۱ مرداد ۱۳۹۶، ۱۵:۲۲
کد خبر: 82607370
T T
۰ نفر
جشنواره حركت معتبرترين جشنواره دانشگاه رازي است

تهران - ايرنا- مديركل فرهنگي اجتماعي وزارت علوم ، تحقيقات و فناوري گفت : دهمين جشنواره ملي حركت از رويدادهاي مهم علمي و فرهنگي دانشجويان و معتبرترين جشنواره ايست كه به ميزباني دانشگاه رازي، برگزارمي شود.

به گزارش گروه فرهنگي ايرنا از وزارت علوم ، تحقيقات و فناوري ، فضل الله ايرجي روز يك شنبه افزود: اين جشنواره به عنوان بخشي از سياست ها و برنامه هايي كه در اسناد بالادستي آموزش عالي به طور ويژه به انجمن هاي علمي دانشجويي به عنوان زمينه و فرصتي براي شكوفايي استعدادها و آموزش و تقويت نهادهاي مدني و ترويج علم و دانش بدان ها اشاره شده بايد در نظر گرفت و به همين منظور مورد توجه قرار گرفته و واجد اهميت اساسي براي آموزش عالي كشور است.
وي اظهار كرد:بنابراين، براي تحقق آن در راستاي تقويت بخش رقابتي و تخصصي شدن حوزه هاي مختلف علوم در شيوه هاي گذشته بازبيني به عمل آمده است.
ايرجي به تخصصي شدن جشنواره بر اساس گروه هاي تحصيلي در اين جشنواره اشاره كرد و ادامه داد:براي اولين بار دراين دوره، هر گروه آموزشي در حوزه هاي رقابتي در درون خودشان به رقابت مي پردازند. به عنوان مثال در گروه علوم انساني يا فني و مهندسي يا علوم پايه و در حوزه هاي رقابتي كه طبق دستورالعمل اجرايي جشنواره مشخص شده فقط دانشجويان اين رشته ها مي توانند شركت كنند.
وي اضافه كرد: يعني رقابت ها در اصل در درون حوزه هاي تخصصي تر صورت مي گيرد. اين در حالي است كه در ادوار گذشته شركت كنندگان از گروه هاي مختلف آموزشي بودند كه در يك حوزه با هم رقابت مي كردند. اين مسئله هم در راستاي بهبود وضعيت رقابت و كاهش نابرابري هاست و هم در جهت ايجاد نگاه حرفه اي و تخصصي به مقوله رقابت. به عبارت ديگر امسال بر خلاف سال هاي گذشته رقابت در درون گروه هاي تحصيلي صورت مي گيرد.
اين مقام مسوول در وزارت علوم تصريح كرد: دراين دوره از جشنواره غير از انجمن هاي علمي و اتحاديه هاي دانشجويي، دانشجويان به صورت انفرادي نيز مي توانند در جشنواره شركت داشته باشند.
به گفته ايرجي ،جشنواره امسال در دو مرحله برگزارمي شود كه مرحله اول آن درون دانشگاهي است و چنانچه اثر انجمني در درون دانشگاه برتر شناخته شد مي تواند مجوز ورود به جشنواره را كسب كند و در مرحله دوم به رقابت جشنواره اي پرداخته مي شود، بنابراين ورود هر اثر به اين جشنواره، به خودي خود يك امتياز محسوب مي شود.
وي خاطرنشان كرد: از آنجايي كه تصميم داريم تعامل بين دانشگاه و فضاي خارج از دانشگاه را با اين جشنواره تقويت كنيم، لذا نمايشگاه جشنواره حركت را به فضايي خارج از دانشگاه منتقل كرده ايم.
وي با بيان اينكه در اين دوره از جشنواره ملي حركت بخش بين الملل را هم داريم، افزود: سه نوع دانشجوي خارجي در اين بخش شركت خواهند كرد. دسته اول دانشجويان خارجي دانشگاه هاي خارجي كه عمدتاً از كشورهاي همسايه خواهند بود، دسته دوم دانشجويان ايراني دانشگاه هاي خارج از كشور و دسته سوم دانشجويان خارجي دانشگاه هاي داخل كشور كه در مجموع پيش بيني مي شود حداقل 15 گروه از دانشجويان خارجي در اين جشنواره حضور پيدا كنند.
مديركل فرهنگي اجتماعي وزارت علوم همچنين از فراگير شدن امكان حضور در جشنواره خبر داد و گفت: امسال غير از انجمن هاي علمي، گروه هاي دانشجويي و دانشجويان به صورت فردي در برخي حوزه هاي رقابتي مي توانند شركت كنند. در واقع اگر در ادوار گذشته فقط انجمن هاي علمي حق شركت در اين جشنواره را داشتند اما در راستاي گسترش و فراگيري جشنواره در اين دوره همه دانشجويان كه واجد شرايط مندرج در دستورالعمل باشند در حوزه هايي كه مشخص شده است مي توانند آثار و دستاوردهاي علمي خود را جهت شركت در جشنواره از طريق دانشگاه محل تحصيل و فعاليت براي جشنواره ارسال كنند.
ايرجي به دو مرحله اي شدن سطح ملي جشنواره اشاره كرد و گفت :جشنواره در سطح ملي شامل دو مرحله است. مرحله اول كه پس از داوري و كسب امتيازات لازم، انجمن ها، گروه ها و يا افرادي كه واجد امتياز لازم باشند به مرحله نهايي راه مي يابند. به اين معني كه ورود به مرحله نهايي خود يك نوع رقابت و امتياز به حساب مي آيد. بر اين اساس از هر گروه آموزشي 6 انجمن به عنوان راه يافتگان به مرحله نهايي مشخص مي شوند. اين انجمن هاي و دستاوردها در مرحله نهايي برگزيدگان هر حوزه رقابتي مشخص مي شوند.
وي افزود: دراين دوره بر اساس سياست ها و اهداف جشنواره بر دو مسئله عمده و بسيار مهم تاكيد ويژه به عمل خواهد آمد.
ايرجي توسعه تعاملات و ارتباطات بين المللي را زمينه اي براي كسب تجربه، انتقال دانش و آشنايي طرفين با ظرفيت هاي علمي و انساني دانست و گفت: امروز توليد علم يك مسئله جهاني است و در ارتباط و پيوندهاي جهاني است كه مي تواند توليد علم و فناوري را به روز نگهداشت. بنابراين ما بايد هم براي صدور محصولات و توليدات علمي و فرهنگي خود و دستاوردهاي كه دراين زمينه داريم ارتباطات علمي بين المللي خود را توسعه دهيم و هم از جهت اينكه از دانش، فناوري و تجربه هاي بين المللي ديگران استفاده كنيم.
مديركل فرهنگي اجتماعي وزارت علوم خاطرنشان كرد: دراين دوره از جشنواره ملي حركت براي اولين بار اتحاديه مي توانند در حوزه هاي مختلف رقابتي بين اتحاديه اي مشاركت داشته باشند. الان تمهيدات و ضوابط آن ديده شده و به زودي به آنها اعلام مي شود تا در زمان مقرر اقدام به ارسال آثار به دبيرخانه مركزي جشنواره داشته باشند.
وي ادامه داد:با اين اقدام در واقع انجمن هاي علمي هم در سطح دانشگاه و هم در سطح ملي و در چارچوب اتحاديه مي توانند در جشنواره حضور داشته باشند. اين مسئله در واقع بخشي از تلاش براي توسعه و تقويت اتحاديه هاي علمي دانشجويي است. دراين راستا اتحاديه هايي كه حد نصاب هاي لازم امتياز رو كسب كنند مي توانند در بخش نمايشگاهي جشنواره هم حضور داشته باشند.
مديركل فرهنگي اجتماعي وزارت علوم با بيان اينكه تاكنون هت هزار و 966 انجمن علمي در سطح دانشگاه هاي كشور به ثبت وزارت علوم رسيده، گفت: جشنواره ملي حركت، بزرگترين و معتبرترين جشنواره علمي كشور است كه در واقع رقابتي تنگاتنگ بين انجمن هاي علمي محسوب مي شود.
ايرجي تعداد دانشگاه هاي شركت كننده داخلي در اين جشنواره را 103 دانشگاه عنوان كرد و گفت: تاكنون يك هزار و 91 اثر به دبيرخانه جشنواره رسيده كه 186 داور در قالب هيئت داوران گروه هاي مختلف علمي به بررسي آثار رسيده خواهند پرداخت.
وي همچنين از حضور 33 اتحاديه دانشجويي در اين جشنواره خبر داد.
ايرجي درادامه با بيان اينكه 8966 انجمن علمي ثبت شده در كشور داريم، گفت: 31 درصد اين انجمن هاي علمي مربوط به علوم انساني، 27 درصد فني مهندسي، 16 درصد كشاورزي، شش درصد هنر و معماري و مابقي مربوط به ديگر زيرشاخه هاي علمي هستند.
ايرجي اضافه كرد:برپايي نمايشگاه، برگزاري نشست هاي هم انديشي، نشست با دبيران انجمن هاي علمي دانشجويي، برگزار كارگاه هاي آموزشي، برگزاري نشستي با صاحبان صنعت و كارآفرينان از جمله بخش هاي مختلف اين جشنواره است.
جشنواره ملي حركت از دوم تا پنجم آذرماه سال جاري به ميزباني دانشگاه رازي كرمانشاه برگزارمي شود.
فراهنگ **9022** دريافت كننده :رقيه نوري *انتشاردهنده : طاهره نبي اللهي
۰ نفر