۸ مرداد ۱۳۹۶، ۹:۴۲
کد خبر: 82614467
T T
۰ نفر

كرج - ايرنا - پارك تخصصي علم و فناوري ارتباطات و فناوري اطلاعات صبح يكشنبه با حضور وزيران علوم، تحقيقات و فناوري و ارتباطات و فناوري اطلاعات در البرز به بهره برداري رسيد.

به گزارش ايرنا، مدير طرح علم و فناوري ict گفت: مناطق ويژه علم و فناوري با هدف ارتقاء زيست بوم فناوري در يك محيط جغرافيايي پيوسته ايجاد مي شوند.
علي شيخ حسني افزود: در كشورهاي توسعه يافته، شكل گيري مناطق ويژه علم و فناروي در بسياري از مواقع به صورت طبيعي صورت گرفته و نقش دولت ها در كمك به ارتقاء آنها در هم افزايي با ساير نهادهاي اقتصادي و اجتماعي تعريف شده است.
وي اضافه كرد: وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات جزو معدود وزارتخانه‌هايي است كه مجموعه‌اي از نهادهاي اكوسيستمي در حوزه تخصصي ICT را در بر دارد.
شيخ حسني گفت: منطقه ويژه فرودگاهي پيام به عنوان شهرك صنعتي ICT براي جذب سرمايه گذاران خارجي و داخلي دانش بنيان، سايت امام سجاد (ع) واقع در اتوبان كرج به عنوان پارك فناوري‌هاي ICT، پژوهشگاه هاي ICT و فضايي به عنوان نهادهاي علمي و پژوهشي، سايت بومهن به عنوان مجراي ارتباطات اينترنتي كشور و تله هاوس ارتباطات منطقه‌اي، پست بانك به عنوان بانك تخصصي حمايت از شركتهاي فعال در زمينه ICT و دانشكده پست و مخابرات به عنوان با سابقه‌ترين نهاد آموزشي تخصصي در حوزه ارتباطات در ايران با سابقه 80 ساله مورد هدف هستند.
شيخ حسني خاطر نشان كرد:پارك علم و فناوري به عنوان يكي از نهادهاي اجتماعي موثر درامر توسعه فناوري و به تبع آن، توسعه اقتصاد دانش پايه واشتغال‌زايي تخصصي مورد توجه بسياري از كشورهاي جهان واقع شده است.
وي افزود: پارك هاي فناوري‌ نوين اطلاعات و ارتباطات با تكيه بر ظرفيت‌هاي وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات، محيط‌ مناسبي براي استقرار و حضور حرفه‌اي شركت‌هاي فناوري نوپا، كوچك و متوسط، واحدهاي تحقيق و توسعه صنايع، موسسات پژوهشي و شركت‌هاي انشعابي و زايشي و دانش بنيان اعضاي هيات علمي پژوهشگاه ارتباطات و فناوري اطلاعات است.
وي اضافه كرد: در تعامل سازنده با يكديگر و با پژوهشگاه ارتباطات و فناوري اطلاعات (مركز تحقيقات مخابرات) و دانشگاه‌ها به فعاليت‌هاي فناوري اشتغال دارند.
وي خاطرنشان كرد: هدف نهائي اين پارك، ايجاد واحدهاي فناوري و تسهيل فرآيند جذب، ارتقاء وانتشار آن است به نحوي كه تمام و يا بخش‌هاي عمده‌اي از فعاليت‌هاي منتهي به محصولات فناوري و بحث‌هاي تجاري سازي دراين پارك به صورت حرفه‌اي قابل انجام باشد.
وي ياداور شد:تسهيل امكان دستيابي به فناوري از طريق ايجاد زيرساخت هاي سخت افزاري، نرم افزاري و خدماتي، توسعه ارتباطات نهادي و شبكه سازي، بهره گيري از مزيت‌هاي هم جواري نقش آفرينان كليدي، توسعه نهادهاي تحقيق و توسعه و دانشگاه هاي تراز جهاني يكي ازمهمترين اهداف شكل گيري اين پارك علمي است.
وي گفت: افزايش ظرفيت جذب فناوري از طريق افزايش سطح مهارت‌هاي تخصصي، كمك به توسعه تعاملات بين‌المللي شركتهاي فناوري و ساير نقش‌ آفرينان كليدي با صاحبان دانش و فناوري و جلب سرمايه‌گذاري خارجي شركتهاي بزرگ بين‌المللي و تسهيل انتشار دانش و فناوري از طريق تسهيل جابجايي چند سويه و گردشي دانش، فناوري و نيروي انساني متبحر بين شركتها، مراكز تحقيقاتي و دانشگاه ها، توسعه تجارت بين‌المللي و جلب سرمايه‌گذاري خارجي شركتهاي بزرگ بين‌المللي از ديگر اهداف مهم اين پارك است.
وي خاطرنشان كرد: نخستين گروه پذيرش شده براي استقرار در اين پارك علمي انتخاب شده اند و قرار است با استقرار در پارك فاوا حمايت جدي از آنها صورت گيرد.
وي گفت: مجوز احداث پارك از وزارت علوم اخذ شده است و اكنون زيرساخت‌هاي اوليه راه‌اندازي اين پارك آماده شده و ظرفيتي بالغ بر 240 متر به شركت‌هاي متقاضي استقرار در اين پارك اختصاص يافته است.
به گفته وي، ‌اكنون استقرار 10 درصد كل ظرفيت پذيرش شركت‌هاي فناوري در اين پارك انجام شده و تا ييش از يك سال آينده بالغ بر 200 شركت حوزه فناوري اطلاعات و ارتباطات در اين پارك فناوري مستقر و مورد حمايت دولت قرار مي گيرند.
٢٠٩٨/1535خبرنگار:مريم صوفي**انتشار دهنده:داريوش غفاري