۱۲ مرداد ۱۳۹۶، ۱۴:۲۶
کد خبر: 82619835
T T
۰ نفر

ساخت حسگرهايي براي نظارت بر جذب دارو

۱۲ مرداد ۱۳۹۶، ۱۴:۲۶
کد خبر: 82619835
ساخت حسگرهايي براي نظارت بر جذب دارو

تهران- ايرنا- محققان موفق به طراحي و ساخت يك حسگر زيستي شده‌اند كه نظارت بر جذب دارو در سطح سلولي در تمام مراحل را امكان‌پذير مي‌كند.

به گزارش گروه اخبار علمي ايرنا از مديكال ساينس، مهمترين جنبه در ساخت يك داروي جديد، اطمينان از رسيدن دارو به اندام‌ها و بافت‌هاي موردنظر و كارايي واقعي آن در بدن است.
روش‌‌هاي موجود، نظارت بر عملكرد دارو را در شرايط غيرواقعي امكان پذير مي‌كنند و راهكاري براي اندازه‌گيري مقدار داروي وارد شده به يك سلول را در اختيار نمي‌گذارند.
محققان براي رفع اين مشكل يك حسگر زيستي طراحي كردند كه داراي دو پروتئين فلوروسنت است و دارو را هدف مي‌گيرد. اين حسگر در سلول‌هايي كه فاقد دارو هستند، با رنگ خاصي شروع به درخشش مي‌كند. هنگامي كه دارو وارد سلول شود، رنگ حسگر نيز تغيير مي‌كند و بدين ترتيب امكان اطلاع از ورود دارو به تك تك سلول‌هاي موردنظر فراهم مي‌شود.
به‌منظور نظارت بر مصرف دارو، مي‌توان اين حسگر را دورن يك سلول جاي داد. اين حسگر زيستي براي دو طبقه از اهداف دارويي طراحي شده كه شامل نقل و انتقال دي‌اكسيد كربن و هومئوستازي (حفظ شرايط پايدار و ثابت در محيط داخلي) pH در بدن است.
با استفاده از اين شيوه مي‌توان آنزيم‌هاي مختلف مورد استفاده در صنايع دارويي را ردگيري كرده و امكان ارزيابي ميزان مصرف دارو را براي پزشكان فراهم كرد.
نتايج ين مطالعه در نشريه ACS Sensors منتشر شده است.
علمي (6) ** 9259
مترجم: سپيده كاشاني*انتشار: زهره محتشمي پور
۰ نفر