۱۵ مرداد ۱۳۹۶، ۱۵:۴۳
کد خبر: 82622700
T T
۰ نفر
عملیات ثارالله؛ آزاد سازی ارتفاعات مشرف برقصر شیرین

تهران - ایرنا - عملیات غرور آفرین و پیروزمندانه « ثارالله » روز 15 مردادماه 1361 با همكاری نیروهای ارتش و یگان های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درمنطقه عملیاتی قصرشیرین با هدف آزاد سازی ارتفاعات منطقه قصر شیرین با موفقیت انجام گرفت.

به گزارش روز یكشنبه ایرنا، پس از عملیات رمضان و پی بردن فرماندهان و مقامات كشورمان در امور دفاع مقدس به تغییر شیوه استحكامات و خطوط پدافندی عراق ، تاكتیك مناسب و تازه ای برای ادامه نبرد با دشمن در پیش گرفته شد و عملیات ثارالله در محور میانی مناطق جنگی یعنی قصر شیرین به اجرا درآمد.
این در حالی است كه عملیات رمضان در شب 21 ماه مبارك رمضان و سالروز شهادت امام علی (ع) در ساعت 21 و 30 دقیقه شامگاه 23 تیر 1361 با رمز «یا صاحب الزمان ادركنی» در منطقه عملیاتی شلمچه در شرق بصره آغاز شد. در این حمله 10 تیپ از سپاه و دو لشكر از نیروی زمینی ارتش حضور داشتند كه تحت امر 4 قرارگاه عملیاتی كار می‌كردند.
در عملیات رمضان، 1097 دستگاه تانك و نفربرعراقی منهدم شد، 50 تانك و نفربر به غنیمت نیروهای اسلام در آمد و 8715 تن از نیروهای بعثی عراقی نیز كشته ، زخمی و اسیر شدند.
جمهوری اسلامی ایران با اجرای عملیات سیاسی ـ نظامی رمضان نشان داد كه در نفوذ به خاك عراق و ادامه نبرد، تنها به دنبال خواسته‌های به حق مردم خود است، هرچند كه محدوده پاسگاه زید عراق به وسعت 400 كیلومتر مربع تصرف و لشكر 9 زرهی عراق به طور كامل منهدم شد و هدف اصلی تأمین نگشت، اما این عملیات یك اقدام مثبت تلقی گردید.

*** تهدید جاده تداركاتی دشمن درعملیات ثارالله
آزادسازی ارتفاعات مهم مشرف بر منطقه تامین كامل جاده قصر شیرین به سرپل ذهاب و تهدید جاده تداركاتی دشمن درمحور پیروزخان به تنگه بشیرخان در خاك عراق از اهداف عمده عملیات غرور آفرین ثارالله توسط رزمندگان اسلام بود .
این حمله پیروزمندانه رزمندگان اسلام در نیمه مرداد ماه 1361 آغاز و طی آن دو ارتفاع مورد نظر و مشرف به قصر شیرین آزاد شد و رزمندگان كشورمان علاوه بر رسیدن به این اهداف ده ها دستگاه تانك و نفربر زرهی و شماری مهمات و سلاح سنگین و نیمه سنگین دشمن را منهدم كردند.
*** نتایج عملیات
در این عملیات پیروز، رزمندگان اسلام ارتفاعات مهم مشرف به قصرشیرین را در اختیار گرفته ، تامین كامل جاده قصرشیرین به سرپل ذهاب را انجام داده ، جاده تداركاتی دشمن بعثی در محور پیروزخان به تنگه بشیركان در خاك عراق را مورد تهدید و زیر آتش خود قرار داده و در حدود 290 تن از نیروهای عراقی را كشته و زخمی كردند.
مركز مطالعات وتحقیقات جنگ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در كتاب 'هویزه ، آخرین گامهای اشغالگر' از مجموعه كتابهای 'روزشمار جنگ ایران وعراق' در گزارشی درباره عملیات ثارالله ، آورده است : سحرگاه روز جمعه 15 مرداد 1361 مطابق با 16 شوال 1402 قمری برابر با ششم اوت سال 1982 میلادی، رزمندگان اسلام عملیاتی را برای آزادسازی چند ارتفاع استراتژیك در محور قصرشیرین در حوالی پاسگاههای ' پیروزخان' و ' قلعه سفید' عراق آغاز كردند.
این عملیات در ساعت 30 : 4 بامداد انجام شد و در آن، دو گردان از تیپهای ' حمزه' و ' المهدی' سپاه پاسداران با پشتیبانی یك گردان تانك از تیپ 2 زرهی سرپل ذهاب شركت داشتند.
در این عملیات كه با هدف تأمین جاده قصرشیرین به سرپل ذهاب منطقه ' قلعه بدرلی' تا ' پیروزخان' و از 5 محور صورت گرفت، دو ارتفاع مهم و استراتژیك جمهوری اسلامی ایران از اشغال نیروهای عراقی آزاد شد و جاده قصرشیرین سرپل ذهاب نیز از زیر دید و تیر دشمن بیرون آمد و امنیت آن كاملاً تأمین گردید.
علاوه بر آن، جاده تداركاتی دشمن از پیروزخان به ' تنگ بیشكان' در زیر دید و تیر مستقیم نیروهای خودی قرار گرفت.
در این عملیات رزمندگان اسلام ابتدا به كمك آتش تانك به دشمن یورش بردند و توانستند شش تپه را از اشغال ارتش عراق خارج سازند، لیكن براثر فشار سنگین و انبوه آتش دشمن، از چهار تپه عقب نشستند و در 2 تپه دیگر مستقر شدند.
*** تاریخچه قصر شیرین
قصر شیرین یكی از شهرهای غرب استان كرمانشاه و در نزدیكی مرز ایران و عراق قرار گرفته‌ است. قصرشیرین از شمال شرق به سرپل ذهاب و از جنوب شرق به گیلانغرب منتهی می شود. این شهر به دلیل دارا بودن نخل‌های بلند و همچنین محصولات متنوع كشاورزی مورد توجه بوده ‌است. قصر شیرین از دیرباز مكانی برای هم زیستی اقوام مختلف كرد و مذاهب مختلف ازقبیل (پارسان، شیعه، سنی، كلیمی و مسیحی ) بوده و در اطراف قصر شیرین منابع نفت نیز وجود دارد.
با آغاز جنگ تحمیلی در سال ۱۳۵۹ قصر شیرین نخستین شهر از ایران بود كه توسط ارتش بعث عراق تسخیر شد. ارتش عراق با ورود به شهر به تخریب شهر پرداخت، چنانكه تمامی ساختمان‌های شهر در مدت كوتاهی ویران گشت و تنها یك ساختمان باقی‌ ماند كه به عنوان مقر نیروهای بعثی مورد استفاده قرار می‌گرفت. آثار تاریخی شهر نیز همگی مورد تخریب قرار گرفتند.
در نهایت در روز بیستم فروردین سال ۶۰ رزمندگان اسلام در یك عملیات منظم و با خلق رشادتهای بسیار این شهر مرزی را پس از حدود هفت ماه اسارت آزاد كرده و به آغوش وطن باز گرداندند.
آزاد سازی شهرستان قصرشیرین به این دلیل اهمیت دارد كه رزمندگان اسلام بدون هیچگونه تلفاتی، موفق به این مهم شدند و ارتش عراق را از این شهر بیرون كردند.
*** پایانه مهم اقتصادی در مرز عراق
اینك قصرشیرین این شهرستان مرزی با نخل های سرافراز و با دو مرز فعال خسروی و پرویزخان و سهم ۵۴ درصدی صادرات كالاهای غیرنفتی كشورمان به عراق یك منطقه مهم و تاثیرگذار در عرصه اقتصادی كشورمان است و با تلاش مرزداران همیشه در صحنه در راه اعتلای این نظام الهی ایستاده و روز به روز شاهد بالندگی و پیشرفت در عرصه های مختلف است.
قصرشیرین در غرب استان كرمانشاه بیش از ۱۸۶ كیلومتر مرز مشترك با عراق دارد و دارای بیش از ۲۵ هزار نفر جمعیت است.
شهرستان قصرشیرین در هشت سال دفاع مقدس ۶۰ شهید، دو هزار جانباز و یكصد آزاده تقدیم انقلاب اسلامی كرده است.
اجتمام / 1095 **1569
گزارش : رضا رضائی مجد ** انتشار : علی حبیبی
برای آگاهی از آخرین اخبار اجتماعی و حوادث ایران و جهان در كانال تلگرام گروه اجتماعی ایرنا:
@irnaej
https://t.me/irnaej