به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی اداره کل انتقال خون اصفهان، کیان دهراب پور روز دوشنبه افزود: این اداره کل تا پایان سالجاری باید یک هزار و ۱۰۰ لیتر از اهداء کنندگان ویژه پلاسمای خون، سُرم ضدِ هاری تهیه و با همکاری شرکت پالایش و پژوهش خون در اختیار معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت قرار دهد.
وی تاکید کرد: این سُرم هماکنون با قیمت گزاف از خارج تهیه میشود اما میتوان با تولیدِ داخلی آن توسط مدیریت مرکز بیماریهای وزارت بهداشت در اختیار مراکز بهداشتی و درمانی کشور قرار گیرد تا برای پیشگیری از بیماری مورد استفاده افرادی که دچار حیوان گزیدگی میشوند، قرار گیرد.
به گزارش ایرنا، از ابتدای سالجاری تاکنون در استان اصفهان فقط ۱۸۷ واحد سُرم ضدِ هاری(معادل ۱۰۱ لیتر) تهیه شده است، در حالی که اداره کل انتقال خون اصفهان یکی از چهار مرکز تهیه پلاسمای ضدِ هاری در کشور محسوب میشود.
هاری یک بیماری خطرناک ویروسی و مشترک بین انسان و حیوان است که باعث التهاب پیشرونده و کُشنده مغز و نُخاع میشود، بهترین راه مقابله با آن تزریق واکسن است.
انسان زمانی به این ویروس دچار میشود که توسط حیوان آلوده گزیده شود، بعد از گاز گرفتگی ممکن است ابتدا علائم بالینی در فرد ظاهر نشود اما پس از چند هفته یا چند ماه ویروس میتواند باعث ایجاد درد، خستگی، سردرد و تب شود و بدنبال آن حمله، توهم و فلج اتفاق میافتد، گرچه پس از ظاهر شدن علائم بالینی کُشنده، هاری کاملاً قابل اجتناب است.
سُرم ضدِ هاری که در حال حاضر مورد استفاده قرار میگیرد از پلاسمای انسانی تهیه میشود و هیچ نوع خطری ندارد، مقدار آن حداکثر ۲۰ واحد به ازای هر کیلوگرم وزن است.
نظر شما