حسن جلالي روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: اين شهرستان بيش از 38 هزار هكتار اراضي كشاورزي دارد كه 28 هزار هكتار آن آبي و مابقي آن ديم بوده و قيمت مناسب محصول در بازار، وجود زمين هاي حاصل خيز و داشتن شرايط خوب آب و هوايي در منطقه كشاورزان را به كاشت سير ترغيب كرده است.
وي اظهار كرد: انتقال تجربه هاي ارزنده و كارشناسي مهندسان جهادكشاورزي و برگزاري كلاس هاي ترويجي و راهنمايي براي كشاورزان اين شهرستان در تغيير ذائقه كشت سير به جاي ديگر محصولات كشاورزي موثر بوده است.
وي اضافه كرد: طبق پيش بيني هاي صورت گرفته از سال آينده سطح زير كشت اين محصول با ارزش در اين شهرستان نسبت به امسال با توجه به سودآور بودن اين محصول افزايش مي يابد.
مديرجهادكشاورزي چالدران گفت: از 30 هكتار زمين كشاورزي كه به زير كشت سير رفته است به طور متوسط از هر هكتار هشت تن سير برداشت مي شود.
وي ادامه داد: برداشت سير از زمين هاي كشاورزي آغاز شده و اميدواريم امسال 240 تن محصول سير برداشت كنيم.
به گزارش ايرنا، چالدران در شمال آذربايجان غربي قرار دارد و از جمله شهرستان هاي محروم استان به شمار مي رود.
شهرستان چالدران 50 هزار نفر جمعيت دارد و كشاورزي عمده محل درآمد مردم اين شهرستان است؛ اين شهرستان حدود 200 روستا در 2 بخش مركزي و دشتك دارد.
سير از سبزي هايي است كه تاريخي بسيار كهن دارد و انسان خواص درماني اين گياه را پنج قرن قبل از ميلاد مسيح شناخته بود.
سير هزاران سال براي اهداف پزشكي استفاده مي شده و حداقل سه هزار سال در طب چين كاربرد داشته است.
مصريان، بابليها، يونانيها و روميها از سير براي موارد شفابخش استفاده مي كردهاند و در جنگهاي جهاني اول و دوم نيز از سير به عنوان ماده ي ضد عفوني كننده براي پيشگيري از قانقاريا استفاده شده است.
در طول تاريخ، سير در سرتاسر دنيا براي درمان ناراحتي هاي مختلف شامل فشار خون بالا، عفونتها و مارگزيدگيها استفاده شده و اهميت و خواص زياد سير در احاديث اسلامي نيز مورد توجه بوده است.
در حال حاضر از سير براي كاهش ميزان كلسترول و كاهش خطر بروز بيماري هاي قلبي - عروقي و نيز براي بهره مندي از خواص ضد ميكروبي آن استفاده مي شود.
8137/3072
** خبرنگار: سيده فاطمه سجادي ** انتشار دهنده: عليرضا فولادي
اروميه- ايرنا- مدير جهاد كشاورزي چالدران با اشاره به تغيير الگوي كشت در اين شهرستان با توجه به كمبود آب و خشكسالي گفت: امسال كشاورزان چالدراني براي نخستين بار 30 هكتار از اراضي خود را براي كشت محصول سير اختصاص دادند.