قفس در اين استان وجود دارد.
وي گفت: در سال جاري، توليد 50 هزار تن براي استان هاي شمالي و جنوبي پيش بيني شده است.

** احياء چهار هزار هكتار باغات رهاشده چاي در گيلان در دولت تدبير و اميد
طهماسبي همچنين با اشاره به حمايت دولت تدبير و اميد از كشاورزان از جمله چايكاران گفت: قيمت تضميني خريد برگ سبز چاي از هشت هزار و 150 ريال در سال 92 ، به 18 هزار و 160 ريال رسيده كه اين ميزان، 23 درصد افزايش داشته است.
معاون امور باغباني وزير جهاد كشاورزي درآمد چايكاران را حدود 700 ميليارد ريال در سال 92 و 2 هزار و 340 ميليارد ريال در سال 95 عنوان كرد.
وي تصريح كرد: با ايجاد صندوق حمايت از چايكاري، چهار هزار هكتار از باغات متروكه و رها شده چاي، دوباره احياء شد.
طهماسبي با بيان اينكه چاي در گيلان مي تواند يك الگو براي ساير حوزه ها باشد، گفت: با حمايت ويژه از بخش‌هاي مختلف ، مي‌توانيم در آينده‌اي نزديك موفقيت‌هاي گسترده‌اي را شاهد باشيم.
نشست مشترك ستاد اقتصاد مقاومتي، كارگروه اشتغال و سرمايه‌گذاري و كارگروه تسهيل و رفع موانع توليد گيلان امروز (شنبه) با حضور رئيس سازمان برنامه و بودجه، جمعي از مديران سازمان‌ها و بانك‌هاي كشوري و معاونان وزرا و نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در رشت برگزار شد.
خبرنگار: مريم سليماني ** انتشاردهنده: كبيري
7296/2007