دكتر نادر پرور روز چهارشنبه در گفتگو با خبرنگار ايرنا افزود: در راستاي اجراي دستورالعمل هاي نظارت بهداشتي سازمان دامپزشكي كشور و مقابله با بيماري هاي قابل انتقال از دام به انسان به ويژه بيماري تب خونريزي دهنده كريمه كنگو اجراي طرح پيش سرد آلايش خوراكي دام با حمايت هاي دادستاني، معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استانداري، فرمانداري كرمانشاه و همچنين زحمات شهرداري و معاونت بهداشتي و طرح موضوع در كارگروه تخصصي سلامت و امنيت غذايي استان با پيگيري هاي اداره كل دامپزشكي مصوب و اجرايي شد.
وي اظهار كرد: اين طرح از 18 تيرماه سال جاري به شكل آزمايشي در كشتارگاه دام صنعتي دام بيستون كرمانشاه آغاز شده و در سطح شهر كرمانشاه و شهرستان هاي كنگاور، هرسين و صحنه آلايش خوراكي دام كشتار شده به شكل كامل بسته بندي و با تاييديه دامپزشكي به صورت بهداشتي عرضه مي شود.
او با اشاره به نظارت كامل دامپزشكي بر مراحل بسته بندي آلايش خوراكي دام از زمان استحصال تا عرضه در مراكز فروش گفت: آلايش خوراكي دام پس از انجام مراحل شست و شو و بسته بندي به سالن هاي پيش سرد انتقال مي يابد و در دماي صفر تا چهار درجه سانتي گراد نگهداري مي شود كه اين خود موجب از بين رفتن عوامل بيماري زا همچون تب خونريزي دهنده كريمه كنگو مي شود.
مديركل دامپزشكي استان كرمانشاه ادامه داد: بر روي بسته بندي ها تاريخ توليد و انقضا، تاييديه دامپزشكي و شرايط نگهداري قيد شده كه مصرف كنندگان مي توانند آنها را از مراكز عرضه مجاز و معتبر تحت نظر دامپزشكي تهيه و با اطمينان خاطر ار اين محصولات مصرف كنند.
به گفته وي، با اجراي اين طرح، آلايش خوراكي گوساله در كيسه هاي توري و آلايش خوراكي گوسفندي در بسته بندي هاي بشقابي با ضوابط نشانه گذاري پس از طي نمودن مراحل پيش سرد زيرنظر كارشناس فني بهداشتي و بازرس بهداشتي مستقر در كشتارگاه، عرضه و با خودروي ويژه حمل آلايش خوراكي به مراكز فروش انتقال مي يابد.
وي با توجه به اجراي طرح پيش سرد آلايش خوراكي دام افزود: هماهنگي هاي لازم با ديگر استان هاي كشور به عمل آمده كه تنها محموله هايي مجاز به ارسال هستند كه داراي شناسنامه بهداشتي، گواهي حمل قرنطينه اي بهداشتي و همچنين گذراندن مرحله پيش سرد در كشتارگاه مبدا باشند به همين منظور با متخلفيني كه اقدام به عرضه آلايش دامي بي هويت و خارج از سيستم دامپزشكي مي كنند به شدت برخورد قانوني خواهد شد.
مديركل دامپزشكي كرمانشاه توصيه كرد: مصرف كنندگان از تهيه و مصرف آلايش خوراكي دام از افراد غيرمجاز و جگركي هاي سيار جدا پرهيز و آلايش مورد نياز خود را تنها از مراكز مجاز تحت نظارت دامپزشكي تهيه و با خيال آسوده مصرف كنند.
پرور همچنين از شهروندان خواست كه با مشاهده هرگونه تخلف مراتب را از طريق تلفن چهار رقمي 1512 و سامانه پيامكي 100010001512 با كارشناسان اداره كل دامپزشكي استان كرمانشاه در ميان بگذارند.
استان كرمانشاه با حدود سه ميليون راس گوسفند و بز و 200 هزار راس گاو و گوساله يكي از قطب هاي دامپروري كشور محسوب مي شود كه از اين تعداد حدود يك ميليون و 150هزار راس دام در اختيار عشاير استان قرار دارد.
سالانه 450 هزار تن محصولات دامي در استان توليد مي شود كه از اين ميزان حدود 25 هزار تن آن گوشت قرمز و بيش از 300 هزار تن نيز شير است.
اكنون يك كشتارگاه صنعتي دام در شهر كرمانشاه و 11 كشتارگاه سنتي و 9 كشتارگاه مرغ در در استان فعال است.
3033/8066 خبرنگار: فرزاد نويدي ** انتشار دهنده:علي مولوي
كرمانشاه- ايرنا- مديركل دامپزشكي استان كرمانشاه از اجراي طرح بسته بندي و شناسنامه دار كردن آلايش خوراكي دام تحت نظارت كامل دامپزشكي در كشتارگاه صنعتي دام بيستون خبر داد و گفت: با اجراي اين طرح مردم مي توانند آلايش خوراكي دام را با اطمينان خاطر مصرف كنند.