۴ مرداد ۱۳۹۶، ۱۰:۲۷
کد خبر: 82610462
T T
۰ نفر
بحث داغ بدهی های شهرداری در شورای شهر

تهران- ایرنا- میزان بدهی های شهرداری تهران موضوعی است كه به اختلاف نظر میان اعضای شورای شهر در جلسه روز گذشته این شورا بدل شد. برخلاف گزارش های مبتنی بر بدهی 20 هزار میلیارد تومانی شهرداری، برخی اعضای شورای شهر بر این باورند كه شهرداری با بدهی 60 هزار میلیاردی روبرو است.

به گزارش گروه پژوهش و تحلیل خبری ایرنا، بالا گرفتن اختلاف نظر میان اعضای شورای شهر تهران بر سر میزان بدهی های شهرداری، بحث ها و گمانه زنی های مربوط به اعضای احتمالی كابینه دوازدهم و تشدید اختلاف میان اعضای دولت آمریكا با «دونالد ترامپ» رییس جمهوری این كشور، از محورهای مهم خبری و تحلیلی روزنامه های امروز بود.

** اختلاف نظر اعضای شورای شهر بر سر بدهی های شهرداری
بحث و اختلاف دیدگاه های مطرح شده در جلسه روز گذشته شورای شهر تهران كه به ارایه گزارش دوازده ماهه پروژه‌های تملك دارایی- سرمایه‌ای سال 95 شهرداری تهران اختصاص داشت، دستمایه بسیاری از گزارش ها و تحلیل ها در روزنامه های امروز شد.
روزنامه «ایران» در گزارشی با عنوان «رقم بدهی شهرداری در جلسه شورای شهر پایتخت بحث برانگیز شد/ اختلاف 40هزار میلیارد تومانی»، نوشت: رقم بدهی‌های شهرداری تهران بار دیگر، جلسه علنی دیروز شورای شهر تهران را به چالش كشید تا دوباره آنچه كه به عنوان بدهی‌های رسمی اعلام می‌شود (20 هزار میلیارد تومان) با آنچه كه از زبان برخی اعضای شورای شهر به كرات شنیده شده (60 هزار میلیارد تومان)، 3 برابر اختلاف حساب داشته باشد!
این روزنامه افزود: علیرضا دبیر در جلسه روز گذشته شورا با ارائه گزارش دوازده ماهه پروژه‌های تملك دارایی - سرمایه‌ای سال 95 شهرداری تهران، رقم بدهی‌های این سازمان را در مجموع 20 هزار و 495 میلیارد تومان اعلام كرد. از آن طرف، اما مجموع مطالبات شهرداری از دولت‌های گذشته تا كنون در مجموع حدود 14 هزار میلیارد تومان برآورد شده است. این در حالی‌است كه پیش از این و حتی در جلسه دیروز، بارها رقم بدهی شهرداری تهران، حدود 60 هزار میلیارد تومان اعلام شده بود! اما این اختلاف 3 برابری از كجا آب می‌خورد!
ایران اضافه كرد: عباس جدیدی كه خود دیروز در جلسه علنی با صراحت از 60 هزار میلیارد تومان بدهی سند خورده در شهرداری تهران پرده برداشته و البته با انتقاد ناصر امانی، معاون شهردار تهران هم روبه‌رو شده و او را وادار كرده بود كه بگوید «چرا در روزهای پایانی به یاد این موضوعات افتادید؟» در گفت‌و‌گو با «ایران» درباره این اختلاف حساب این‌طور توضیح می‌دهد: «ما باید به مردم گزارش واقعی ارائه بدهیم. در حالی كه سنگ بنای این گزارش غلط است. همه این داستان‌ها به مغایر بودن اساسنامه شركت‌ها و سازمان‌ها با قانون و آیین نامه‌های مالی شهرداری‌ها مربوط می‌شود.متأسفانه قانون شهرداری‌ها، اختیار تمام و كمال را به شهردار و هیأت مدیره می‌دهد تا هر كاری كه می‌خواهند انجام دهند و در نهایت نتیجه آن می‌شود كه گزارش‌های ارائه شده، حقیقی نباشد.»
روزنامه «اعتماد» هم در گزارشی با عنوان «اختلاف اعضای شورا بر سر میزان بدهی ‌های شهرداری/ نامه 9 نفر از اعضای شورای شهر به شهردار برای جلوگیری از ادامه فروش اموال شهرداری»، نوشت: گزارش «نظارتی دوازده‌ ماهه پروژه‌های تملك دارایی سرمایه‌ای سال 1395 شهرداری تهران» روز گذشته در جلسه شورای شهر جنجال برانگیز شد؛ گزارشی كه حكایت از وضعیت پروژه‌ها و هزینه‌های انجام شده در شهرداری تهران داشت.
به نوشته اعتماد، «محمد حقانی» یكی از منتقدین گزارش دیروز ارایه شده از سوی «علیرضا دبیر» در شورا بود؛ كه با اشاره به حجم زیاد میزان بدهی شهرداری تهران گفته است: شهرداری باید چیزی هم برای آیندگان بگذارد نه اینكه همه پل‌ها را پشت سر خود خراب كرده و بگوییم اصلاحات در مدیریت بعدی دفن می ‌شود.
به گزارش این روزنامه، «محمد سالاری» رییس كمیسیون معماری و شهرسازی هم در واكنش به گزارش دبیر با اشاره به اینكه در این روزهای پایانی شورای چهارم مهم ‌ترین دغدغه عدم شفافیت در مسائل مالی است، گفت: دغدغه اصلی همه مسوولان شورای پنجم و همكاران‌مان در شورای چهارم این است كه شهر در آینده چگونه اداره خواهد شد و بحث درآمد، بدهی شهرداری تهران چالش اصلی شهر خوانده می‌شود. در این راستا درخواست می‌كنیم جلسه دیگری در شورای چهارم در راستای شفاف‌سازی با حضور معاون توسعه و برنامه‌ریزی شهرداری تهران ناصر امانی تا بر اساس گمانه‌زنی‌ها و اعداد غیررسمی بررسی‌ها صورت بگیرد.
روزنامه «شرق» هم در گزارشی با عنوان «چوب حراج به اموال شهرداری»، نوشت: در جریان ارائه گزارش ١٢ماهه پروژه‌های تملك دارایی- سرمایه‌ای سال ٩٥ شهرداری تهران، اعضای شورا نگرانی‌ها و اعتراضاتی را نسبت به شهرداری تهران در روزهای پایانی عمر ١٢ساله این دوره مدیریت شهری مطرح كردند. از جمله محمد سالاری كه به روند فروش گسترده و حراج‌ گونه املاك و دارایی‌های شهرداری با روندی سریع اشاره كرد و هشدار داد كه «اگر در مدت باقی‌مانده، شورای چهارم درباره عملكرد مالی گزارش ندهد، واگذاری‌های املاك و اراضی و انعقاد قراردادهای مختلفی كه در حال وصول است، به مصلحت شورای چهارم و آقای قالیباف نخواهد بود».

** تازه ترین بحث های كابینه ای
«علی لاریجانی» رییس مجلس شورای اسلامی، در واكنش به سخنانی كه به ‌تازگی درباره بده ‌بستان‌ ها و معامله ‌ها در انتصاب وزیران در گرفته، خبر داده كه «در انتخاب وزرا هیچ بده‌ بستانی بین دولت و مجلس نیست و وارد كردن كشور به این حواشی باعث غفلت از موضوعات اصلی می ‌شود». در همین چارچوب روزنامه های امروز گزارش ها و یادداشت های زیادی را در خصوص الزامات انتخاب كابینه دوازدهم منتشر كردند.
روزنامه «ابتكار» در خبری با عنوان «در انتخاب وزرا هیچ بده بستانی بین دولت و مجلس نیست»، سخنان رییس مجلس را بازتاب داد و نوشت: رئیس مجلس شورای اسلامی شایعاتی مبنی بر حضور وزرا در مجلس و معامله آنان با مجلس شورای اسلامی برای حضور در كابینه بعد را خلاف واقع دانست و گفت: سطح تعاملات قوای سه گانه اینقدر نازل نیست، در جمهوری اسلامی سازماندهی و رفتار خاصی میان روابط قوا حاكم است.
روزنامه اعتماد هم در یادداشتی با عنوان «تثبیت كابینه، عدم اصلاحات انتظاری»، نوشت: لذا به موجب تحقق شعارهای انتخاباتی دولت در زمان تصمیم‌گیری مردم برای رای دادن به دولت منتخب، قاعدتا چهار سال آتی، یعنی عمر دولت دوازدهم، باید همراه با رونق اقتصادی شتابان باشد. چهار سال دولت دوازدهم، قوه مجریه با انتظارات رونقی مردم مواجه خواهد بود. نخستین نشانه‌ها برای حركت به سمت تحقق شعارهای انتخاباتی و تحقق رشد اقتصادی شتابان و اشتغال‌زا، در ساختار و چیدمان دولت دوازدهم وقوع خواهد یافت.
این روزنامه افزود: در صورتی كه چیدمان دولت دوازدهم سیگنال‌ها و نشانه‌های رونق را بروز دهد، می‌توان به خروج از ركود امیدوار بود ولی در صورتی كه تغییرات جزیی در چیدمان دولت شكل بگیرد، نمی‌توان به رشد اقتصادی شتابان امیدوار بود و مردم را با دلسردی بزرگی روبه‌رو خواهد كرد. به هر حال مشكلات جدی در شرایط كنونی اقتصاد ایران وجود دارد.
روزنامه «آرمان» نیز در گزارشی با عنوان «نگاه مجلس به كابینه دوازدهم»، نوشت: در انتخابات29 اردیبهشت96، رقابت جدی میان دو اندیشه كاملا متفاوت شكل گرفت. هرچند سردمداران جناح مقابل برای رأی آوری به پوپولیسم و دادن وعده‌هایی از جنس چند برابر شدن یارانه‌ها متوسل شدند، اما قشر كم‌درآمد نیز این وعده‌های پوپولیستی را جدی نگرفت و اكثریت قاطع ملت ایران به دكتر روحانی رأی داد.
این روزنامه افزود: مسلما رأی به دكتر روحانی حامل پیام تغییر بود و عقل، انصاف و اخلاقیات به تغییر حكم می‌دهد تا مطالبات عمومی ملت مورد پیگیری كابینه دوازدهم قرار گیرد. اگر تركیب كابینه تغییر نكند صدای ملت در انتخابات به خوبی شنیده نشده و دكتر روحانی به وعده‌های خویش عمل نكرده است.
در این میان روزنامه «جوان» در گزارشی با عنوان «فشار شبكه‌ های اجتماعی برای كابینه كارآمد، سالم و غیراشرافی»، نوشت: رئیس‌ جمهور در ایام انتخابات مدعی شد فضای مجازی ذائقه مردم را شكل می‌دهد؛ دولتی‌ها بارها گفتند رسانه‌های مجازی را فیلتر نكنید تا مطالبات مردمی طرح و پیگیری شود. توئیتر، ‌فیس‌بوك، ‌اینستاگرام و تلگرام طی سال‌های گذشته اصل ‌ترین رسانه‌هایی بودند كه اعضای كابینه دولت یازدهم از طریق آنها با مردم ارتباط می‌گرفتند و دولت، تمام هم و غمش را روی قدرت گرفتن فضای مجازی و شبكه ‌های اجتماعی گذاشت.
به ادعای جوان، حالا ذائقه ‌سنجی مردم از طریق همین فضای مجازی حكایت از این دارد كسانی كه رأی داده‌اند بابت تركیب ‌بندی كابینه دوازدهم از دولت مطالباتی جدی دارند. كمپین‌های مردمی شكل گرفته در فضای مجازی از این حكایت دارد كه مردم به دنبال وزرایی پاكدست، فعال، سالم و كارآمد هستند و از دولت انتظار دارند افرادی با كارنامه ‌های سیاسی و اقتصادی ناسالم از قطار دولت دوازدهم پیاده شوند. مردم در شبكه‌ها تقاضا دارند كه وزیر دولت باید حقوق 2 میلیونی آنها را درك كند و غیرمیلیاردی باشد.
این روزنامه افزود: درهمین شبكه‌ها تقاضا برای چند وزیر زن بالا گرفته اما اینها چیزهایی نیست كه دولت زیربار آن برود دولتی كه شبكه‌های اجتماعی را «تلویزیون» خود می‌نامند حالا با پارادوكس بی‌توجهی به مطالبات این شبكه‌ها درباره چینش كابینه روبه‌رواست.
روزنامه «كیهان» هم در گزارشی با عنوان «اعتراض رئیس مجلس به دروغ ‌پردازی روزنامه اجاره‌ ای»، نوشت: رئیس‌ مجلس در حین سخنرانی در همایش هیئت‌ امنای دانشگاه‌های علوم پزشكی كشور از تیتر و مطلب كذب یكی از روزنامه‌های زنجیره‌ای با اهداف شوم پرده برداشت.
به نوشته كیهان،علی لاریجانی با اشاره به انتشار اخباری در برخی رسانه‌ها مبنی بر اینكه معامله‌ای بین دولت و مجلس پیرامون انتخاب وزرا در كابینه دولت دوازدهم صورت گرفته، اظهار داشت: «دیروز در یكی از روزنامه‌ها دیدم كه تیتری با عكس بنده و آقای روحانی منتشر كرده بود مبنی بر اینكه وزرا برای اینكه در دولت بعد حضور داشته باشند به بهارستان می‌آیند و معاملاتی انجام می‌دهند كه این خلاف واقع است.» منظور وی از روزنامه دروغگویی كه از معامله كذایی میان مجلس و دولت در تیتر و عكس اول سخن گفته بود و در این میان شایعه‌پراكنی كرده بود، روزنامه اصلاح‌طلب آفتاب یزد بود.

** بالا گرفتن اختلاف در بدنه دولت ترامپ
برخی روزنامه های امروز از بالا گرفتن اختلاف و تنش میان اعضای دولت جدید آمریكا به ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» خبر دادند.
روزنامه آرمان در سرمقاله خود با عنوان «دولتمردان آمریكا و مخالفت با ترامپ»، نوشت: این‌ روزها خبرهای متعددی پیرامون استعفای دولتمردان آمریكایی به‌ گوش می‌رسد. خبرهایی كه از ابتدای روی كار آمدن تیم ترامپ دركاخ سفید كم وبیش شنیده می‌شد. دولت ترامپ از ابتدا به‌عنوان دولتی منسجم و یكدست معرفی نشد بدین جهت می‌توان گفت اخلاقیات و خلق وخوی خاص ترامپ نیز در نحوه چینش كابینه بی‌تاثیر نبوده است.
این روزنامه افزود: بنابراین برخی از افراد به دلیل نزدیكی با دیدگاه‌های تجاری و فعالیت‌های اقتصادی، برخی به علت نزدیكی به حزب و برخی با انگیزه‌های متعدد دیگر از او حمایت می‌كردند. با گذشت زمان و جدی شدن كار در كابینه مشكلات یك به یك نمایان گشت و مشخص شد كه شخصیت دمدمی مزاج ترامپ می‌تواند اثراتی سوء بر هماهنگی اعضای كابینه نیز داشته باشد. دراین راستا بحث استعفای افراد در سطوح مختلف دولت ترامپ مطرح شد كه این افراد یا استعفا دادند یا اینكه كاخ سفید به نحوی افراد دیگری را جایگزین آنها كرد.
روزنامه «اطلاعات» هم در گزارشی با عنوان «رویترز: اختلافات داخلی در بدنه دولت ترامپ در حال اوجگیری است»، نوشت:
خبرگزاری رویترز به نقل از مقامات آمریكایی افزود:مسئولان دولت ترامپ از ناكامی برخی سیاست ها و نداشتن استقلال در كارشان ناراضی هستند و اختلافات داخلی در دولت ترامپ در حال اوجگیری است.
به نوشته اطلاعات، رویترز در همین ارتباط اضافه كرد: مقامات آمریكایی می گویند كه اختلاف میان بین الملل گرایانی كه خواهان ادامه رهبری سنتی آمریكا در دنیا هستند با حامیان رویكرد «آمریكا اول» باعث شده است تا كاركشته های سیاست خارجی و اطلاعاتی را بیزار كند. ركس تیلرسون وزیر خارجه آمریكا به دوستانش گفته كه اگر تا آخر سال در سمتش بماند، شانس آورده است. همچنین منابع آگاه گفته اند كه اچ.آر.مك مستر مشاور امنیت ملی آمریكا هم از بی نظمی و بی سازمانی در مسائل مهم در كاخ سفید خسته شده است.

پژوهشم**9282**1601**خبرنگار: مهتاب افشین نسب**انتشار: شهناز حسنی
ایرنا پژوهش، كانالی برای انعكاس تازه ترین تحلیل ها، گزارش ها و مطالب پژوهشی ایران وجهان، با ما https://t.me/Irnaresearch همراه شوید.
۰ نفر