در يادداشت مشرق آمده است: در اين ميان، شايد مهمترين تأثير اين بحران، گسترش بيسابقه اختلاف عميق در شوراي همكاري خليجفارس است كه زمينه فروپاشي آن را به وجود ميآورد.
از نگاه ناظران بينالمللي، اقدام عربستان عليه قطر در واقع اجراي نمايش خودخواسته آل سعود براي به چالش كشاندن هژموني منطقهاي ايران است. اما آنچه تحريم رياض را پيچيدهتر ميسازد، روابط همكاري كويت و عمان با تهران جداي از روابط دوحه با تهران است كه البته در اين ميان دو كشور روابط خود را با قطر قطع نكردهاند و اين به معناي وجود اختلاف و تفرقه در بين كشورهاي عضو شوراي همكاري خليجفارس است كه در صورت تداوم، اين رويكرد ميتواند به فروپاشي شورا بينجامد.
لذا تحليلگران سياسي بر اين باورند كه قطع روابط چندجانبه عربستان با قطر در واقع به معناي كوبيدن ميخ آخر به تابوت جنازه شوراي همكاري خليجفارس است و سعوديها به اثرات بلندمدت اين اقدام خود اساساً توجهي ندارند. نتيجه آنكه، تحقير و انزواي قطر و تداوم و گسترش اين بحران، به معناي افزايش پرستيژ منطقهاي عربستان، قدرت فزاينده آل سعود در برابر ايران يا حتي تسريع پايان جنگ ويرانگر يمن نخواهد بود بلكه افزايش خصومت بين قطر و عربستان، صرفاً به تشديد بحرانهاي سياست خارجي عربستان - همزمان با بحران جانشيني در داخل اين كشور- منجر شده و از يكسو زمينه فروپاشي شوراي همكاري خليجفارس و از سوي ديگر، چالشهاي سياسي – امنيتي داخلي در عربستان را به وجود خواهد آورد
مشرق/15مرداد96
اول*انتشاردهنده:عليرضافرجي
تهران-ايرنا- مشرق در يادداشتي آورده است:دشمني و خصومت بين اعضاي شوراي همكاري خليجفارس مسئله جديدي نيست اما شدت تحريمهاي مهندسي شده عربستان عليه دولت قطر با توجه به دلايل مطروحه و مطالبات درخواستي از دوحه بيسابقه بوده و احتمالاً اثرات جدي بر منطقه و جهان خواهد داشت.