به گزارش ايرنا ،جنگل هاي دريايي حرا كه نام علمي آن به حكيم و فيلسوف ايراني ابو علي سينا نسبت داده مي شود، درختاني در اندازه هاي 3 تا 6 متر با شاخ و برگ سبز روشن هستند اين درختان آب شورزي كه هنگام مد آب دريا تا گلوگاه در آب فرو مي رود با خاصيت تصفيه اي كه در پوست اين درخت وجود دارد، بخش شيرين آب دريا را جذب و نمك آن را دفع مي كند و در اصل درخت حرا در حقيقت يك كارخانه آب شيرين كن طبيعي و خدادادي است.
سهيل مهاجري روز شنبه به مناسبت 26 جولاي روز جهاني حفاظت از اكوسيستم هاي مانگرو در جمع خبرنگاران افزود: عرصه گسترش گونه هاي مانگرو در سواحل كم عمق استان در شهرستانهاي بوشهر، ديلم، گناوه، دير و عسلويه به خوبي قابل مشاهده است.
وي تصريح كرد: منطقه نايبند عسلويه بيشترين جنگل هاي مانگرو طبيعي و شهرستان دير بيشترين جنگل هاي مانگرو غير طبيعي يا دست كاشت استان بوشهر را به خود اختصاص مي دهند.
مهاجري گفت: در سالهاي گذشته فعاليت وتجربه خوبي در خصوص حفاظت، احياء و توسعه اين اكوسيستم به وسيله منابع طبيعي انجام شده است كه حراكاري در خورهاي مصنوعي اطراف شهرستان بوشهر نمونه موفقي از اين كار مهم به شمار مي رود.
وي اظهار كرد: طرح كاشت نهال حرا در سواحل 'مله گنزه ' شهرستان دير در راستاي تقويت اكوسيستم هاي مانگرو با همكاري دوستداران محيط زيست از تجربه هاي خوبي بود كه در سالهاي گذشته به جاي مانده است.
مهاجري توليد نهالستان جذر و مدي و غني سازي جنگل در دير و نايبند عسلويه و توسعه موفق حرا كاري در اطراف شهر بوشهر كه در قالب طرح مطالعاتي و در خورهاي مصنوعي در سال 79 با موفقيت انجام شد و در سالهاي بعد در شهرستان هاي دير، گناوه و ديلم توسعه يافت را از جمله فعاليت هاي موفق اداره كل منابع طبيعي استان در اين زمينه معرفي كرد.
مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري استان بوشهر اضافه كرد: مانگروهاي ساحلي از جمله اكوسيستم هاي زمين هستند كه بيش از همه مورد تهديد قرار گرفته اند و آمار جديد بيانگر آن است كه درصد بالايي از جنگل هاي مانگرو جهان از بين رفته اند.
وي با ابراز نگراني از تهديد اكوسيستم هاي مانگرو و درختان طبيعي حرا در منطقه عسلويه گفت: با توجه به خدمات و مزاياي جنگلهاي مانگرو، از بين رفتن اين اكوسيستم ها و جنگلها آثار مخربي را به دنبال دارد.
مهاجري حفظ و توسعه اكوسيستم هاي مانگرو را براي تقويت معيشت جوامع محلي مهم معرفي كرد و تاكيد كرد: منطقه ويژه پارس جنوبي بايد در كنار توسعه طرح هاي ملي براي تقويت اين اكوسيستم طبيعي منطقه نيز گام بردارد.
وي ادامه داد: توسعه استان بوشهر تنها گاز محور نيست و همه مديران بايد به دريا، سواحل و اكوسيستم هاي موجود به عنوان زيبايي هاي خدادادي و روزي دهنده مردم ساحل نشين توجه بيشتري داشته باشند.
6047/6045**خبرنگار: موناعيدان*انتشاردهنده: اكبر اقبال مجرد
بوشهر- ايرنا- مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري استان بوشهر گفت: اين استان با 850 هكتار مساحت جنگلهاي مانگرو بعد از استانهاي هرمزگان و سيستان و بلوچستان سومين استان كشور در اين بخش است.