به گزارش ايرنا، ابراهيم محمودي يكشنبه شب در آيين تجليل از برترين هاي عرصه مهارت در عمارت خيل خان مهدي شهر افزود: امسال تعهد آموزش 2 ميليون و 600 هزار نفر ساعت در بخش دولتي و يك ميليون و 100 هزار نفر ساعت در بخش خصوصي داريم كه در چهار ماهه امسال بيش از 625 هزار نفر ساعت تعهد آموزش بخش دولتي( 24 درصد) و 320 هزار نفر ساعت ( 28 درصد) تعهدات سالانه در بخش خصوصي محقق شده است.
وي از استفاده بيش از 6 هزار استاندارد آموزشي تدوين شده در سازمان فني و حرفهاي خبر داد و گفت: اين استانداردها به طور تقريبي همه بخشهاي آموزشي مورد نياز در گستره جغرافيايي استان را در بر ميگيرند.
مديركل سازمان فني و حرفهاي استان سمنان با بيان اين كه اثربخشي آموزشهاي فني و حرفهاي يكي از مهم ترين اولويتهاي آموزشي در اين سازمان است، گفت: اكنون ميانگين قبولي در آزمونهاي فني و حرفهاي در كشور 60 درصد است و استان سمنان از نظر درصد قبولي از استان هاي برتر كشور است.
محمودي ادامه داد : كارايي و اثربخشي دوره هاي فني و حرفه اي و آموزش به صورت جدي پيگيري مي شود، زيرا آموزشهاي مهارتي پيشنياز رونق توليد و اقتصاد است.
وي با تاكيد بر اين كه مقدمه هر نوع رونق اقتصادي و توليد و اشتغال، توانمندسازي و مهارت نيروي كار و نيروي انساني از طريق آموزش هاي مهارتي است و با يادآوري اين كه آموزش هاي فني و حرفه اي پلي بين دانش و عمل و محيط كار و زمينه خوبي براي كسب مهارت و آمادگي دانشآموختگان براي رشد و توسعه كشور است، افزود: كشوري پيشرفت نمي كند مگر اينكه به بحث فني و حرفه اي توجه كند.
مديركل آموزش فني و حرفه اي استان سمنان ادامه داد: در سال 94 حدود 40 تا 45 درصد كارجويان كه مهارت كسب كردند وارد بازار كار شدند و در سال 95 نيز وضعيت مطلوبتر شد و اين رقم به 50 تا 55 درصد رسيد و پيش بيني مي شود در سال 96 هم اين رقم افزايش يابد.
وي با اشاره به اجراي طرح كارورزي در راستاي سياست اشتغال كه در استان با مديريت كار و امور اجتماعي دنبال مي شود، گفت: تاكنون بيش از سه هزار نفر از استان سمنان در اين سامانه ثبت نام كردند در حالي كه سهميه استان در اين طرح بالغ بر هزار نفر است.
محمودي با اشاره به اينكه نبود تخصص و مهارت لازم در اغلب جوانان جوياي كار عامل اصلي بيكاري و ايجاد نشدن اشتغال پايدار است، اظهار كرد: ما سربازان جبهه اقتصادي هستيم و بايد با تمام توان زمينه ترويج و توسعه آموزش هاي فني و حرفه اي را فراهم آوريم كه با اين كارعلاوه بر كاهش نرخ بيكاري، زمينه ايجاد اشتغال، توليد و رشد اقتصادي فراهم خواهد شد.
مديركل آموزش فني و حرفه اي استان سمنان، طرح توانمند سازي روستاييان ، عشاير و مناطق محروم ، توانمندسازي دانشجويان ودانش آموختگان ، انعقاد قراردادها و تفاهم نامه هاي همكاري متعدد با دستگاه هاي اجرايي و بخش خصوصي به منظور جلب مشاركت ذينفعان در امر مهارت آموزي ، توسعه مشاغل خرد وكوچك به منظور توسعه اشتغال در قالب مشاغل خانگي ، توانمند سازي آسيب ديدگان اجتماعي ، واگذاري و برون سپاري برنامه هاي آموزشي با اولويت آموزشگاه هاي فني و حرفه اي آزاد را از جمله برنامه هاي اين اداره كل برشمرد.
به گزارش ايرنا، در اين آيين از 78 نفر از برترين هاي عرصه مهارت فني و حرفه اي، كاركنان و كارشناسان نمونه و خبرنگاران برتر اين حوزه تجليل شد.
سهم اشتغال استان سمنان در بخش صنعت و معدن بيش از 38 درصد و در كشاورزي بيش از 14 درصد و بقيه مربوط به بخش خدمات است، بر اساس آخرين اعلام كشوري، نرخ بيكاري بهار 96 استان سمنان 8.8 درصد و پس از استان مركزي داراي كمترين نرخ بيكاري در بين استانهاي كشور است.
در بهار 96 براي 2 هزار و 600 نفر از سوي دستگاههاي اجرايي اشتغال ايجاد شده است.
7470/6026/
*خبرنگار: عليرضا عربي **انتشار: جانعلي فتحي
مدير كل آموزش فني و حرفه اي:
سمنان از استانهاي برتر كشور در ارائه آموزشهاي فني و حرفهاي است
۹ مرداد ۱۳۹۶، ۸:۱۸
کد خبر:
82615566
سمنان-ايرنا- مديركل آموزش فني و حرفه اي استان سمنان گفت: با وجود گستردگي بالاي سرزميني و جمعيت پايين و تراكم جمعيت، سمنان از استانهاي برتر كشور در ارائه آموزشهاي فني و حرفهاي است.