۱۱ مرداد ۱۳۹۶، ۱۸:۴۳
کد خبر: 82619126
T T
۰ نفر
جمهوري مقدونيه به سرعت در مسير عضويت در ناتو گام بر مي دارد

بلگراد - ايرنا - جمهوري مقدونيه در غرب بالكان، براي بالا بردن ضريب امنيت خود تلاش دارد كه به مراحل عضويت خود در پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) سرعت بخشد.

به گزارش ايرنا، جمهوري مقدونيه در راستاي عضويت در ناتو اخيرا به تقويت روابط نظامي با ايالات متحده آمريكا و همچنين برگزاري رزمايش مشترك در جنوب اين كشور با نيروهاي اين سازمان پرداخته است.
احتمالا اين جمهوري يوگسلاوي سابق با توجه به اهميت منطقه بالكان بخصوص بالكان غربي براي ناتو، كشور بعدي در اين منطقه حساس اروپا خواهد بود كه به زودي به عضويت ناتو در خواهد آمد.
يونان كه با جمهوري مقدونيه بر سر نام آن اختلاف سياسي دارد، تنها مانع بزرگ در مسير مراحل عضويت مقدونيه در ناتو به شمار مي رود كه دولت اسكوپيه براي رفع اين مساله مهم رايزني مي كند. حل و فصل مسئله نام مقدونيه مي تواند راه را براي عضويت اين كشور بالكان غربي در ناتو هموار كند.
'مايك پنس' معاون رئيس جمهوري آمريكا در اوايل ماه گذشته (ژوئيه) سال جاري (2017) در گفت و گو تلفني با 'زوران زائوو' نخست وزير جمهوري مقدونيه، بر حمايت واشنگتن از اسكوپيه در مسير راه يافتن اين كشور بالكان غربي به سازمان نظامي ناتو تاكيد كرد.
'ينس استولتنبرگ' دبير كل ناتو نيز اخيرا پس از برگزاري انتخابات پارلماني و تشكيل دولت جديد مقدونيه، بر اهميت اجراي اصلاحات با هدف تسريع همگرايي يكپارچه مقدونيه با اين ائتلاف نظامي كشورهاي دو سوي اقيانوس اطلس، تاكيد كرد.
اسكوپيه در راستاي پيومدن مراحل عضويت در ناتو، روابط خود را با واشنگتن تحكيم كرده و نيروهاي ارتش مقدونيه براي اولين بار در رزمايش ناتو به فرماندهي آمريكا و همچنين در مانورهاي نيروهاي كشورهاي عضو ناتو تحت عنوان 'صابر نگهبان 2017' در روماني، بلغارستان و مقدونيه از 11 تا 26 ژوئيه (20 تير تا چهار مرداد ماه) امسال شركت داشت.
ارتش مقدونيه در رزمايش صابر نگهبان 2017 با 71 نظامي در خاك روماني و مجارستان حضور فعال پيدا كرده بود.
همچنين قرار است كه نيروهاي ارتش مقدونيه بخشي از فرماندهي اروپايي نيروهاي مسلح آمريكا را در اجراي رزمايش ديگري تحت عنوان 'اژدهاي نگهبان 2017' به عهده بگيرند كه طي روزهاي آينده در جنوب مقدونيه برگزار شود.
در اين رزمايش مقدونيه با 95 و آمريكا با 300 نظامي شركت دارند.
پيمودن مراحل پيوستن به اتحاديه اروپا نيز يكي از مشكلات بزرگ مقدونيه است. اين كشور از سال 2005 نامزد عضويت در اين بلوك سياسي و اقتصادي است و اكنون بروكسل هشت شرط را براي ادامه مذاكرات با اين كشور براي پذيرش عضويت آن گذاشته است.
از طرف ديگر مشكلات با يونان بر سر نام كشور مقدونيه از ديگر مسائلي مي باشد كه دولت اسكوپيه با آن مواجه است. از زمان اعلام استقلال مقدونيه در سال 1991 از يوگسلاوي سابق، اين كشور با يونان بر سر نام جمهوري مقدونيه اختلاف دارد.
دولل آتن به دليل اينكه مقدونيه قديم بخش بسيار بزرگي از خاك يونان را شامل مي شده، نگران اين مساله مي باشد كه دولت مقدونيه بعدها ادعايي در باره اين بخش از يونان مطرح كند و به همين دليل خواهان تغيير نام جمهوري مقدونيه است.
جمهوري مقدونيه با جمعيت حدود 2 ميليون و 46 هزار نفر و مساحت 25 هزار و 713 كيلومتر مربع در شبه جزيره بالكان در جنوب شرقي اروپا قرار دارد و مانند ديگر كشورهاي برآمده از يوگسلاوي سابق با معضلات اقتصادي فراواني مواجه است. از آنجا كه تقريبا يك چهارم جمعيت آن بيكار هستند، اسكوپيه تلاش دارد با عضويت در اتحاديه اروپا، تا حدودي بر مشكلات خود سرپوش بگذارد.
اروپام**436**1486**انتشار: محسن شريفي**