به گزارش ايرنا، در اين طرح كه از تركيب فناوري تشخيص چهره افراد و هوش مصنوعي استفاده مي شود اين امكان را به مسئولان و دستگاههاي امنيتي كشور چين مي دهد كه افراد خاطي را كه قرار است در آينده مرتكب جرم و جنايت شوند، شناسايي كنند.
اين طرح همچنين اين امكان را فراهم مي سازد كه با استفاده از فناوري مورد اشاره و زير نظر داشتن رفتار افراد، عزم و اراده آنان براي ارتكاب جنايت در زمان مشخص معلوم شود.
اين طرح تحقيقاتي بر اساس اعلام رسانه هاي چيني توسط شركت كلاود واك (Cloud Walk) كه در شهر گوانگ ژو در استان گوانگ دونگ واقع شده در حال انجام است.
تارنماي چاينا ديلي روز چهارشنبه در گزارشي به نقل از «منگ لي» معاون وزير علوم و فنون چين نوشته است: اين سيستم ارزشيابي با اطلاعات وسيعي كه بر اساس محل تردد هر فرد و رفتار آنان در اختيار دارد مي تواند كمك هاي ارزشمندي در خصوص فعاليت گروههاي مشكوك و مظنون حتي گروههاي تروريستي به پليس و نيروهاي امنيتي ارائه دهد.
وي افزود: بهره گيري از سيستم هوش مصنوعي حتي ميتواند تعيين كند كه احتمالا فرد مورد نظر چگونه دست به جنايت خواهد زد.
تارنماي چيني در ادامه گزارش خود آورده است كه در اين سيستم حتي سابقه فرد، شغل، ميزان درآمد و نوع مسافرتهايي كه تاكنون انجام داده، ميتواند متغيرهايي در مورد درجه جنايتي كه احتمالا از او سر ميزند، مشخص كند.
گفته مي شود، به منظور هر چه بهتر اجرا شدن اين طرح در حال حاضر بانك اطلاعات 50 شهر و استان كشور چين توسط نهادهاي ذيربط در اختيار شركت «كلاود واك» مجري اين طرح قرار گرفته است.
معاون وزير علوم و فنون چين همچنين گفت كه هوش مصنوعي به عنوان يك عملكرد كليدي در پيش بيني جرم براي دولت بسيار ارزشمند و مفيد خواهد بود.
«لي» گفت كه اگر ما به خوبي از سيستمها و امكانات هوشمند خود استفاده كنيم، ميتوانيم پيش از وقوع جرم و جنايت آن را پيش بيني و از وقوع آن جلوگيري كنيم و از همه مهمتر اينكه با اين روش ميتوان به مقابله با پديده تروريسم كه همه قرباني آن هستند به شكل هوشمند مقابله كرد.
چين از جمله كشورهايي محسوب مي شود كه به لحاظ داشتن جمعيت قابل توجه و زياد، همواره به دنبال يافتن راهكارهايي براي كاهش جرم و جنايت و حتي پيش بيني وقوع آنها است.
در همين راستا در بيشتر اماكن، مراكز تجاري، پارك ها و خيابانهاي شهرهاي مختلف چين بويژه در شهر پكن پايتخت اين كشور، با نصب دوربين هاي مدار بسته، كنترل هاي لازم صورت مي گيرد.
با اين حال اعلام شده كه با كمك سيستم هوش مصنوعي، مي توان به راحتي مشخص كرد كه در چه نقاطي از شهر نياز به نصب دوربينهاي مدار بسته بوده و چه مناطقي نيازي به چنين تجهيزاتي ندارند.
در حال حاضر 176 ميليون نقطه در چين با هدف اجراي چنين طرحي دوربين مدار بسته كارگذاري شده است.
آساق**1597*انتشاردهنده:فرهاد راستي
پكن - ايرنا - بر اساس يك طرح تحقياتي كه متخصصان و كارشناسان چيني در دست اجرا دارند، اين كشور براي آنكه ميزان جرم و جنايت را كاهش داده و قبل از وقوع آن را پيش بيني كند، بهره گيري از نوعي سيستم هوش مصنوعي را در دستور كار قرار داده است.