به گزارش ايرنا و به نقل از پايگاه خبري «بوابه الوسط» ، غسان سلامه در ديدار با «عبدالرحمن السويحلي» رئيس شوراي عالي حكومت در طرابلس تاكيد كرد كه با تمام توان خود تلاش مي كند گروه هاي مختلف ليبي با هم به توافق برسند.
وي با اشاره به اينكه ليبي در شرايطي كنوني نياز به گفت وگو و توافق دارد، افزود: سازمان ملل راه حل سياسي را تنها راه براي حل بحران ليبي مي داند.
از سوي ديگر السويحلي از سازمان ملل خواست كمك كند محاصره شهر «درنه» پايان يابد.
وي همچنين از سازمان ملل متحد خواست به همه گروه هاي ليبيايي به يك چشم بنگرد.
نيروهاي ژنرال «خليفه حفتر» فرمانده ارتش ليبي، شهر درنه را به محاصره خود درآورده اند.
هفته گذشته نيروهاي مستقر در درنه يك فروند هواپيماي جنگي از نوع ميگ-23 متعلق به نيروهاي ژنرال حفتر را در درنه سرنگون كردند .
گفته شد خلبان اين هواپيما پس از فرودآمدن با چتر كشته شد.اين خبر باعث خشم نيروهاي حفتر و تهديد به انتقام شديد گرفتن از نظاميان مستقر در درنه شد.
غسان سلامه نماينده سازمان ملل متحد و هيات همراه امروز شنبه واد طرابلس شد و با مقام هاي ليبايي درخصوص آخرين تحولات سياسي در اين كشور و راه هاي پيشبرد توافق سياسي و سازو كارهاي آن گفت وگو كرد.
اين نخستين سفر غسان سلامه به ليبي در ماموريت جديدش است.
سلامه پيش از اين با «فايز السراج»رئيس شوراي رياست جمهوري و «محمد الطاهر سيالة» وزير خارجه دولت وفاق ملي در طرابلس ديدار كرده بود اما خبري درخصوص محتواي اين ديدار هنوز منتشر نشده است.
غسان سلامه و هيات همراه قرار است پس از اين ديدارها به شهر «طبرق » واقع در شرق ليبي بروند و با «عقيلة صالح» رئيس مجلس نمايندگان ليبي ديدار و گفت وگو كنند.
غسان سلامه وزير فرهنگ پيشين لبنان ، يك ماه و نيم پيش به عنوان نماينده سازمان ملل متحد براي حل بحران ليبي انتخاب و جانشين «مارتين كوپلر» شد.
«امانوئل مكرون» رئيس جمهوري فرانسه حدود 10 روز پيش از فايز السراج رئيس دولت وفاق ملي و ژنرال حفتر فرمانده ارتش ليبي خواست براي مذاكره با هم به پاريس بروند. در پايان اين نشست كه با حضور اين دو و غسان سلامه و همچنين مكرون برگزار شد، اعلام شد طرفين درخصوص برگزاري انتخابات و آتش بس در ليبي با هم به توافق رسيدند.
كارشناسان سياسي ،اجراي اين توافق را به دليل نقش آفريني بازيگران داخلي و خارجي زياد در پرونده ليبي ، بسيار دشوار توصيف كردند.
ليبي از زمان سقوط حكومت معمر قذافي ديكتاتور سابق اين كشور در سال 2011 دستخوش جنگ و ناآرامي است.
اكنون دو دولت در اين كشور وجود دارد: دولت وفاق ملي به رياست فايز السراج در طرابلس كه مورد حمايت جامعه جهاني است و ديگري دولت طبرق در شرق ليبي به رياست عبدالله الثني است كه مورد تاييد ژنرال حفتر فرمانده نيروهاي مسلح اين كشور قرار دارد.
پارلمان ليبي از دولت مخالف دولت وفاق ملي كه در شرق اين كشور مستقر است، حمايت مي كند.
به عقيده كارشناسان رقابت عوامل خارجي عامل اصلي تداوم بي ثباتي در ليبي است. دولت وفاق ملي توسط اروپا، آمريكا، چندين كشور آفريقايي و سازمان ملل متحد به رسميت شناخته شده است.
ژنرال حفتر مورد تاييد امارات ، مصر و عربستان است و اين كشورها اخوان المسلمين را دشمن خود مي دانند.
شبك**خاورم **2041**1392**انتشار: ابوالفضل بابايي
نخستين سفر نماينده جديد سازمان ملل براي حل بحران ليبي به طرابلس/نماينده سازمان ملل خواستار يافتن راه حلي فوري براي بحران ليبي شد
۱۴ مرداد ۱۳۹۶، ۲۳:۲۷
کد خبر:
82621943
الجزيره-ايرنا- «غسان سلامة» نماينده سازمان ملل براي حل بحران ليبي امروز شنبه با سفر به ليبي و ديدار با مقام هاي اين كشور در طرابلس، خواستار يافتن راه حلي فوري براي بحران ليبي شد.