به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، سیف الله جلیلی روز دوشنبه در نشست گزارش سالانه موزه ملی علوم و فناوری اظهار كرد: در سال گذشته تفاهم نامه های مختلفی با نهادهای گوناگون از جمله وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و شهرداری تهران امضا كردیم كه در نتیجه تفاهم با شهرداری، قرار شد بخشی از زمین های بوستان ولایت برای احداث ساختمان جدید در اختیار موزه قرار گیرد.
وی ادامه داد: غیر از این با مركز علم فنلاند و مركز موزه شناسی هند نیز تفاهم نامه هایی امضا كردیم و توانستیم مصوبه های لازم را برای ملی شدن موزه دریافت كنیم.
رییس موزه ملی علوم و فناوری به برگزاری نمایشگاه های سیار در دانشگاه های تهران و شهرستان ها اشاره و تاكید كرد: هدف ما برای توسعه موزه در سال 96 تمركز روی ساختمان جدید است زیرا در مكان فعلی كه ساختمان سابق كتابخانه ملی است امكان نمایش بعضی از ابزار جدید و افزودن گالری های تازه را نداریم.
*هفتمین همایش سالانه موزه به نام میراث علم و جامعه
در ادامه این نشست دبیر هفتمین همایش سالانه موزه ملی علوم و فناوری توضیحاتی در مورد این همایش ارائه كرد و گفت: همایش امسال طیف وسیعی از پژوهشگران حوزه های مختلف علم را در برگرفته و نقش آنها را در موزه در نظر می گیرد.
زهرا اجاق ادامه داد: بحث رابطه علم و جامعه، رویكرد به علم و جامعه نه به معنای دو مفهوم مجزا بلكه به عنوان مفاهیمی موثر بر هم در این همایش پی می گیریم.
استادیار پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با اشاره به تعاملی بودن موزه های علم گفت: موزه ها امروزه به محلی برای تعامل تبدیل شده اند و توجه به نقش موزه به مثابه میانجی علمی مهم است.
وی با اشاره به زمان پایان دریافت چكیده مقالات نیز گفت: فراخوان را از 6 ماه قبل به زبان های انگلیسی و فارسی منتشر كردیم، 31 مرداد زمان دریافت چكیده مقالات خاتمه می یابد و مشاركت كننده انگلیسی زبان نیز داشته ایم.
استاد ارتباطات و كارشناس روزنامه نگاری علمی با اشاره به دیگر برنامه های هفتمین همایش سالانه نیز افزود: سخنرانان كلیدی همایش از شخصیت های مختلف علمی تعیین و برنامه های كارگاه ها و نشست ها نیز مشخص شده كه در بازه زمانی قبل از همایش دوروزه (12 تا 14 دی) اعلام می شود.
*زلزله و خانواده محور سومین دوره جشنواره علم برای همه
دبیر سومین همایش علم برای همه نیز در این نشست گفت: جشنواره علم برای همه دو دوره قبل با نام جشنواره علم و عامه برگزار شده است.
صونا آقابابایی ادامه داد: مهلت دریافت آثار تا 20 مهر است و جشنواره همزمان با هفته جهانی علم یعنی 20 تا 25 آبان با محوریت آمادگی خانواده ها در برابر زلزله برگزار می شود.
وی افزود: همچنین ارائه، معرفی یا آموزش مفاهیم علمی به زبان ساده در قالب ساخت ابزار، جنگ علمی، كلیپ علمی و شعر از دیگر بخش های این جشنواره بوده و در این بخش شركت برای عموم به صورت انفرادی و گروهی آزاد است.
به گفته آقابابایی بخش ویژه این جشنواره با نام زلزله و خانواده است و افراد می توانند آثار خود را در قالب عكاسی، فیلم، پویانمایی، ساخت ماكت و سازه امن، نقاشی، داستان علمی تخیلی، مستند و خاطره نویسی و بازی های رایانه ای با موضوع زلزله و آمادگی ارسال كنند.
وی یادآور شد: تندیسی برای سه خانواده در نظر گرفته ایم كه در این جشنواره رتبه های برتر را دریافت كنند.
آقابابایی همچنین از برگزاری نمایشگاهی همزمان با جشنواره در برج میلاد خبر داد و گفت: نمایشگاهی با مفهوم همزیستی با زلزله و محوریت مفاهیم علمی زلزله، ایمنی، تاثیرات اجتماعی زلزله برگزار می شود.
دبیر سومین جشنواره علم برای همه گفت: روند شركت كننده ها در این جشنواره از سال اول سیر صعودی داشته و سه برابر شده و امیدواریم در این دوره نیز این افزایش ادامه یابد.
***انتخاب سخنرانان رویداد 'سار' بر اساس خرد جمعی
همچنین دبیر رویداد علمی 'سار' (سخنگاه اندیشه های راهبر) با اشاره به برگزاری سخنرانی اندیشه های راهبر گفت: برعكس دوره های قبل كه سخنرانان را خود انتخاب میكردیم در سار این دوره سخنرانان را هیات داوران انتخاب كردند.
حسین مدنی ادامه داد: برای انتخاب سخنرانان هیاتی از سخنرانان قبلی تشكیل دادیم و به خرد جمعی اعتماد كردیم.
وی گفت: این دوره رویداد علمی سار 10 شهریور از ساعت 14 تا 19 با شركت 7 سخنران برگزار می شود كه مانند دوره های قبل هر كدام 18 دقیقه وقت دارند مهم ترین ایده های خود را در زمینه علم و فناوری بیان كنند و به نوعی آشنایی این افراد با چهره های مطرح فناوری و علم در همه حوزه ها و شركت ها و سرمایه گذاران است.
رویدادهای سار توسط موزه علوم و فناوری جمهوری اسلامی ایران با هدف انتشار ایده های نوآورانه و تاثیرگذار در زمینه های گوناگون علم و فناوری برگزار می شوند. سار مخفف «سخنگاه اندیشه های راهبر» است.
***موزه های علوم و فناوری مرجع آموزش غیررسمی هستند
درپایان نیز جلیلی با اشاره به اهمیت موزه های علوم و فناوری در دنیا تصریح كرد: موزه علوم تنها محل نمایش وسایل علمی و تاریخی نیست.
وی ادامه داد: امروزه موزه ها به محل آموزش غیررسمی علم و دانشگاه های عمومی تبدیل شده اند كه راه اندازی و تاسیس آن از عهده یك وزارتخانه خارج است و به حمایت حاكمیتی نیاز دارد.
رییس موزه علوم و فناوری خاطرنشان كرد: موزه ملی علوم و فناوری در سال ۳۰۰ هزار بازدیدكننده دارد و این در شرایطی است كه از نظر فضا به شدت در مضیقه هستیم.
وی ادامه داد: ساختمان جدید موزه باید طراحی ایرانی داشته باشد و امیدواریم مشكل فضا را حل كند كه به تخصیص بودجه در ۵ سال نیاز دارد.
علمی**9157**1440
خبرنگار: منصوره شوشتری** انتشار: گلشن
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با كانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
irnaelm@
https://telegram.me
موزه علوم وفناوری صاحب ساختمان جدید می شود/تشریح همایش سالانه و جشنواره علم برای همه
۲۳ مرداد ۱۳۹۶، ۱۶:۱۸
کد خبر:
82631483
تهران- ایرنا- رییس موزه ملی علوم و فناوری با اشاره به امضای تفاهم نامه بین شهرداری تهران و این موزه گفت: قرار است ساختمان جدید موزه در بخش هایی از بوستان ولایت ساخته شود.