به گزارش ایرنا ، رسول دیناروند امروز پنجشنبه در گردهمایی شركت های دانش بنیان صادرات محور حوزه سلامت با بیان اینكه گام نهایی این شركت ها پیش از تجاری سازی محصولات و ورود به بازار در سازمان غذا و دارو سپری می شود افزود : گرفتاری ها و بروكراسی های اداری در این مسیر وجود دارد كه ما باید به رفع آن كمك كنیم تا با آسایش بیشتری بتوان وارد عرصه تولید شد .
وی در مورد حجم بازار ظرفیت فعالیت شركت های دانش بنیان گفت : كالاهای سلامت بجز بخش آشامیدنی ها و خوراكی ها است به دلیل اینكه حضور شركت های دانش بنیان در این حوزه قوی نیست .
دكتر دیناروند سهم بازار كالای حوزه سلامت به غیراز غذا را 11 میلیارد دلار عنوان كرد و گفت: این میزان معادل چهار دهم درصد بازار جهانی است .
وی با اعلام اینكه جمعیت كشور ما بیش از یك درصد جمعیت جهان است افزود : سهم بازار ما در مقابل 7.5 میلیارد نفر جمعیت جهان حدود 4/0 درصد است كه نشان می دهد به نرخ دلار حجم مصرف ما در این زمینه پایین است .
دیناروند تصریح كرد : در هیچ كدام از حوزه كالای سلامت مصرف ما از نیم درصد جهان بالاتر نیست در حالیكه جمعیت ما بالاتر از یك درصد است .
وی با اعلام اینكه حجم بازار جهانی یك میلیارد و 150 میلیون دلار است گفت: در تجهیزات پزشكی حجم بازار ما حدود 3 میلیارد دلار و در بازار مكمل ، سنتی و طبیعی زیر یك میلیارد دلار است .
این مسئول در سازمان غذا و دارو با تاكید بر اینكه سهم تولید ما در بخش دارو وضعیت خوبی دارد افزود : 70 درصد این بازار در اختیار تولید كنندگان داخلی است كه سهم خوبی محسوب می شود .
وی با اعلام اینكه 30 درصد بازار در این حوزه وارداتی است افزود : بخش مربوط به داروهایی است تولید داخل ندارند و بخشی هم مربوط به داروهایی است كه در رقابت با تولید داخل است .
دكتر دیناروند گفت : در طول چهار سال گذشته سهم تولید داخلی ما از 60 درصد به زیر 70 درصد رسیده است كه برای نخستین بار در 25 سال گذشته سیر نزولی آن متوقف شده و سیر صعودی پیدا كرده است.
وی اظهار كرد:در زمان جنگ میزان تولیدات داخلی كاهش پیدا می كرد كه اواخر دولت دهم نیز به 62 درصد و در دولت یازدهم این سهم افزایش پیدا كرد.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت : چشم انداز و هدف ما در برنامه ششم توسعه 75 درصد است كه با تلاش می توان در یك دوره چهار تا پنج ساله به این رقم دست پیدا كرد.
وی با بیان اینكه سرمایه گذاری در این حوزه بسیار هزینه بر است، افزود : باید تا مدت ها انرژی خود را صرف تولید داروهای جدیدی كه در دنیا تولید می شوند كنیم.
دكتر دیناروند گفت : در چهار سال گذشته داروهایی در ایران تولید شده اند كه یك سال است از زمان ورودشان به بازار در دنیا سپری شده كه این اتفاق ارزشمندی است، زمانی كه داروی داخلی تولید می شود قیمت ها كاهش پیدا می كند .
دیناروند تاكید كرد : نمی توان مردم كشور را از داروهای ارزشمند و موثر محروم كرد اما باید این هنر را داشته باشیم كه متكی و وابسته به واردات نباشیم و داروها را در داخل با هزینه كمتر تولید كنیم .
وی اظهار كرد : باید به مردم اطمینان بدهیم وقتی دارویی را در داخل تایید كردیم دارای كیفیت و اثر بخشی لازم است و دوم اینكه از تولید داخل حمایت كنیم .
رئیس سازمان غذا و دارو گفت : در بخش تجهیزات پزشكی سهم تولید داخلی ما حدود 40 تا 60 درصد در اختیار واردات است.
وی افزود : در بخش تولید محصولات آرایشی و بهداشتی عملكرد ضعیفی داریم و فراورده های مدرنی كه وارد بازار می شوند بر اساس دانش روز و علم و تحقیقات است و سهم ما در این زمینه فقط 35 درصد است .
رئیس سازمان غذا و دارو اظهار كرد : در بخش مكمل ها سهم تولید و واردات ما برابر است و در چهار سال اخیر تولید در این حوزه رونق پیدا كرده است ، در بخش سنتی و طبیعی واردات كمتر و حدود 10 تا 15 درصد است .
وی با بیان اینكه كل تولید داخل ما در حوزه سلامت حدود 54 درصد است، افزود : حدود 33 درصد واردات داریم كه یك سوم بازار كالاهای سلامت واردات رسمی و 54 درصد تولید و مابقی قاچاق است .
دیناروند گفت : سازمان غذا و دارو برای ثبت محصولات آرایشی محدودیتی قایل نیست بجز مسائل فنی و علمی اما با این وجود 50 درصد این محصولات از راه قاچاق وارد كشور می شود.
وی با بیان اینكه تولید از واردات رسمی در این حوزه آسیب نمی بیند گفت: بیشترین آسیب از قاچاق است .
دكتر دیناروند گفت : در طول 20 سال گذشته صادرات دارو از ایران حدود 4 میلیون دلار بود ،در شرایط كنونی این رقم به 200 میلیون دلار رسیده كه این میزان70 برابر شده است اما می تواند تا 10 سال آینده پنج برابر شود كه این كار امكان پذیراست .
وی با تاكید بر اینكه در این حوزه باید به بازارهای خارج از مرز فكر كنیم افزود : برغم توانمندی ها ،نگاه ما به بیرون ضعیف است ، صادرات دارویی اردن 3برابر ایران است و در حوزه كالای سلامت ،صادرات ما كمتر از 250 میلیارد دلار است كه رقم قابل توجهی نیست .
دیناروند گفت: استراتژی ما در سال های اخیر بجای توسعه صادرات بر روی تولید به جای واردات بوده اگر چه خوب است اما سطح جهش آن كوتاه است .
وی با تاكید بر اینكه در حوزه واردات به ویژه در بخش غذا ضوابط ما سختگیرانه است افزود: نسبت به استانداردهای ملی سختگیرانه برخورد كردیم ، در دارو هم همین استراتژی را داریم .
گردهمایی شركت های دانش بنیان صادرات محور حوزه سلامت با محمود بیگلر رئیس اداره كل تجهیزات پزشكی ، حسین وطن پور مدیر كل دفتر توسعه فناوری سلامت ، علی علیزاده رئیس مركز رشد بین المللی فناوری سلامت كیش ، علی جیرفتی معاون اقتصادی ،ابراهیم رضوانی معاون فرهنگی و اجتماعی منطقه آزاد كیش ، نمایندگان و مسئولان شركت های دانش بنیان در مركز همایش های بین المللی كیش برگزار شد.
16430*1641/
خبرنگار : مریم زبان دان - انتشار دهنده : امیر برزی
دیناروند: میزان مصرف مواد آرایشی و بهداشتی در كشور 45 صدم درصد است
۱۹ مرداد ۱۳۹۶، ۱۹:۵۴
کد خبر:
82627397
كیش – رئیس سازمان غذا و دارو گفت : برخی اعلام می كنند ایران بالاترین میزان مصرف مواد آرایشی و بهداشتی را دارد كه آمار غلطی است ، میزان مصرف این مواد در ایران 45 صدم درصد است.