به گزارش ایرنا، مجید زینلی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران افزود: در این مركز علاوه بر دریافت خون كامل، پلاكت آفرزیس، پلاسما آفرزیس و پلاسمای ضد هاری نیز تهیه و تولید می شود.
'آفرزیس' یعنی اینكه هر فرآوردهای را میتوان از خون مجزا و بطور جداگانه استفاده كرد.
مدیر كل انتقال خون اصفهان با اشاره به اینكه تخت ها و دستگاه های مربوط به تولید پلاسما برای این مركز جامع انتقال خون اصفهان خریداری و سالن خونگیری آن آماده شده است، گفت: در انتظار دریافت مجوز نصب و راه اندازی دستگاه ها و تجیهزات مربوطه هستیم.
زینلی در ادامه به اهدای پلاسمای ضد هاری توسط شهروندان اصفهانی اشاره كرد و گفت: در سال گذشته دستگاه های مربوط به تولید پلاسمای ضد هاری نصب و راه اندازی شد و تاكنون 284 اهدا كننده پلاسمای ضدهاری با حضور در این مركز 2 هزار و 274 واحد پلاسما ضد هاری اهدا كرده اند.
وی با اشاره به اینكه پلاسمای ضدهاری برای تولید واكسن ضدهاری مورد استفاده قرار می گیرد، افزود: پلاسمای ضدهاری تولید شده در مركز انتقال خون اصفهان برای تولید واكسن به سازمان انتقال خون كشور ارسال می شود.
وی همچنین با اشاره به فعالیت مركز 'سپاس' انتقال خون استان اصفهان از سال گذشته تاكنون گفت: این مركز جوابگوی متقاضیانی است كه تمایل به اهدای مغز استخوان دارند.
زینلی یادآور شد: اطلاعات این افراد پس از ثبت نام و نمونه گیریهای دقیق وارد نرم افزار جامع كشوری میشود تا امكان درمان برای تمام بیماران فراهم شود.
مدیركل انتقال خون استان اصفهان افزود: از سال گذشته تاكنون درمجموع 550 نفر كه 25 نفر آنها را بانوان تشكیل می دهند در بانك اطلاعاتی مركز سپاس انتقال خون اصفهان ثبت نام شده اند.
وی با اشاره به اجرای برنامه 'هموویژیلانس' برای كنترل مصرف خون در بیمارستان ها گفت: گاهی اوقات دیده می شود خون هایی كه به بیمارستان ها ارسال می شود به جا، بموقع و به اندازه مصرف نمی شود و به این منظور این برنامه برای كنترل مصرف خون در بیمارستان ها اجرا می شود.
زینلی تصریح كرد: با اجرای برنامه مراقبت از خون( هموویژلانس) چهار فرآیند مهم شامل، درخواست خون و فرآورده توسط پزشكان و مراكز درمانی، نگهداری آنها در بانك خون بیمارستان ها، انجام آزمایشات سازگاری قبل از تزریق و نظارت بر فرآیند تزریق و عوارض پس از تزریق مورد پایش قرار می گیرد.
مدیركل انتقال خون اصفهان شاخص اهدای مستمر خون در استان را 56/43 درصد، اهدای باسابقه را 26/34 درصد و اهدای بار اول را 17/33 درصد عنوان كرد.
در سال 95 از حدود 162 هزار مراجعهكننده در استان اصفهان، 128 هزار نفر موفق به اهدای خون شدهاند كه از این تعداد اهداكننده حدود 339 هزار واحد فرآورده خونی تهیه شد.
97 درصد از جمعیت اهدای خون استان اصفهان را آقایان و سه درصد از این آمار را بانوان تشكیل می دهند.
به طور كلی استان اصفهان 5 مركز انتقال خون و 7 مركز اهدای خون دارد
ت/6994
خبرنگار:آرزو فلاح** انتشار: سلطانمرادی
مدیركل انتقال خون اصفهان:
مركز جامع اهدای خون اصفهان با هدف پاسخگویی به مراجعه كنندگان راه اندازی می شود
۹ مرداد ۱۳۹۶، ۱۵:۱۳
کد خبر:
82616322
اصفهان - ایرنا - مدیركل انتقال خون استان اصفهان از راه اندازی مركز جامع اهدای خون این استان جهت پاسخگویی به نیاز مراجعه كنندگان تا سه ماه آینده خبر داد.