۱۲ مرداد ۱۳۹۶، ۱۶:۲۳
کد خبر: 82619927
T T
۰ نفر
نگراني وزير دفاع هند از وابستگي به واردات تجهيزات نظامي و دفاعي

دهلي نو-ايرنا- وزير دفاع هند با نگراني از وابستگي شديد هند به واردات تجهيزات نظامي اظهار كرد تنها حدود 40 درصد از تجهيزات نظامي مورد هند در داخل ساخته مي شود.

به گزارش ايرنا،'آرون جيتلي' روز پنجشنبه در همايش دفاعي در دهلي نو اظهار كرد هند در نظر دارد با برنامه ساخت هند ميزان توليد تجهيزات نظامي در داخل كشور را افزايش دهد.
وي تصريح كرد هند هم اكنون 74 درصد از تانك هاي تي 90،97 درصد از خودروهاي نفربر، 58 درصد از جنگنده هاي سوخو 30 را در داخل توليد مي كند.
وي تصريح كرد اصلاحات انجام شده در سه سال گذشته باعث افزايش درآمد توليد كنندگان داخلي از 47.2در سال 2013-2014 به بيش از 60 درصد در سال 2016-2017 شده است .
وزرير دفاع هند با اشاره به تاثير قدرت نظامي بر تعاملات منطقه اي و بين المللي تصريح كرد افزايش قدرت نظامي براي تبديل شدن به ابرقدرت منطقه و جهاني الزامي است .
وي افزود:اگرچه مولفه هاي زيادي براي تبديل يك كشور به ابرقدرت نقش دارد ولي برتري نظامي از اهميت بالايي برخوردار است.
به گفته مقامات هندي، اين كشور هم اكنون داراي 41 كارخانه مهمات سازي، 9 نهاد دفاعي دولتي، بيش از 200 شركت صنايع نظامي خصوصي و چند هزار شركت هاي كوچك نظامي است.
سازمان تحقيق و توسعه دفاعي هند كه مسئوليت پيشبرد برنامه موشكي هند را بر عهده دارد شامل 50 مركز تحقيق مي شود.
با توجه به جديدترين گزارش سالانه موسسه بين المللي تحقيقات صلح استكهلم هزينه هاي نظامي هند در سال 2016 با رشدي 8.5 درصدي به 55.9 ميليارد دلار رسيده است و اين كشور را در رده پنجم از نظر هزينه هاي نظامي در جهان قرار داده است.
دولت هند در لايحه بودجه سال 2017-2018 به مجلس اعتبارات بخش دفاعي و نظامي را 5.6 درصد افزايش داده است .
هند قرار است تا سال 2021 ، 620 ميليارد دلار در بخش دفاعي هزينه كند.
'نارندرا مودي' نخست وزير هند سعي كرده است تا طرح جاه طلبانه 'ساخت هند' را كه يكي از اهداف آن مدرنيزه كردن ارتش اين كشور است را توسعه دهد.
بر اساس اين طرح دولت 250 ميليارد دلار بودجه براي صنعت داخلي نظامي هند براي توليد ، جنگنده ها، اسلحه و زيردريايي درنظر گرفته است.
هند به عنوان يكي از بزرگترين كشورهاي وارد كننده اسلحه در جهان با سرمايه گذاري گسترده در صنايع نظامي در نظر دارد به بزرگترين صادركننده تجهيزات نظامي درجهان تبديل شود.
هند 15 نوع سلاح از جمله موشك هاي هوا به هوا 'استرا'، موشك زمين به زمين ' پراهار'، جنگنده هاي سبك، موشك كروز' براهموس'، تانك هاي 'آرجون'، سيستم هاي كنترل و اخطار اوليه و انواع رادر هاي جنگي و پهپاد را براي صادرات در نظر گرفته است.
دولت هند اعلام كرده است كه قصد دارد تا سال 2019 صادرات تجهيزات نظامي را به 2 ميليارد دلار افزايش دهد.
با اين حال بر اساس گزارش موسسه تحقيقات بين المللي صلح استكهلم واردات سلاح هند در سال هاي 2007 تا 2011 و 2012 تا 2016، 43 درصد افزايش يافته است و در چهار سال گذشته واردات جهاني هند از كشور هاي همسايه خود مانند پاكستان و چين بسيار بيشتر بوده است.
آساق**267*انتشار دهنده:احمدعلي خليل نژاد