يوسف خدادادي روز دوشنبه در جلسه پيشگيري و مقابله با جرايم كيفري به ويژه خشونت در استان افزود: خوشبختانه با همكاري ساير نهادها و ارگان هاي دولتي در چند سال اخير روند كاهش جرايم در استان مطلوب شده و شاهد كاهش 10درصدي جرايم خشن و كيفري در استان هستيم لذا هنوز با نقطه ايده آل فاصله زيادي داريم و بايد همكاري ها و هماهنگي ها بهتر و بيشتر شود.
وي اظهار كرد: خشونت جرم اول كشور از نظر كثرت و فراواني ورودي پروندها به دستگاه قضايي مي باشد كه يك سوم كل پرونده هاي كيفري كشور را به طور مستقيم يا غير مستقيم تشكيل مي دهد.
او گفت: هر چند اردبيل جز استان هاي امن كشور بشمار مي رود ولي برخي از جرايم خرد خشن در اين استان متداول است كه اين جرايم آثار سوء و پيامدها و آسيب هاي اجتماعي را به دنبال دارد.
به گزارش ايرنا ا روابط عمومي ددادگستري اردبيل ، خدادادي افزود: خشونت امنيت اجتماعي و نظم اجتماعي را برهم زده و موجب فرسايش سرمايه اجنماعي مي شود بدين معني كه همكاري و هماهنگي در جامعه كاهش يافته و رفتار هاي ستيزه جويانه در جامعه رواج پيدا مي كند و در كنار آن سلامت جسماني ، رواني افراد به خطر افتاده و هزينه درماني، بيمارستاني و پزشكي ايجاد شده و وقت رسيدگي به پروند هاي قضايي در محاكم گرفته مي شود .
وي تشريح كرد: همچنين گاهي ضرب و جرح ساده منجر به قتل در اثر برخوردهاي خيلي جزيي مي شود كه خود تبعات بسيار سنگيني به دنبال مي آورد.
وي ادامه داد: خشونت آثار تربيتي و آموزشي منفي نيز در بين كودكان و نوجوانان ايجاد مي كند و مشاهده و رويت خشونت در جامعه موجب مي شود تا اين رفتارها در آنها برو و ظهور پيدا كرده و رواج پيدا كند.
وي در زمينه علل و عوامل وقوع جرايم خشن به علل اجتماعي ،اقتصادي، فرهنگي و شخصيتي و رواني و فردي افزود: ضعف مهارت هاي ارتباطي - گفتاري ، ضعف اعتقادات ديني، خشونت رسانه اي ، تبعيض و بي عدالتي در جامعه، اعتياد ، مشروبات الكلي، حاشيه نشيني و عدم اجراي صحيح قوانين و مقررات در ادارات و نحوه رفتار نادرست با ارباب رجوع از عوامل اصلي ايجاد خشونت در جامعه مي باشد.
وي با هشدار به خانواده ها گفت: گاهي توقعات بي جا و درخواست هاي غير منطقي كه خارج از وسع مالي و اقتصادي خانوار مي باشد موجب بروز بسياري از مشكلات و نهايتا منجر به طلاق شده كه خود آسيب هاي اجتماعي بيشماري را به دنبال مي آورد.
معاون اجتماعي و پيشگيري از وقوع جرم دادگستري استان افزود: دين اسلام دين محبت، اخلاق، مدارا، صبر، ادب و احترام است و سيره ائمه اطهار (ع) بايد الگو اسوه اخلاقي براي همه باشد وي افزود: بي شك ارزش و شخصيت هر كسي در صبر و تحمل او نهفته است اگر كسي نسبت به بدي ها گذشت داشته باشد مسلما موجبات سربلندي و موفقيت وي را رقم خواهد زد.
خشونت به عنوان يك عامل ناپسند در رفتارهاي اجتماعي هرسال به طور ميانگين 80 هزار نفر در استان اردبيل را به دادگستري مي كشاند.
اين تعداد افراد دراثر رفتارها و برخوردهاي نادرست و خشونت آميز در مناسباتشان با ديگران در مكان هاي مختلف از اعضاي خانواده گرفته تا فضاهاي كسب و كار و آموزشگاه ها و نظاير آن كارشان به نزاع و درگيري هاي انفرادي و يا گروهي كشيده مي شود.
در سال 95 ، 23 هزار پرونده مربوط به خشونت در دادگستري اردبيل به ثبت رسيد و به رغم كاهش ميزان خشونت در همان سال باز هم اردبيل در كشور رتبه دوم را در زمينه پرونده هاي مربوط به خشونت به خود اختصاص داد.
بر اساس آمارها ، در سال هاي اخير سن خشونت در استان اردبيل كاهش يافته و برخورد با مرتكبين جرايم خشن در استان شدت يافته اما وضعيت در اين زمينه هنوز مطلوب نيست و بدليل نبود اهرم هاي لازم موفقيت لازم در پيشگيري از وقوع جرم كه بيشتر آن ناشي از فقر ، بيكاري و اعتياد است، بدست نيامده است.
پيش تر دادستان اردبيل به خبرنگار ايرنا گفته كه بسياري از جرايم و مشكلات خانوادگي و طلاق ها ، اعتياد ، قاچاق مواد مخدر و ساير آسيب هاي اجتماعي ريشه در فقر و بيكاري دارند و هر چه اشتغال و اقتصاد رونق بيشتري بگيرد، كمتر شاهد اين ناهنجاري ها در استان خواهيم بود.
خبرنگار: گيتي طالبي ** انتشار دهنده: سيفعلي موسي زاده
6018/6016
اردبيل - ايرنا - معاون اجتماعي و پيشگيري از وقوع جرم دادگستري استان اردبيل گفت: در اين استان بيشترين پرونده هاي كيفري جرايم مربوط به رفتارهاي خشن است.