به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، علی اكبر سیاری روز سه شنبه در همایش روز جهانی تغذیه با شیر مادر اظهار كرد: مادران از زمان آغاز بارداری باید در هشت نوبت تحت مراقبت قرار بگیرند.
وی افزود: آموزش به مادران در سطح كشور برای شیردهی بسیار مهم لست و معاونت بهداشت كارگاه های آموزش را در این زمینه برگزار می كند.
سیاری در این همایش در دانشگاه علوم پزشكی تهران ادامه داد: تحقیقات دوره ای برای بررسی قوانین و مقررات نیز انجام می دهیم تا ببینیم سیاست های اجرا شده تا چه حد به اهداف خود رسیده اند.
این متخصص گوارش كودكان با تاكید بر اهمیت شیردهی مادران گفت: تغذیه با شیر مادر از بروز بیماری های مزمن مانند بیماری های قلب و عروق، سرطان، دیابت و بیماری های تنفسی تا حد 70 درصد جلوگیری می كند.
وی تصریح كرد: برای ترویج شیردهی مادران دو نكته مهم است؛ اول اینكه در ساعت اول به دنیا آمدن نوزاد شیردهی آغاز شود و دومین نكته این كه محیط تحصیل و محل كار مادران باید برای شیردهی مادران مناسب باشد.
وی خاطرنشان كرد: امروزه نمی توان مادران را از تحصیل و كار باز داشت؛ ولی باید محیط برای شیردهی مناسب باشد تا شیردهی مادران ترویج شود.
** برنامه ملی تغذیه با شیر مادر بر سه اصل استوار است
عضو كمیته كشوری شیر مادر نیز در این همایش گفت: برنامه ملی تغذیه با شیر مادر بر اساس منشور اوتاوا (1986) بر سه اصل استوار است.
ناصر كلانتری ادامه داد: در این برنامه ملی ترویج شیردهی مادران اصل اول است و همه پزشكان، پرستاران و كادر درمان باید خدمات آموزشی را در این زمینه به مادران ارائه دهند.
وی گفت: حمایت از شیردهی مادران دومین اصل است و باید این سوال را پرسید كه آیا حق شیردهی را برای مادران و نوزادان محترم دانسته ایم و اگر خیر باید محیط های شهری و اداری از این امر حمایت كنند.
كلانتری یادآور شد: حفاظت از شیردهی مادران نیز اصل دیگر این برنامه است و جامعه باید از محیط سلامت شیردهی حفاظت كند.
وی در پایان تصریح كرد: اگر شیردهی مادر تداوم پیدا كند و ثبات آن به تجلی برسد وضعیت سلامت جامعه به شكل محسوس ارتقا می یابد.
*** مادران شیرده به حمایت دیگر اعضای خانواده نیاز دارند
نماینده یونیسف (صندوق كودكان ملل متحد) در ایران نیز در این همایش با تاكید بر اهمیت تغذیه با شیر مادر به ویژه در شش ماه اول، گفت: شیر مادر اولین واكسن كودك و بهترین منبع تغذیه ای است.
ویل پاركس ادامه داد: همه كشورها با همكاری شركای ملیی خود همزمان با هفته جهانی ترویج شیر مادر برای نشان دادن اهمیت شیردهی مادر تلاش می كنند.
وی با تاكید بر حمایت های سیاسی، حقوقی و مالی از مادران افزود: مزایای شیر مادر در كاهش مرگ و میر نوزادان، اضافه وزن و چاقی، افزایش چهار برابری شاخص هوش تكامل سیستم عصبی وی نقش عمده ای ایفا می كند.
نماینده یونیسف در ایران با اشاره به اینكه اهمیت تغذیه با شیر مادر در هشت سوره قرآن كریم تصریح شده است گفت: موانع شیردهی مادران شامل عدم وجود محیط های كاری همراه برای شیردهی مادر، از دست رفتن فرصت های شغلی برای مادران شیرده و
پاركس تصریح كرد: تغذیه با شیر مادر فقط به عهده مادران نیست و به حمایت و مشاركت اعضای خانواده، كاركنان بیمارستان، كارفرماها و ...نیاز دارد.
وی در پایان گفت: سازمان یونیسف در برنامه ای پمج ساله از 1395 تا 1400 قصد دارد برای تقویت ظرفیت های تخصصی كارشناسان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی و زیرمجموعه های آنها به منظور ترویج بیشتر شیردهی مادران كلاس های آموزشی را برگزار كند.
به گزارش ایرنا، همایش یك روزه روز جهانی شیردهی مادران به مناسبت هفته جهانی شیر مادر (1 تا 7 اوت/ 10 تا 16 مرداد) با حضور مسئولانی از وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشكی، كمیته كشوری شیر مادر، نماینده یونیسف در ایران و مدیر كل سلامت شهرداری تهران در حال برگزاری است.
علمی9157
خبرنگار: منصوره شوشتری* انتشار: زهره محتشمی پور
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با كانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
irnaelm@
https://telegram.me
معاون وزیر بهداشت تاكید كرد:
ضرورت مناسب سازی محیط كار و تحصیل برای شیردهی مادران
۱۰ مرداد ۱۳۹۶، ۱۰:۲۰
کد خبر:
82617042
تهران- ایرنا- معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی با تاكید بر اهمیت شیردهی مادران گفت: محیط كار و تحصیل باید برای شیردهی مادران مناسب باشد.