۱۶ مرداد ۱۳۹۶، ۱۵:۲۸
کد خبر: 82623869
T T
۰ نفر
وزیر حمل ونقل هند:بندر چابهار فرصتی طلایی برای پیشرفت منطقه است

دهلی نو-ایرنا- وزیر حمل و نقل ،بزرگراهها و كشتیرانی هند با اشاره به موقعیت ویژه و ممتاز بندر چابهار اظهار كرد این بندر فرصتی طلایی برای توسعه تجارت و روابط اقتصادی بین هند و كشورهای منطقه است .

به گزارش ایرنا،'نیتین گادكاری' كه به عنوان نماینده ویژه دولت هند در مراسم تحلیف رئیس جمهوری به تهران سفر كرده بود پس از بازگشت به هند در گفت وگو با خبرنگاران اظهار كرد بندر چابهار نقش مهمی در افزایش مبادلات تجاری هند با افغانستان وكشورهای منطقه ایفا می كند.
وی اظهار امیدواری كرد كه مقدمات اجرای توافقنامه سه جانبه ایران ،هند و افغانستان كه در سفر سال گذشته نخست وزیر هند به ایران امضا شد ،هرچه زودتر اجرایی شود.
وزیر حمل و نقل ،بزرگراهها و كشتیرانی هند اظهار كرد با امضای توافقنامه سه جانبه چابهار ،هند می تواند به افغانستان و آسیای میانه دسترسی داشته باشد.
وی اظهار كرد هند از طریق بندر چابهار به یك مسیر مستقیم و كوتاه برای انتقال كالا به روسیه دست می یابد.
'گادكاری ' با اشاره به اتصال شبكه راه آهن زاهدان به مشهد تصریح كرد با این كار امكان دسترسی به تركمنستان وشمال افغانستان از طریق اتصال بافق- مشهد برای هند فراهم می شود .
وی با اشاره به آغاز كارهای زیربنایی در بندر چابهار تصریح كرد هم اكنون قراردادهایی به ارزش سه میلیارد و 800 میلیون روپیه از شش میلیارد روپیه نهایی شده است .
وزیر حمل و نقل ،بزرگراهها و كشتیرانی هند اظهار كرد با نهایی شدن طرح توسعه ،بندر چابهار به موتور توسعه منطقه تبدیل می شود.
وی افزود:برای تكمیل طرح توسعه بندر چابهار 12 تا 18 ماه از زمان آغاز طرح در نظر گرفته شده است .
'نیتین گادكاری' وزیر راه و كشتیرانی هند پیش از این اعلام كرده بود كه دولت هند امیدوار به تكمیل اولین فاز توسعه بندر چابهار تا پایان سال 2018 است.
دولت هند همچنین برای گسترش تجارت و سرمایه گذاری این كشور با ایران، با اختصاص خط اعتباری 150 میلیون دلاری از سوی بانك اكسیم هند موافقت كرده است.
هند همچنین از وزارت كشتیرانی این كشور خواسته است تا برای سهولت به امور اداری و پیشبرد پروژه ها در بندر چابهار یك شركت مشترك با ایران در این بندر ایجاد كند.
توافقنامه چابهار یكی از نمودهای عینی فصل جدید روابط ایران و هند بر محور توسعه است.
این توافق كه در سفر همزمان نخست وزیر هند و رئیس جمهوری افغانستان به ایران میان دهلی، كابل و تهران منعقد شد با اهدافی چون فعال سازی كریدور شمال- جنوب و رونق یافتن برنامه های حمل و نقل میان سه كشور از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
افزایش قابل توجه بهره وری از ظرفیت حمل و نقل دریایی در دریای عمان ، بی نیاز شدن بسیاری از كشتی های تجاری از ورود به خلیج فارس و طی مسافت بیشتر، قرارگرفتن ایران در مسیر ترانزیتی هند تا آسیای میانه و در اهداف بلند مدت تر، توسعه یكی از محروم ترین مناطق ایران ازجمله اهداف این طرح است كه می تواند در كنار به انجام رسیدن این توافق سه جانبه حاصل شود.
موقعیت جغرافیایی بندر چابهار در جنوب ایران و در استان سیستان وبلوچستان از اهمیت زیادی برای هند برخوردار است.
این بندر می تواند زمینه دسترسی هند به افغانستان و آسیای میانه بدون نیاز به عبور از پاكستان را برای هند فراهم كند.
آساق**267*انتشار دهنده:احمدعلی خلیل نژاد